Σχέδιο δημιουργίας ιδιωτικής δύναμης ασφαλείας στο Ιράκ

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2003 12:42
A- A A+

Το ενδεχόμενο να εκπαιδεύσει μία ιδιωτική δύναμη ασφαλείας στο Ιράκ, η οποία θα είναι αρμόδια για τη φύλαξη εκατοντάδων τοποθεσιών, ώσετ να βοηθήσουν στο καθήκον τους αυτό οι Αμερικανοί στρατιώτες, εξετάζει το Πεντάγωνο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στους New York Times.

Η δύναμη αυτή θα μπορεί να επιφορτισθεί με τη φύλαξη πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και δημόσιων χώρων σε περίπου 2.000 περιοχές, κάτι που θα παρείχε θέσεις εργασίας σε άνεργους Ιρακινούς, ενώ παράλληλα θα κατεύναζε τις εντάσεις που έχουν προκληθεί από την ξένη στρατιωτική κατοχή, δήλωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Ξεχωριστή από τον ιρακινό στρατό και την αστυνομία, η δύναμη αυτή θ'απαρτίζεται κυρίως από Ιρακινούς πρώην στρατιώτες που θα είναι εξοπλισμένοι με ελαφρά όπλα.

Το σχέδιο αυτό συζητείται τώρα στην ηγεσία του Πενταγώνου με εκπροσώπους του συνασπισμού στη Βαγδάτη και με αμερικανικές ιδιωτικές εταιρίες.

«Η ιδέα, κατ' αρχήν, είναι να έχουμε Ιρακινούς που εγγυώνται την ασφάλεια του Ιράκ σε μέρη όπως το εθνικό μουσείο ή άλλες συγκεκριμένες τοποθεσίες και υπάρχουν εταιρείες που το κάνουν αυτό πολύ καλά», δήλωσε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος. «Ενα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι θέλουμε πράγματι να απαλλάξουμε από το βάρος αυτό τους άνδρες του αμερικανικού στρατού».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή