Ομαλή η κατάσταση των σιαμαίων από τη Ν. Κορέα

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2003 12:18
A- A A+

Τα μόλις τεσσάρων μηνών σιαμαία κοριτσάκια από τη Νότιο Κορέα, που υποβλήθησαν χθες σε χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού στη σπονδυλική στήλη ξύπνησαν σήμερα σε διαφορετικά κρεβατάκια.

Τα βρέφη βρίσκονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Raffles της Σιγκαπούρης και τους χορηγείται τροφή μέσω ορρού για τις πρώτες 72 ώρες της χωριστής ζωής του. Το σημαντικό είναι ότι αναπνέουν κανονικά και δεν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

«Πηγαίνουν καλά», δήλωσε ο δόκτωρ Ουόλτερ Ταν, διευθυντής του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Η αισιοδοξία για την έκβαση της πεντάωρης επέμβασης διαχωρισμού της Σα Ρανγκ- που σημαίνει Αγάπη- και της Τζι Χάϊ- που σημαίνει Σοφία- έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με το κλίμα που επικρατούσε μετά την εγχείρηση για το διαχωρισμό των δύο 29χρονων αδελφών από το Ιράν, οι οποίες απεβιώσαν λίγες ώρες μετά την επέμβαση εξ αιτίας ακατάσχετης αιμορραγίας.

Ο δόκτωρ Κηθ Γκοο, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας που εγχείρησε και τις αδελφές Λαντάν και Λαλέχ Μπιτζανί, δήλωσε ότι η ανάγκη διαχωρισμού των μωρών σε αυτή τη φάση βοήθησε πολύ το νοσοκομείο και το προσωπικό του να ξεπεράσουν το προηγούμενο γεγονός.

Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είχε επιπτώσεις στη διαμορφώση της σπονδυλικής στήλης των μωρών, καθώς και στον εξελικτικό σχηματισμό των

κρανίων τους. «Οι γονείς μας είπαν «βοήθηστε μας», δήλωσε ο δόκτωρ Γκοο.

Στη χειρουργική ομάδα μετείχαν ειδικευμένοι νευροχειρουργοί, γαστρεντερολόγοι, μαιευτήρες , γυναικολόγοι, ουρολόγοι, πλαστικοί και αναισθησιολόγοι. Οπως είπε ο δόκτωρ Γκοο «το αδάμαστο και ενθαρρυντικό πνεύμα όλων, μας έπεισε ότι πρέπει να συνεχίσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή