Επίσκεψη του Τζωρτζ Μπους στη Μποτσουάνα

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2003 08:54
A- A A+

Στην Μποτσουάνα, τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του στην Αφρική, μεταβαίνει σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους, για ολιγόωρη επίσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα συζητήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά κυρίως τρόπους ανάσχεσης της επιδημίας του AIDS, που πλήττει ήδη το 38,8% των ενηλίκων κατοίκων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Λώρα, τον υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ και την σύμβουλό του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Κοντολίζα Ράϊς, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της μικρής αυτής αφρικανικής χώρας, Φέστους Μογκάε.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στην ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διαμαντιών στον κόσμο, την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και το πρόβλημα του ΑΙDS, που έχει αφήσει 69.000 ορφανά παιδιά και έχει προκαλέσει τον θάνατο 26.000 ανθρώπων το 2001.

Παρά την μεγάλη παραγωγή διαμαντιών, η πλειονότητα του πληθυσμού της Μποτσουάνα ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα.

Η Λώρα Μπους θα επισκεφτεί κέντρο περίθαλψης παιδιών με AIDS στο νοσοκομείο Πριγκίπισσα Μαρίνα της Γκαμπορόν, συνοδευόμενη από την πρώτη κυρία της χώρας, Μπάρμπαρα Μογκάε.

Στη συνέχεια το αμερικανικό προεδρικό ζεύγος θα επισκεφθεί κέντρο προστασίας αγρίων ζώων στο Μοκολόντι και το απόγευμα θα επιστρέψουν στην Πρετόρια για να αναχωρήσουν αύριο για την Ουγκάντα.

Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του, Τάμπο Μπέκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή