Κομμένη στα δύο η πρωτεύουσα της Λιβερίας

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 16:01
A- A A+

Σποραδικά πυρά ακούγονται στο ύψος των γεφυρών που συνδέουν το κέντρο της Μονρόβιας, το οποίο ελέγχεται από κυβερνητικές δυνάμεις πιστές, με το λιμάνι της πρωτεύουσας, που βρίσκεται στα χέρια των λιβεριανών ανταρτών.

Καμιά πληροφορία δεν υπήρχε σήμερα σχετικά με την κατάσταση στη γέφυρα του Στόκτον Κρικ, ένα άλλο στρατηγικό σημείο διέλευσης, που είχε καταληφθεί την Κυριακή από τους αντάρτες, αλλά ανακατελήφθη από τις δυνάμεις του προέδρου της Λιβερίας, οι οποίες ελέγχουν το ένα πέμπτο της επικράτειας.

Στο μεταξύ, η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τη δυτική Αφρική, Πάμελα Μπριτζγουότερ ζήτησε από τη Γουινέα και τους λιβεριανούς αντάρτες να σταματήσουν αμέσως τις μάχες και τους βομβαρδισμούς στη Μονρόβια.

Η Λιβερία έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τη Γουινέα ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, πράγμα που το Κόνακρι διαψεύδει και κατηγορεί με τη σειρά του τον λιβεριανό πρόεδρο Τσάρλς Τέιλορ ότι εξόπλισε τους αντάρτες του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου (RUF) του Φοντάι Σανκόχ και τους διαφωνούντες της Γουϊνέας, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον της Γουινέας από το Σεπτέμβριο του 2000 ως το Μάρτιο του 2001.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή