Νέα επίθεση με ρουκέτες κατά αμερικανικής φάλαγγας στο Ιράκ

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 12:05
A- A A+

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από αγνώστους χθες το βράδυ εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας κοντά στη Μπαακούμπα, 60 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Βαγδάτης, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ομάδα αγνώστων επετέθη χθες στις 23:00', τοπική ώρα εναντίον φάλαγγας από δύο στρατιωτικά οχήματα και δύο τανκς η οποία εκινείτο επί της οδικής αρτηρίας της Μεκάντια, κοντά στο χωριό Σάντα, βόρεια της Μπαακούμπα. Τα δύο τανκς κάηκαν. Οι δράστες της επίθεσης διέφυγαν. Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Βαγδάτη δεν επιβεβαίωσε την επίθεση.

Την Κυριακή ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο άρμα που στάθμευε έξω από το νοσοκομείο της Μπαακούμπα έγινε στόχος επίθεσης με ρουκέτες. Ενας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

Το Σάββατο τρεις Αμερικανοί στρατιώτες της 4ης Μεραρχίας πεζικού σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραθυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με χειροβομβίδα μπροστά από το παιδιατρικό νοσοκομείο της Μπαακούμπα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή