Δίκη «17Ν» : Τον Δ. Κουφοντίνα να πει όλη την αλήθεια προέτρεψε ο πρόεδρος

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 11:47
A- A A+

Προτροπή προς το Δημήτρη Κουφοντίνα να πει όλη την αλήθεια, εν όψει της απολογίας του, απηύθυνε ο πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μιχάλης Μαργαρίτης, όταν η συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Ιωάννα Κούρτοβικ ζήτησε να απολογηθεί αύριο ο εντολέας της.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επεσήμανε στον Δημήτρη Κουφοντίνα ότι η ελληνική κοινωνία περιμένει από αυτόν να φωτίσει όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από τη «17 Νοέμβρη», χωρίς να υπολογίσει το ενδεχόμενο να έρθει σε ρήξη με το δικαστήριο.

«Ρήξη με το δικαστήριο ναι, ρήξη με την αλήθεια όχι. Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πω ότι το δικαστήριο και η ελληνική κοινωνία περιμένει από εσάς που δέχεστε ότι είστε στην οργάνωση και παραδοθήκατε, να απαντηθούν ορισμένα ερωτήματα για το ποιές συνθήκες προκάλεσαν τη δημιουργία της οργάνωσης, ποιά η ιδεολογική προέλευση των ατόμων που συμμετείχαν και ποιές οι ψυχικές διεργασίες, που από την επαναστατική ιδεολογία οδήγησαν στην ατομική βία και στο πέρασμα του ποινικού κώδικα. Η δίκη έχει μια ιστορική σημασία και για την οργάνωση την ίδια. Περιμένω να εξηγήσετε για ποιό λόγο έγιναν όλα αυτά, γιατί έδρασε η οργάνωση και πείτε ό,τι θέλετε. Μη φοβάστε τη ρήξη με το δικαστήριο», είπε ο κ. Μαργαρίτης.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε σημειωθεί ένταση με αφορμή σχόλιο για τον εισαγγελέα της έδρας από τη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα κ. Ιωάννα Κούρτοβικ οτι μεροληπτεί σε βάρος των υπερασπιστικών ισχυρισμών και υποτιμά τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Λίγα λεπτά πριν, ο κ. Μαργαρίτης είχε πει στη συνήγορο ότι πολλοί μάρτυρες υπεράσπισης χαρακτήρισαν «μαριονέτες» τα μέλη του δικαστηρίου και επεσήμανε ότι κάποιοι με την απαξίωση του δικαστηρίου επιδιώκουν και την απαξίωση της απόφασης.

Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή