Σήμερα η συνάντηση Μπους-Μπλερ στον Λευκό Οίκο

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2003 09:57
A- A A+

Στον Λευκό Οίκο συναντώνται σήμερα οι «αρχιτέκτονες» του πολέμου στο Ιράκ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βαγδάτη, σε μια περίοδο που και οι δύο ηγέτες δέχονται επικρίσεις για το μεταπολεμικό χάος, αλλά και τα χαλκευμένα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για το οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσεΐν.

Ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός εξακολουθεί να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ, ο πρόεδρος Μπους δέχεται έντονες επικρίσεις από τους Δημοκρατικούς για τους καθημερινούς θανάτους Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, αλλά και τις χαλκευμένες πληροφορίες που περιέλαβε στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου τον περασμένο Ιανουάριο για την δήθεν απόκτηση από τον Σαντάμ ουρανίου από την Αφρική.

Ο Σον ΜακΚόρμακ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στο Ιράκ, στο μέτωπο της τρομοκρατίας, το Μεσανατολικό και τις σχέσδεις ΗΠΑ-Ε.Ε. «Θα συζητήσουν την πρόοδο που επετεύχθη στην απελευθέρωση 20 εκατομμυρίων ανθρώπων από έναν στυγερό δικτάτορα», τόνισε ο ΜακΚόρμακ.

Πριν την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο θα μιλήσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσιε περιοδεία στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή