Αύριο οι συνομιλίες Τζωρτζ Μπους, Αριέλ Σαρόν

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 09:18
A- A A+

Τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, την όγδοη από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Μάρτιο του 2001, και θα συναντηθεί αύριο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους και τον αντιπρόεδρο Ντίκ Τσέϊνι.

Της επίσκεψης του Αριέλ Σαρόν προηγήθηκε η επίσκεψη του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μαχμούντ Αμπάς, την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε «το όραμα και το θάρρος του».

Αναμένεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα δεχθεί κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα έχει στην Ουάσινγκτον με μέλη της αμερικανικής ηγεσίας πιέσεις για την εφαρμογή του «οδικού χάρτη», του διεθνούς ειρηνευτικού σχεδίου που προβλέπει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους μέχρι το 2005 και το πάγωμα του ισραηλινού εποικισμού.

Ισραηλινός αξιωματούχος που συνοδεύει τον Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαλευθερώσει την ερχόμενη εβδομάδα 540 Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και 210 ισλαμιστές, ενώ ο ισραηλινός στρατός απελευθερώνει οδικούς άξονες στην Δυτική Οχθη και αυξάνεται ο αριθμός Παλαιστινίων εργαζομένων που λαμβάνει άδεια ειδόσου στα ισραηλινά εδάφη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή