Σημαντική αύξηση των φορέων του AIDS στη Ν. Κορέα

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2003 13:56
A- A A+

Κατά 42,6% αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2003, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2002, ο αριθμός των ανθρώπων στη Νότια Κορέα που είναι φορείς του ιού HIV, που προκαλεί το AIDS, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) της χώρας.

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν 251 νέα κρούσματα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου, ποσοστό που υποδηλώνει ότι 1,4 άτομα προσβάλονται σε καθημερινή βάση, ενώ την ίδια περίοδο το 1994 η συχνότητα ήταν 0,24. Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το 98,4% των περιπτώσεων έχει μολυνθεί από σεξουαλική επαφή.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας απευθύνει έκκληση για μεγαλύτερη ενημέρωση ιδιαίτερα μεταξύ των νεαρών ατόμων, τονίζοντας ότι απο διάφορες μελέτες προκύπτει πως ο νεότερος πληθυσμός των 48 εκατομμυριών κατοίκων της Νότιας Κορέας γνωρίζει ελάχιστα για τον ιό HIV και το AIDS.

Από το σύνολο των 2.258 καταγεγραμμένων κρουσμάτων της Νότιας Κορέας, οι 1.802 είναι οροθετικοί στον HIV , 354 νοσούν απο AIDS και 456 έχουν ήδη πεθάνει απο τη θανατηφόρα νόσο.

«Πολλοί Κορεάτες γνωρίζουν ελάχιστα για τη νόσο, γεγονός που απαιτεί πιο επιθετική και άμεση εκστρατεία ενημέρωσης, ιδιαίτερα των νέων», τόνισε ο Βουν Σουνγκ, διευθυντής του ΝΙΗ.

Επίσημη δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ Νοτιοκορεατών ηλικίας περίπου 30 χρόνων αποδεικνύει ότι ελάχιστοι έχουν ενημερωθεί για τον ιό HIV και τα μέτρα πρόληψης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή