Στη μεσογειακή διατροφή θα πρέπει να επιστρέψουν οι Ελληνες, που έχουν στραφεί στα δυτικά διατροφικά πρότυπα, όπου κυριαρχεί το κρέας, ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της διατροφικής πολιτικής του υπουργείου, το οποίο συνέστησε μια επιστημονική επιτροπή υπό την προεδρία της καθηγήτριας Υγειονομικής Σχολής Αθηνών Αντωνίας Τριχοπούλου.
Μέσα απο ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα θα γίνει προσπάθεια για τη μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, στην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών, οσπρίων και ψαριών και την αντίστοιχη μείωση του κρέατος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος Ελληνας καταναλώνει κάθε χρόνο 80 με 85 κιλά κρέατος και μόνο 10 με 15 κιλά ψάρι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 50% των Ελλήνων δεν ανταποκρίνεται στη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων λαχανικών.