Ενέδρα έξω από τη Βαγδάτη, ένας Αμερικανός στρατιώτης νεκρός

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2003 13:40
A- A A+

Ενας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σήμερα όταν η αυτοκινητοπομπή τους έπεσε σε ενέδρα και επλήγη από αυτοπροωθούμενη οβίδα και πυρά ελαφρών όπλων βορειοδυτικά της Βαγδάτης, ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό στρατό.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωΐ (τοπική ώρα) σε μία περιοχή κατοικούμενη κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, που αποτέλεσαν την κατεξοχήν βάση υποστήριξης του Σαντάμ Χουσεΐν.

Με τη σημερινή επίθεση αυξάνεται σε 39 ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την 1η Μαΐου, όταν ο Τζωρτζ Μπους κήρυξε τον επίσημο τερματισμό των εχθροπραξιών στον πόλεμο που ανέτρεψε τον Σαντάμ Χουσεΐν τον Απρίλιο.

Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι, οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο Ιμπν Φίρνας βόρεια της Βαγδάτης, δέχθηκαν δύο επιθέσεις με όλμους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι Αμερικανοί στρατιώτες δέχονταν επί δύο ώρες καταιγισμό βλημάτων όλμων από μία ομάδα ενόπλων η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν αυτές οι δύο διαδοχικές επιθέσεις προκάλεσαν θύματα μεταξύ των Αμερικανών.

Παρόμοια επίθεση είχε σημειωθεί τη νύχτα της Κυριακής και είχε διαρκέσει πέντε ώρες, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει θύματα.

Από αμερικανικής πλευράς δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται η σχετική είδηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή