Δίκη «17Ν» : Με απομάκρυνση της Σωτηροπούλου απείλησε ο πρόεδρος

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2003 13:35
A- A A+

Με απομάκρυνση απο την αίθουσα απείλησε ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κ. Μιχάλης Μαργαρίτης την Αγγελική Σωτηροπούλου, μετά τη φραστική επίθεσή της σε βάρος του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κ. Ηλία Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες Αμερικανών θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και την οικογένεια του Βρετανού ταξίαρχου Στήβεν Σώντερς.

Με αφορμή ερώτηση του κ. Αναγνωστόπουλου προς το μάρτυρα Κωνσταντίνο Παντελίδη, σχετικά με τον Αλβανό υπήκοο που εργαζόταν στο σπίτι της Σωτηροπούλου στην Κερατέα, η κατηγορουμένη υποστήριξε ότι ο συνήγορος είναι εμπαθής μαζί της απο την πρώτη ημέρα της δίκης και τον αποκάλεσε «πληρωμένο από τους Αμερικάνους».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος διαμαρτυρήθηκε έντονα και ο πρόεδρος κ. Μαργαρίτης προειδοποίησε την Αγγελική Σωτηροπούλου, ότι εάν επαναληφθεί αυτό, θα διατάξει την απομάκρυνσή της απο την διαδικασία.

- Ηλίας Αναγνωστόπουλος : Δεν μπορεί να μας υβρίζει, κύριε πρόεδρε.

- Πρόεδρος : Αν θορυβήσει και πάλι, θα χρειαστεί να την απομακρύνω.

- Ηλίας Αναγνωστόπουλος : Είναι λογική συνέπεια της ασυδοσίας και με τη δική σας ανοχή, λέει ότι θέλει.

- Πρόεδρος : Ξέρετε τί δικάζουμε εδώ; Δεν είναι αγορανομικό αδίκημα. Θέλετε να δικάσουμε όπως στη Γερμανία; Δεν θα κάνω τη δίκη σε συνθήκες αγριότητας. Αν τολμήσει να ξαναμιλήσει, θα την πετάξω κάτω (Σ.Σ. : Στο κελί της)...

Κατά τη διάρκεια της υποβολής ερωτήσεων του κ. Αναγνωστόπουλου προς το μάρτυρα κ. Κωνσταντίνο Παντελίδη, παρενέβη και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος κατηγόρησε τον συνήγορο ότι διαστρεβλώνει ακόμη και τις προκηρύξεις της οργάνωσης και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αναφερθεί σε κανέναν συγκατηγορούμενό του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την τακτική που θα ακολουθήσει κατά την απολογία του.

«Οι αξίες μου δεν έχουν ποινική επίπτωση. Τα δέκα φορές ισόβια θα τα φάω είτε μιλήσω είτε όχι», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Στην κατάθεσή του, ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Παντελίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένοιωσε θυμό για τη στάση που κράτησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μόλις έγινε γνωστή η ανάμιξή του στην υπόθεση της τρομοκρατίας.

«Είχα θυμώσει με τον Μήτσο. Είχα αγανακτήσει. Περίμενα να βγει, να πει κάτι και με δικαίωσε. Πήρε ταξί και είπε: «Εδώ είμαι» και στήριξε τους ανθρώπους του. Τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ αν είναι στη «17 Νοέμβρη».

Σήμερα σκέφτομαι ότι μόνο ο Μήτσος μπορούσε να είναι στη «17 Νοέμβρη». Μόνο ένας άνθρωπος σαν τον Μήτσο...», ανέφερε ο μάρτυρας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Παντελίδη, η Αγγελική Σωτηροπούλου, με δήλωσή της στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο σύζυγός της δεν είχε καμμία σχέση με το Χρηματιστήριο. «Εγώ έπαιξα στο Χρηματιστήριο, παρά τις διαφωνίες του. Ηταν ο μοναδικός τρόπος να αυξήσω τις πενταροδεκάρες που είχαμε για να φτιάξουμε ένα σπίτι», είπε η Αγγελική Σωτηροπούλου.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης Καράς, μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Σερίφη.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή