Στον Ομιλο WAΖ-ZB τρεις εφημερίδες των Σκοπίων

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2003 17:05
A- A A+

Ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος WAΖ-ZB ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του για ίδρυση εταιρείας στην ΠΓΔΜ, η οποία θα αναλάβει την έκδοση των τριών εφημερίδων με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στα Σκόπια, Ντνέβνικ, Ουτρίνσκι Βέσνικ και Βέστ.

Η κυκλοφορία των τριών εντύπων κυμαίνεται περίπου στα 120.000 φύλλα ημερησίως, ενώ σε αυτές απασχολούνται περίπου 350 εργαζόμενοι.

Γενικός διευθυντής της θυγατρικής του γερμανικού ομίλου στην ΠΓΔΜ, θα αναλάβει ο Σίρτζαν Κέριμ, μέχρι πρότινος πρέσβης της ΠΓΔΜ στον ΟΗΕ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ο γερμανικός όμιλος ελέγχει τουλάχιστον οκτώ μεγάλες περιφερειακές εφημερίδες στη Γερμανία, ανάμεσα στις οποίες τις Wolfsburger Allgemeine Zeitung, Schaumburger Nachrichten, Gottinger Tageblatt, Hannoversche Allgemeine Zeitung, Neue Presse (Ανόβερου) κ.λπ.

Ο όμιλος ασκεί μια επεκτατική πολιτική με εξαγορές, ίδρυση και αναδιοργάνωση εφημερίδων σε Σκόπια, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Βουλγαρία Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία κ.α., ανεβάζοντας σε 28 εφημερίδες τις άμεσα ελεγχόμενες εφημερίδες και αυτές στις οποίες έχει συμμετοχές.

Επίσης, έχει το 8% του τηλεοπτικού σταθμού RTL. Ο ετήσιος κύκλος εργασιών του ομίλου υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ ετησίως, με τα κέρδη να φθάνουν το 20% των συνολικών πωλήσεων, ενώ στις διάφορες εταιρείες του ομίλου απασχολούνται 12.000 άτομα. Πρόσφατα υπέγραψε με τον ΔΟΛ επιστολή προθέσεων για διεθνή συνεργασία http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/07/18/736387.htm .

Προτεινόμενα για εσάς