Δίκη «17Ν» : Κατά των μέσων της οργάνωσης η Μαρί Πεϊνό

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2003 12:14
A- A A+

Tη διαφωνία της με τα μέσα που χρησιμοποιούσε η «17 Νοέμβρη» για την επίτευξη των στόχων της, εξέφρασε στην κατάθεσή της η σύντροφος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου κ. Μαρί Μαϊτέ Πεϊνό, η οποία πρόσθεσε ωστόσο ότι η Ελλάδα και ο κόσμος δεν έτρεμε επειδή υπήρχε η «17 Νοέμβρη».

Η κ. Πεϊνό απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, επέμεινε ότι δεν γνώριζε το πραγματικό όνομα του συντρόφου της πριν τη σύλληψή του και πως ακόμη και σήμερα τον προσφωνεί ως «Μιχάλη».

Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο σύντροφός της είναι ο τελευταίος από τους «φωτογραφηθέντες» μέχρι στιγμής αρχηγούς της «17 Νοέμβρη». Σύμφωνα με την κατάθεσή της στο πρόσωπο του κατηγορουμένου στήθηκε μία σκευωρία, εξ αιτίας του ονόματός του.

«Εχει πατέρα του ένα γνωστό όνομα. Επομένως ο Μιχάλης γεννήθηκε τρομοκράτης», είπε η κ. Πεϊνό.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ήταν θέμα συγκυρίας το γεγονός ότι δεν βρίσκεται και η ίδια στο εδώλιο του κατηγορουμένου. «Εχω την «τύχη» να είμαι Γαλλίδα και να είμαι άρρωστη. Διαφορετικά θα ήμουν εκεί. Οσα στοιχεία που έχουν εναντίον του, έχουν και εναντίον μου. Ψέμματα όλα», υποστήριξε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της κ. Πεϊνό.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή