Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (29/07/2003) Μέρος 5/6

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2003 21:05
A- A A+

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Έχουμε και άλλα να αναγνώσουμε, η συμπληρωματική και το υπόμνημα που λέει ο άλλος, ότι δίνω και τις αιτίες για τις οποίες τα λέω έτσι. Προχωρούμε.

Ν. ΖΑΪΡΗΣ: (Διαβάζει):

Συμπληρωματική απολογία με ημερομηνία 27 Οκτωβρίου στον Εφέτη Ανακριτή κ. Ζερβομπεάκο:

Αναφέρομαι στο από 31.10.2002 απολογητικό μου υπόμνημα το οποίο σας καταθέτω. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν από τον ανακριτή οι παρακάτω ερωτήσεις και δόθηκαν από τον κατηγορούμενο οι αντίστοιχες απαντήσεις. Ενώπιον του κ. Ειδικού Εφέτη Ανακριτή Απολογητικό Υπόμνημα Σάββα Ξηρού του Τριαντάφυλλου, προσωρινά κρατούμενου στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού.

Με την απολογία μου αυτή, η οποία θεωρώ ότι είναι η πρώτη και μόνη που λαμβάνεται σύμφωνα με τις εγγυήσεις του νόμου, επιθυμώ να τοποθετηθώ πάνω σε ζητήματα που προέκυψαν από την σύλληψή μου την 29.6.2002 μέχρι σήμερα, με τις συνεχείς σε βάρος μου παραβιάσεις του νόμου και του συντάγματος, με την χρησιμοποίηση σε βάρος μου μεθοδεύσεων πρωτάκουστων για τα ελληνικά δεδομένα, με την εφαρμογή μεθόδων που οδηγούσαν στην αλλοίωση της συνείδησης και της προσωπικότητας ενός κρατουμένου – πολυτραυματία σε πολύ βαριά κατάσταση υγείας, έρμαιο στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που λειτουργούσε, καθοδηγείτο και κινείτο πρακτικά κάτω από τις εντολές, άγγλων και αμερικανικών μυστικών πρακτόρων και με την παρουσία εισαγγελέως, ο οποίος παρίστατο για να εξασφαλίζει και επιβεβαιώνει την νομιμότητα των ενεργειών, στην ουσία όμως για να συμμετέχει και προίσταται στις εις βάρος μου ενέργειες.

Δεύτερον. Μετά τον τραυματισμό μου από την έκρηξη της βόμβας στο Λιμάνι του Πειραιά, σε κωματώδη κατάσταση και παρά το γεγονός ότι, αρχικά μεταφέρθηκα στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου θα μπορούσα να νοσηλευτώ, διετάχθη παρά την κρισιμότητα της κατάστασής μου, η μεταφορά μου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αφού εκεί υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή των μεθοδεύσεων που θα ακολουθούσαν.

Από την πρώτη στιγμή απαγορεύτηκε η επικοινωνία μου με τους συγγενείς μου, εκκενώθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όταν μετά 4ήμερο συνήλθα από το κώμα και ενώ βρισκόμουν βαρύτατα τραυματισμένος, χωρίς όραση και ακοή, άρχισε η ανάκρισή μου από δεκάδες αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με την παρουσία ξένων πρακτόρων και επικεφαλείς όλης αυτής της ομάδας ήταν δυο πρόσωπα ο Γιάννης και ο Στέλιος, εμφανιζόμενοι ως αξιωματικοί της αξιωματικής αστυνομίας, την πραγματική ιδιότητα των οποίων πληροφορήθηκα πολύ αργότερα.

Στην διάρκεια της ανάκρισης αυτής, πέραν των νομίμων φαρμάκων που μου χορηγούντο λόγω της κατάστασης της υγείας μου, μου εχορηγούντο φάρμακα με πρωτοβουλία των αλλοδαπών ειδικών πρακτόρων τα οποία όπως διαπίστωσα, μου προκαλούσαν τρόμο, φοβίες, φαντασιώσεις και βρισκόμουν σε ένα συνεχές παραλήρημα εκτός του χρόνου που διεκόπη η χορήγηση των φαρμάκων αυτών.

Στη διάρκεια της ανάκρισης ασκήθηκαν σε βάρος μου πολλές πιέσεις, απειλές, εκβιασμοί, εναλλασσόμενοι με δελεαστικές προσφορές για απαλλαγή ύστερα από συνεννόηση με τους δικαστές που θα με δικάσουν από κάθε ποινή, σύμφωνα με τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο.

Στα πλαίσια αυτών των ανακρίσεων 2 τουλάχιστον φορές μου έγιναν εικονικές εκτελέσεις, από άτομα που εισήρχοντο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ρύθμιζαν τα όπλα τους, προκειμένου να με εκτελέσουν, τις κλίσεις των βολών για να φαίνεται σαν αυτοκτονία και από τις οποίες εικονικές εκτελέσεις την τελευταία στιγμή δήθεν με διέσωζαν ο Γιάννης και ο Στέλιος, οι οποίοι τρέχοντας στο δωμάτιό μου με γλίτωναν από την εκτέλεση.

Οι απειλές δεν απευθύνονταν μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά αφορούσαν και την τύχη των οικείων μου, όπως επίσης και την πάγια απειλή ότι, αν δεν συνεργαστώ θα με στείλουν στην Αμερική, όπου θα εκτελεστώ στην ηλεκτρική καρέκλα και άλλες παντός είδους απειλές.

Όλα αυτά πρέπει να σημειώσω συνέβαιναν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά την λήψη των τριών προανακριτικών απολογιών μου, 11, 20 και 27 Ιουλίου 2002, εξακολουθούσα να είμαι βαριά τραυματισμένος, ουσιαστικά τυφλός και χωρίς ακοή, σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, προϊόν των συνεχών, ημέρα και νύχτα ψυχολογικών καταναγκασμών, με την συνέχιση χορήγησης ψυχότροπων φαρμάκων που μου δημιουργούσαν την πλήρη διάλυση της προσωπικότητάς μου.

Οι προαναφερθείσες απολογίες προϊόν των προαναφερομένων καταστάσεων, λαμβάνονταν βάση ενός σχεδιαγράμματος, όπου είχαν εις χείρες τους ο Γιάννης και ο Στέλιος, οι οποίοι μου αποκάλυψαν, όταν πια είχα εξέλθει από την ΜΕΘ ότι ήταν ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στέλιος Σύρος και ο Εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

Το σχεδιάγραμμα αυτό που είχε τις ημερομηνίες και τις ενέργειες της οργάνωσης 17Ν χωρίς κανένα άλλο απολύτως στοιχείο ή πληροφορία για την δράση μας, το εμπλούτιζαν με διάφορα πρόσωπα που υποδείκνυαν αυτοί ύστερα από συσκέψεις.

Πρέπει εδώ να σημειώσω ότι, στη αστυνομία λειτουργεί κύκλωμα υπεξαίρεσης μυστικών κονδυλίων που προϋπήρχε, αποκαλύφθηκε στην υπόθεση Μαυρουλέα Ριανκούρ και εξακολουθεί να λειτουργεί.

Κατά την ανάκρισή μου προσπαθούσαν να μάθουν τι γνωρίζω εγώ, στη συνέχεια αποσιώπησαν το γεγονός και στο τέλος με απειλούσαν να μην αποκαλύψω την αλήθεια και εκτεθεί η αστυνομία, απ’ όλο το ψεύτικο σκηνικό που στήθηκε, προκειμένου να υπεξαιρεθούν τεράστια χρηματικά ποσά.

Οι καταθέσεις αυτές στο σύνολό τους είναι άκυρες, ελήφθησαν υπό το καθεστώς που περιγράφω, συνετάγησαν εξ ολοκλήρου από τα προαναφερθέντα πρόσωπα, τα οποία προκειμένου αυτές να φαίνονται αληθοφανής, περιέλαβαν λεπτομέρειες και γλαφυρές περιγραφές και τοποθέτησαν πρόσωπα ως συνεργούς κατά το δοκούν και ακόμα υπέδειξαν πρόσωπα παντελώς άσχετα με την οργάνωση, προκειμένου να τα ενοχοποιήσουν προσωποποιώντας τώρα πλέον και κάποιους αυτόκλητους καθοδηγούμενους μάρτυρες, η φαιδρότητα των καταθέσεων των οποίων είναι καταφανής.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις υπόδειξης και δήθεν εμπλοκής σε ενέργειες της οργάνωσης των, Γιάννη Σερίφη, Θεολόγου Ψαραδέλλη και λοιπών. Όταν ελήφθησαν οι τρεις αυτές προανακριτικές απολογίες μου, οι σχεδιασμένες από τον στρατηγό Σύρο και τον εισαγγελέα Διώτη, έπαυσε η χορήγηση των φαρμάκων, εξαφανίστηκαν οι συμμετέχοντες στην προανάκριση αλλοδαποί, εγώ όμως συνέχιζα βαριά τραυματισμένος να παραμένω φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς σε δωμάτιο του Ευαγγελισμού, κατά παράβαση κάθε έννοιας νόμου και δικαίου, μου απαγορευόταν αρχικά η επικοινωνία με τους γονείς μου, παράλληλα δε, και παρά το γεγονός ότι ζητούσε συνεχώς να επικοινωνήσω με δικηγόρο, μου απαγορευόταν με διάφορες δικαιολογίες, καταχωρούσαν μάλιστα εν αγνοία μου φυσικά ,μέσα στις προανακριτικές μου απολογίες, την δήθεν άρνησή μου να προσλάβω δικηγόρο.

Η ίδια τακτική σχεδιασμού των απολογιών, όπως στη συνέχεια πληροφορήθηκα, εφαρμόστηκε και στους αδελφούς μου, που στη συνέχεια συνελήφθησαν, αλλά και στους υπόλοιπους κατηγορουμένους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να διακόψουμε για μισή ώρα παρακαλώ.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί. Μπορούμε να προχωρήσουμε στην ανάγνωση. Είμαστε στην παράγραφο 4.

Ν. ΖΑΪΡΗΣ: (Διαβάζει)

Εύλογα γεννάται το ερώτημα γιατί όσα προανακριτικά είχα καταθέσει τα επανέλαβα και ενώπιόν σας στις 11 Αυγούστου 2002 παρουσία και του δικηγόρου μου. Η απάντηση είναι απλή. Εξακολουθούσα να βρίσκομαι και κατά την απολογία ενώπιόν σας στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής από την οποία είχα λάβει τις δέουσες οδηγίες με την απειλή ότι μετά την απολογία μου θα γύρναγα πάλι σε αυτούς και θα παρέμενα για μεγάλο ακόμα διάστημα στα χέρια τους.

Στον πληρεξούσιο δικηγόρο μου όμως όταν μετά από 40 μέρες την 8 Αυγούστου 2002 του επετράπη να με συναντήσει, από την πρώτη στιγμή του διατύπωσα το τί είχε συμβεί και του εξήγησα ότι μετά την απομάκρυνσή μου από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία θα αποκαλύψω τα συμβαίνοντα και αυτός από τότε δήλωνε στα ΜΜΕ ότι θα υπάρξουν στην υπόθεση αυτή εκπλήξεις και ανατροπές χωρίς όμως ποτέ μέχρι την μεταφορά μου στις φυλακές Κορυδαλλού να επεξηγήσει την δήλωσή του αυτή για να μην με φέρει σε δύσκολη θέση που ήμουν προηγουμένως.

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι διενεργούσε την προανάκριση η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεν είχε μέχρι την έκρηξη στα χέρια μου της βόμβας στον Πειραιά κανένα απολύτως στοιχείο ικανό και πρόσφορο για την εξάρθρωση της Οργάνωσης. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και με την νομιμοποίηση που προσέφερε η παρουσία Εισαγγελέα εφάρμοσαν τις μεθόδους που οι Αμερικανικές και Αγγλικές Μυστικές Υπηρεσίες τους προσέφεραν και οι οποίες έχουν με επιτυχία εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον κόσμο με πολύ πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση Οτσαλάν.

Η κατάσταση της υγείας μου μεταξύ ζωής και θανάτου και υπό την επίδραση των φαρμάκων αυτών με οδήγησε στο να προσυπογράψω τα κατασκευασμένα σενάριά τους τα οποία ούτε μου διαβάστηκαν, ούτε μπορούσα να τα αναγνώσω και στα οποία κρατώντας μου το χέρι αφού δεν έβλεπα πού πρέπει να υπογράψω έθεσα την υπογραφή μου.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου έκανε συνεχείς και καθημερινές προσπάθειες επισκέψεως και επικοινωνίας στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, συναντούσε όμως την άρνηση προσεγγίσεως ακόμα και στην πύλη του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ με την αβάσιμη και γελοία δικαιολογία ότι δεν έχω συλληφθεί, δεν είμαι κρατούμενος απλά νοσηλεύομαι στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και δεν επιτρέπεται η επικοινωνία του μαζί μου, επί 40 δηλαδή ημέρες μέχρι να του επιτραπεί η επίσκεψη για τον Εισαγγελέα, τους Προανακριτές και τους Πράκτορες ξένων Μυστικών Υπηρεσιών. Δεν ήμουν κρατούμενος, πραγματοποιούντο ανακρίσεις και λαμβάνονταν προανακριτικές απολογίες μου. Για το δικαίωμά μου όμως να επικοινωνώ με δικηγόρο ήμουν απλώς ένας νοσηλευόμενος που οι λόγοι υγείας μου δεν επέτρεπαν την προσέγγιση συνηγόρου μου.

Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν διαπίστωσα παρέμβαση ή συμμετοχή γιατρών στις παράνομες μεθοδεύσεις των υπολοίπων. Ουδέποτε όμως χορηγήθηκε βεβαίωση γιατρών κατά την λήψη των προανακριτικών απολογιών μου που να βεβαιώνει την κατάσταση της υγείας μου και την ικανότητά μου να απολογηθώ. Το συγκεκριμένο σχεδιάγραμμα-πατρόν με το οποίο Σύρος και Διώτης σχεδίαζαν τις προανακριτικές απολογίες όπως μου είχαν πει έπρεπε να περιλαμβάνει πριν από την περιγραφή των επιμέρους πράξεων για την οποία θα φρόντιζαν αυτοί, ένα μικρό βιογραφικό που να παρουσιάζει προβληματική παιδική ηλικία ή μίζερη ζωή, συμμετοχή στην Οργάνωση αρχικά από ιδεολογία και στην συνέχεια με τάσεις φυγής και απειλές σε περίπτωση που επιθυμούσα να φύγω. Λίγα λόγια για την εκπαίδευση, υπόδειξη αρχηγού αυταρχικού και εκμεταλλευτή, αποκάλυψη μελών για να είναι ειλικρινής η μεταμέλειά μου, αποκήρυξη της ιδεολογίας και τέλος καλά λόγια για τους Δικαστές.

Αυτό το πατρόν που ακολουθήθηκε πιστά σε όλους είναι τελείως ξένο με την ελληνική κουλτούρα και σχεδιάστηκε για να εφαρμόσει την συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική που είχε αναλάβει η Scotland Yard όπως τα ίδια τα στελέχη της ομολόγησαν. Από την μεταφορά μου στις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς να έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία μου και να μεταφέρομαι κατά διαστήματα και πάλι στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ συνεχίστηκε η κατάφορη παραβίαση του Σωφρονιστικού Κώδικα, επιβλήθηκε η απομόνωσή μου από άλλους κρατουμένους.

Επετράπη μία υποτυπώδης επικοινωνία με τους συνηγόρους μόνο και μόνο για να ικανοποιείται το γράμμα του νόμου 30 λεπτά ημερησίως. Απαγορεύτηκε η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ μου και του συνηγόρου μου χωρίς αυτός να έχει την δυνατότητα να μου γνωστοποιήσει τα έγγραφα της δικογραφίας και χωρίς εγώ να έχω την δυνατότητα να του παραδώσω οποιοδήποτε έγγραφό μου ακόμα και τις κλήσεις που μου παραδίδονται για Αστικά Δικαστήρια, αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κλπ.

Τέλος παραβιάζεται κατάφορα το απόρρητο της επικοινωνίας μου με τον συνήγορό μου. Πολύ χαρακτηριστική των παράνομων απαγορεύσεων που κατά παράβαση του Σωφρονιστικού Κώδικα έχουν επιβληθεί είναι η κατάσχεση χειρογράφου σχεδίου απολογητικού υπομνήματος 25 σελίδων επί 15 ημέρες από τον αρμόδιο Εισαγγελέα των Φυλακών και εν συνεχεία η επιστροφή μετά 15νθήμερο μετά από διαμαρτυρίες εμού και του συνηγόρου μου μόνο 16 σελίδων του σχεδίου αυτού απολογίας μου με την έπ’ αυτοί μνεία του αρμοδίου Εισαγγελέως ότι οι υπόλοιπες σελίδες αρχειοθετήθηκαν. ¶ρα πού; Με ποιο δικαίωμα και βάση ποιου νόμου;

Οι συνεχείς από της συλλήψεώς μου αυτές οι παρανομίες αποτελούν ευθεία παραβίαση του νόμου, του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Υπό την συνεχή καθοδήγηση των Αμερικάνικων Υπηρεσιών, υπό τις εντολές του εδώ Αμερικανού Πρέσβη του κ. Μίλερ ο οποίο μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό για την υπόθεσή μας δεν κρύβει την εμπλοκή ή την βίαιη παρέμβαση και τις εντολές της Αμερικάνικης Κυβέρνησης σε σημείο μάλιστα που θα αναγκαστεί η Ελληνική Κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για τις επεμβάσεις του αυτές.

Διεξάγεται η αντιτρομοκρατική εκστρατεία από τους κατεξοχήν τρομοκράτες τους Αμερικανούς και τα φερέφωνά τους στην Ελλάδα με κύρια αιχμή ορισμένα ΜΜΕ που όχι μόνο ασκούν τρομοκρατία σε βάρος μας αλλά και παρεμβαίνουν στις ανακρίσεις απαιτώντας συλλήψεις συγκεκριμένων προσώπων, εφαρμόζοντας μακαρθικές μεθόδους σε άτομα του περιβάλλοντός μας, απειλώντας δικαστές που προσπαθούν να είναι αντικειμενικοί, διακηρύσσοντας τις προγραφές που αυτά τα Μέσα είχαν αποφασίσει, πετώντας λάσπη σε όλους τους συλληφθέντες χαρακτηρίζοντάς τους ληστές του κοινού Ποινικού Δικαίου αποφαινόμενου ότι τα εγκλήματά μας δεν είναι πολιτικά, ότι έχουμε βίλες και πλούτη από τις ληστείες κλπ.

Χαρακτηριστική κι εδώ είναι η απόδοση της συλλογικής ευθύνης σε όλα σχεδόν τα μέλη της οικογένειάς μου. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρεμβάσεις των αρμόδιων παραγόντων της εκτελεστικής εξουσίας οι οποίοι επίσης παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης προκειμένου να εξασφαλίσουν την κρίση της κατά δικαίων και αδίκων ακόμα και επί θεμάτων που θα αποτελέσουν αντικείμενο της κρίσης του επερχόμενου Δικαστηρίου.

Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ο οποίος στα εγκαίνια της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στα εγκαίνια δηλαδή ενός οικονομικού γεγονότος κυρίως αναφέρθηκε στην περίπτωση της Οργάνωσής μας χαρακτηρίζοντάς την ως «μαφία και εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου› όπως επίσης χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος σε τακτικές δηλώσεις του αποφαίνεται πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη ότι τα εγκλήματά μας δεν είναι πολιτικά αλλά εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Τέλος αποκαλυπτική του κλίματος είναι η διατυπωμένη από τους Αμερικανούς άποψη ότι δεν τους ενδιαφέρει αν είμαστε ένοχοι ή αθώοι αρκεί να υπάρχουν καταδίκες. Με αυτό το κλίμα της αντιτρομοκρατικής υστερίας που εκπορεύεται και χρηματοδοτείται από τους παγκόσμιους τρομοκράτες Αμερικανούς με διάφορους θεσμικούς παράγοντες που παρεμβαίνουν όχι μόνο στο έργο της Δικαιοσύνης αλλά ακόμα και σε λεπτομέρειες που αφορούν τις μεθοδεύσεις των συλλήψεων με την πλειονότητα των ΜΜΕ σε έμμισθη υπηρεσία διωγμού ακόμα και κάθε υπόπτου υπεράσπισης των απόψεων μας, έχω την άποψη ότι οδηγούμαστε εν μέσω συνεχών παρανομιών σε μία δίκη παρωδία προκατασκευασμένη με αποφάσεις που ήδη έχουν ληφθεί.

Οι ίδιοι αυτοί παράγοντες που σήμερα οδύρονται για τα θύματα τρομοκρατίας είναι αυτοί που ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα χιλιάδες αθώα θύματα των ναρκωτικών, ποτέ δεν καταδίωξαν τους εμπόρους και ποτέ δεν προπηλάκισαν τους συμπαραστάτες τους. Επί μήνες τα ΜΜΕ προσπαθούν μας εμφανίσουν αναξιόπιστους χωρίς ιδεολογία, χωρίς αρχές, πάμπλουτους, ληστές ενώ είναι γνωστό ότι πάντα για κάθε πράξη μας εκδίδαμε προκήρυξη που εξηγούσαμε τους λόγους των παρεμβάσεών μας και όλοι είμαστε κάτω από το όριο της φτώχιας.

Θέλω να κάνω σαφές ότι τις προανακριτικές μου απολογίες τις θεωρώ άκυρες, προϊόν ψυχολογικού καταναγκασμού, απειλών, πιέσεων και τρομοκρατίας σε βάρος του προσώπου μου που ελήφθησαν κατά παράβαση του νόμου και του Συντάγματος με την χορήγηση ψυχοτρόπων φαρμάκων. Στην λογική αυτή των προανακριτικών καταθέσεων εντάσσω και την ενώπιόν σας απολογία μου στις 11 Αυγούστου 2002 για τους λόγους που προαναφέρω.

Ακόμα και σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό λόγο των παράνομων απαγορεύσεων να περιέλθει στα χέρια μου η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος μου. Δεν αποδέχομαι ούτε μία λέξη από τις απολογίες μου αυτές και δεν δέχομαι όλες τις μεθοδεύσεις που οι ξένες Μυστικές Υπηρεσίες εφάρμοσαν σε βάρος μου.

Δεν αποδέχομαι την συμμετοχή των προσώπων που οι Υπηρεσίες αυτές μόνες τους σχεδίασαν και ενέπλεξαν προκειμένου να τους ενοχοποιήσουν. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις κατασκευής ενόχων που υποδείχθηκαν από τις υπηρεσίες και καταγράφηκαν χωρίς την συναίνεσή μου από τις Υπηρεσίες είναι οι περιπτώσεις του Παύλου Σερίφη για τον οποίο επέμεναν να τον εντάξουν ως μέλος της Οργάνωσης, του Θεολόγου Ψαραδέλλη πασίγνωστου Τροτσκιστή αντίθετου με τις δικές μας απόψεις για τον οποίο επέμεναν να συμπεριληφθεί σε μία νεώτερη ληστεία που δεν έχει παραγραφεί αφού η συμμετοχή του σε μία παλαιότερη είχε ήδη παραγραφεί.

Τον Ηρακλή Κωστάρη με τον οποίο μόνο ελάχιστες συζητήσεις είχαμε κάνει σε μεγάλη παρέα το έτος 1990 και ποτέ δεν εντάχθηκε στην Οργάνωση, αλλά και τον Διονύση Γεωργιάδη παιδικού φίλου του αδελφού μου Βασίλη που για μικρό χρονικό διάστημα τον είχα βοηθό μου στο εργαστήριό μου και τον οποίο πριν πιάσει δουλειά στην ΚΙΝΟ τον χρησιμοποιούσα σε βοηθητικές εργασίες του εργαστηρίου μου και με τον οποίο ποτέ δεν κάναμε ούτε καν συζητήσεις για παράνομες δραστηριότητες ή για ένοπλη πάλη αφού ήταν τελείως απολιτικός.

Η μοναδική «παράνομη› ενέργεια στην οποία συμμετείχε εν αγνοία του ήταν όταν του παρέδωσα μία ξένη ταυτότητα της οποίας η φωτογραφία δεν μου έμοιαζε και του ζήτησα να νοικιάσει το σπίτι της οδού Δαμάρεως λέγοντάς του ότι θέλω κρυφά από την σύντροφό μου να πηγαίνω με κάποια άλλη κοπέλα. Ευθείς μίσθωσε το σπίτι αυτό το οποίο πρέπει να τονίσω ότι επί 6 μήνες παρέμενε κενό, του πήρα τα κλειδιά και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα του δήλωσα ότι το ξενοίκιασα.

Εξίσου αμέτοχος στην Οργάνωση ήταν και ο αδελφός μου ο Βασίλης τον οποίο επίσης χρησιμοποιούσα σε βοηθητικές εργασίες στο εργαστήριό μου από τα μέσα του 1997 που ήρθε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και ο οποίος επίσης ανεπίδεκτος σε τέτοια ζητήματα όπως ήταν με απέτρεψε από το να συζητήσω μαζί του βαθύτερα ή να του προτείνω ένταξη στην Οργάνωση στην οποία ουδέποτε ενετάχθη και δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία ενέργειά της.

Το ίδιο συνέβη και για τον αδελφό μου Χριστόδουλο για άλλους όμως λόγος. Ο Χριστόδουλος υπήρξε πασίγνωστος στους κύκλους των Αριστεριστών με έντονη συμμετοχή στους μαζικούς χώρους. Πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις, απεργίες, διαδηλώσεις κλπ αλλά και εύκολα αναγνωρίσιμος λόγω του όγκου και του βάρους του γεγονός που δεν επέτρεπε την στρατολόγηση και συμμετοχή του στις ενέργειες της ένοπλης πάλης που απαιτούν ευλυγισία, ταχύτητα αλλά και συνωμοτικότητα που αποκλειόταν να υπάρχει με την πασίγνωστη μορφή του αδελφού μου.

Για τα υπόλοιπα άτομα το ονοματεπώνυμο των οποίων πληροφορούμε από τις εφημερίδες μου είναι τελείως άγνωστα και δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο τα άτομα αυτά έχουν ταυτιστεί στην κατάθεσή μου με τα συγκεκριμένα ψευδώνυμα, αν λάβουμε υπόψη ότι εγώ δεν είχα καμία δυνατότητα αναγνώρισης από την μία λόγω της ανύπαρκτης όρασής μου και από την άλλη γνώρισα τους συντρόφους μου μόνο με ψευδώνυμο, έχω βάσιμες υποψίες ότι η εμπλοκή των προσώπων αυτών αποτελεί σκευωρία και κατασκευή ενόχων.

Με δεδομένο ότι σε βάρος του προσώπου μου εκτοξεύονται εκτός της συμμετοχής μου στην Οργάνωση 17Ν δεκάδες άλλες προσωπικές κατηγορίες που στοχεύουν κυρίως στο ιδεολογικό μας κλίμα και εκτός από την φυσική και στην ηθική μας εξόρμηση οφείλω απολογούμενος να επεξηγήσω τους λόγους και τα κίνητρα που με οδήγησαν στην ένταξή μου στην Οργάνωση 17Ν και στην επιλογή της ένοπλης πάλης με στόχο να αλλάξουμε την κοινωνία, να χτυπήσουμε την διαφθορά και την αδικία.

Στην Αθήνα κατέβηκα από την Θεσσαλονίκη το έτος 1972, εποχή μεγάλων πολιτικών ζυμώσεων. Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από την αλλαγή που δεν έγινε παρά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την μεταπολίτευση που αλλάζοντας μόνο το κάδρου του Προέδρου ο κρατικός μηχανισμός παρέμεινε ανέπαφος με μόνη διαφορά την δημιουργία σκληρότερων κατασταλτικών μηχανισμών και οδηγώντας σε τέλμα και άλλη φορά μία 7ετία στην χώρα.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες που κορυφώθηκαν το 1979 έως 1980 με κεντρικά συνθήματα «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ› έδωσαν εντολή για αλλαγή με συντριπτική πλειοψηφία πάνω από 60%. Αυτό το όραμα κλήθηκε να υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ όμως από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε να ξεπουλάει μία-μία τις λαϊκές εντολές.

Στο μεταξύ φτάνουν κραυγές από την περιοχή της Παλαιστίνης όπου οι Ισραηλινοί εισβάλλοντας στο Νότιο Λίβανο κατακρεουργούσαν τους αμάχους στα προσφυγικά στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα με την ανοχή και την αδιαφορία της Διεθνούς Κοινότητας και με την αμέριστη υποστήριξη των ΗΠΑ. Η συνείδησή μου τότε με οδήγησε στα γραφεία της Παλαιστινιακής Αρχής όπου ζήτησα να πάω εθελοντής.

Αναζητώντας τις αιτίες του βιασμού κάθε έννοιας δικαίου συνειδητοποίησα ότι ο αγώνας κατά των διεθνών τρομοκρατών Αμερικάνων και των γενίτσαρων που στους στηρίζουν μπορεί να γίνει παντού. Των Αμερικάνων που πρώτοι έχουν καθιερώσει τις σφαγές αμάχων με τον πιο φρικτό τρόπο στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι καίγοντας ζωντανούς με τις βόμβες ναπάλμ στο Βιετνάμ των στυλοβατών των απανταχού δικτατόρων υπέρμαχων των πιο ωμών επεμβάσεων Γρενάδα, Χιλή κλπ συμπεριλαμβανομένης και της τραγωδίας της Κύπρου.

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ παίρνει τις εκλογές του 1995 επισείοντας μόνο τον μπαμπούλα της Δεξιάς. Μετά και την πανηγυρική είσοδο στην ΕΟΚ οποιαδήποτε αλλαγή διεκδίκησης ή αγνοείται ή απαγορεύεται ή τιμωρείται από την ΕΟΚ οπότε καταργείται η αλλαγή κυριαρχίας φτιάχνοντας το μονοκομματικό καθεστώς εντολοδόχων και υπαλλήλων που ισχύει μέχρι σήμερα.

Σε όλο αυτό το διάστημα το ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπει ένα-ένα τα λάβαρα που το έφερνε στην εξουσία ισχύοντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να αναχαιτιστούν τα κύματα των διαδηλωτών. Παράλληλα συνεχίζοντας στο ακέραιο την πολιτική του Καραμανλή οδηγεί την χώρα μέσα σε μία 10ετία στην πλήρη αποβιομηχάνηση με την συνέργια αδίστακτων βιομηχάνων και την συνοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων δημιουργώντας στρατιές ανέργων και στην ολοκληρωτική οικονομική, πολιτική και πολιτιστική εξάρτηση από την ΕΟΚ και τους Αμερικάνους.

Εγκαταλείπει στην τύχη την Κύπρο και κάνει σοβαρές υποχωρήσεις στο Αιγαίο ενώ από την άλλη με θεατρινίστικα μέσα, πυροτεχνήματα προσπαθεί να αποκοιμίσει τις λαϊκές συνειδήσεις. Ο αγώνας κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναγκαίος περισσότερο παρά ποτέ. Η αναγκαιότητα του ένοπλου αγώνα ήταν πλέον αμφισβητήσιμη μετά την κατάρρευση των γραφειοκρατικών καθεστώτων, ακολουθεί και η κατάρρευση των προσχημάτων για οποιαδήποτε ωμή επέμβαση Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, των τρομοκρατών Αμερικάνων που καθιερώνουν τον ακήρυχτο πόλεμο στο χτύπημα οικονομικών στόχων.

Με τον υπερσύγχρονο οπλισμό τους επιβάλλοντας μάλιστα την απρόσωπη και την κοινή γνώμη ορολογία παράπλευρης απώλειας σπέρνουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς όπου τους καλεί το συμφέρον υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στην ευημερία και στην μεγαλύτερη εκπομπή ρύπων στον πλανήτη. Όπως είπε ο σοσιαλιστής Μπλερ «πολεμάμε στο Ιράκ για να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο›.

Στις μέρες μας έχουν προχωρήσει ακόμα ένα βήμα καθιερώνοντας τον προληπτικό πόλεμο, προειδοποιώντας ακόμα και για νέα χρήση πυρηνικών, παρεμβαίνοντας με απροσχημάτιστο τρόπο σε εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Χαρακτηριστική είναι η επέμβασή τους ακόμα και σε επιμέρους ζητήματα όπως είναι η παρούσα υπόθεση της Οργάνωσης 17Ν όπου επεμβαίνουν στα πάντα, απαιτούν τα πάντα και οι εδώ υπάλληλοί τους υλοποιούν και τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους.

Ενώ συμβαίνουν αυτά παγκοσμίως οι δικοί μας γραικύλοι υπαλληλίσκοι μετά από κάθε υπαναχώρηση στα εθνικά μας δίκαια δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τους Αμερικάνους και να λαμβάνουν τα ανάλογα εύσημα εξαφανίζοντας την παραμικρή έννοια ανεξαρτησίας. Αυτή την στιγμή ζούμε μια παγκόσμια δικτατορία που αποφασίζει και διατάσσει για όλον τον πλανήτη. Οι παγκόσμιοι τρομοκράτες και τα στηρίγματά τους επεμβαίνοντας αδίστακτα, τσακίζουν κάθε φωνή αντίστασης επινοώντας παράλληλα καινούριες μορφές κατασταλτικών μηχανισμών, συμφωνία Σέγκεν, ομάδα άμεσης επέμβασης τύπου Μέντερνιχ, Διεθνή Δικαστήρια όπου εξαιρούνται δια νόμου οι Αμερικάνοι κλπ.

Αυτό είναι το διεθνές και ιστορικό κλίμα κάτω από το οποίο οδηγήθηκα στις συγκεκριμένες επιλογές και στον δρόμο της ένοπλης πάλης. 20 χρόνια μετά την πρώτη μου απόφαση είναι φανερό ότι η Οργάνωση έχει παραμείνει πιστή στα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στην λαϊκή εντολή του 1971 για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και σοσιαλισμό.

Έχει υπηρετήσει αυτές τις ιδέες με συνέπεια και αυτοθυσία νομιμοποιούμενη από τα παλλαϊκά αιτήματα που όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αποκήρυξαν και εξαργύρωσαν. Στις μέρες μας μάλιστα οι λόγοι που οδήγησαν εμένα στην ένοπλη πάλη είναι περισσότερο οφθαλμοφανείς παρά ποτέ. Η οποιαδήποτε μορφή αντίστασης όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά επιβάλλεται.

Αυτές είναι οι πολιτικές μου απόψεις, αυτά είναι τα κίνητρα που με οδήγησαν στην ένταξή μου στην Οργάνωση 17Ν και την συμμετοχή μου στις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι. Θέλω να δηλώσω ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη όλων των ενεργειών της Οργάνωσης αυτής από το 1975 μέχρι σήμερα. Αναλαμβάνω επίσης την ευθύνη σαν μοναδικός φυσικός αυτουργός όλων των ενεργειών που πραγματοποίησε η Οργάνωσή μου από το ΄82 μέχρι σήμερα σύμφωνα με το δικαίωμά μου που απορρέει από το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος με ηθικούς αυτουργούς του παγκόσμιους τρομοκράτες τους Αμερικάνους, τους εξωνημένους πολιτικούς, τους λήσταρχους μεγαλοαστούς καθώς και όλους τους μηχανισμούς που ξεπουλάνε, εξαπατούν ή υποδηλώνουν την χώρα και το λαό.

Κορυδαλλός 31/10/2002.

Ο Απολογούμενος

Υπογραφές

Επίσης είναι οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν στον κ. Ανακριτή στον Κορυδαλλό.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο και κατά την απολογία σας ενώπιόν μου την 11η Αυγούστου 2002 δεν μου αναφέρατε τίποτα περί απειλών και λοιπών που αναφέρετε στην απολογία σας, ούτε ζητήσατε να σας προστατεύσω καίτοι παρίσταται και ο νυν παριστάμενος συνήγορός; (προφανώς είναι ο κ. Αγιοστρατίτης).

Απάντηση: Ο βασικός λόγος είναι ότι ήμουν και παρέμεινα άλλες 3 βδομάδες στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Επίσης στο συνήγορό μου στις 8 Αυγούστου 2002 είπα ότι όταν φύγω από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, εννοείται από τα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θα υπάρξουν αποκαλύψεις.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο δεν είπατε και σε μένα αυτά που είπατε στον συνήγορό σας, δηλαδή ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις;

Απάντηση: Η θέση μου ήταν πολύ δύσκολη. Παράλληλα υπήρχαν και τα προβλήματα υγείας και είχαν λόγο και οι γιατροί για το αν θα μπορέσω να φύγω από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ μετά τις αποκαλύψεις μου.

Ερώτηση: Γιατί αναμένετε 3 περίπου μήνες για να καταγγείλετε με την απολογία σας ενώπιόν μου αυτά τα οποία καταγγέλλετε σήμερα με το απολογητικό σας υπόμνημα.

Απάντηση: Πρώτον, ήρθα στον Κορυδαλλό 2 Σεπτεμβρίου. Η επικοινωνία με τον συνήγορο είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Συνέταξα ένα σχέδιο υπομνήματος με όλες τις δυσκολίες εξαιτίας της όρασής μου, με την βοήθεια του αδελφού μου η περιπέτεια του οποίου έχει γνωστοποιηθεί στα ΜΜΕ από την πρώτη προσπάθειά μου να το δώσω στον συνήγορό μου για να συντάξει το υπόμνημα. Δηλαδή επειδή με τον συνήγορό μου μιλάμε μόνο τηλεφωνικώς επιδόθηκε σε κάποιον φύλακα με σκοπό να το παραδώσει στον δικηγόρο μου. Για άγνωστο λόγο σε μένα κατέληξε στον κ. Φραγκιαδάκη ο οποίος το ανέγνωσε. Μου είπε ότι αρχειοθετήθηκε και μετά από έντονες αντιρρήσεις μου μου επεστράφη λογοκριμένο. Για την λογοκρισία αυτή υπάρχει σημείωμα μονογραμμένο από τον ίδιο τον κ. Φραγκιαδάκη.

Στην ερώτηση του συνηγόρου μου βάσει ποιου νόμου γίνεται η λογοκρισία είπε ο κ. Φραγκιαδάκης ότι έχουμε εντολές άνωθεν με μία συμβουλή ότι αν γράψω άλλο υπόμνημα και ταχυδρομήσει μέσω των ΕΛΤΑ εγώ υπόσχομαι να μην το σταματήσω. Να σημειώσω ότι μέσω των ΕΛΤΑ ότι γράμματα έχουμε στείλει και ότι γράμματα μας έχουν στείλει δεν έχουν φτάσει ποτά. Με όλα αυτά εμπόδια και με την βοήθεια του αδελφού μου ξανασυνέταξα καινούριο σχέδιο υπομνήματος το οποίο κατάφερα τελικά να δώσω στον δικηγόρο μου μέσω τηλεφώνου και κατάφερα τελικά σήμερα να έχω το παρόν υπόμνημα με την βοήθεια της τελευταίας προθεσμίας προς απολογία που μου δώσατε.

Ερώτηση: Στο απολογητικό σας υπόμνημα αναφέρετε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη σαν μοναδικός φυσικός αυτουργός όλων των ενεργειών που πραγματοποίησε η εγκληματική Οργάνωση 17Ν από το ΄82 μέχρι σήμερα. Η δήλωση αυτή ενέχει ομολογία ότι διαπράττετε τα εγκλήματα της παραπάνω Οργάνωσης; Αν ναι, μπορείτε να μου περιγράψετε πώς έγινε η ανθρωποκτονία του Αμερικανού Τζωρτζ Τσάντες και του Νίκου Βελούτσου;

Απάντηση: Καταρχήν δεν δέχομαι τον όρο «εγκληματική Οργάνωση›. Αναλαμβάνω την ευθύνη όλων των ενεργειών από τον γενίτσαρο Τσάντες μέχρι τον εγκληματία Σόντερς. Η περιγραφή της ανθρωποκτονίας θα γίνει εάν το κρίνω σκόπιμο στο Δικαστήριο.

Ερώτηση: Πώς έγινε η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Ρόμπερτ Τσάντ, υπό ποιες συνθήκες, ποιοι συμμετείχαν και πότε έγινε;

Απάντηση: Όλες οι περιγραφές σε τέτοιου είδους ερωτήσεις θα γίνουν στο Δικαστήριο εάν αυτό και μόνο επιβαρύνει κάποιους άλλους αθώους κατηγορουμένους μου, δηλαδή εφόσον η άρνησή μου να περιγράψω τα γεγονότα είναι εις βάρος κάποιων άλλων συγκατηγορουμένων μου.

Ερώτηση: Στην εγκληματική Οργάνωση της 17Ν στην ένταξη της οποία ομολογείτε υπήρχαν και άλλα άτομα; Αν ναι, ποια και ποιος ο ρόλος εκάστου;

Απάντηση: Αρνούμαι τον όρο «εγκληματική Οργάνωση› και δεν αποκαλύπτω τα ονόματα των συντρόφων μου.

Ερώτηση: Δηλαδή δέχεστε ότι υπήρχαν και άλλα άτομα ενταγμένα στην παραπάνω Οργάνωση των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύπτετε;

Απάντηση: Δεν θα πω περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό το θέμα.

Ερώτηση: Μπορείτε να περιγράψετε τις συνθήκες ανθρωποκτονίας του Χρήστου Μάτη που έγινε στις 24 Δεκεμβρίου 1984 κατά την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος;

Απάντηση: Αρνούμαι να απαντήσω.

Ερώτηση: Μπορείτε να περιγράψετε τις συνθήκες ανθρωποκτονίας του Μομφεράτου – Ρουσέτη στις 21/2/1985;

Απάντηση: Δεν το κρίνω σκόπιμο αυτή την στιγμή.

Ερώτηση: Μπορείτε να μου περιγράψετε τις συνθήκες της εκρήξεως του λεωφορείου της Αστυνομίας στις 26 Νοεμβρίου 19... στην περιοχή Καισαριανής;

Απάντηση: Δεν το κρίνω σκόπιμο αυτή την στιγμή.

Ερώτηση: Γνωρίζετε τις συνθήκες ανθρωποκτονίας του Δημητρίου Αγγελόπουλου στις 8 Απριλίου 1986; Σε καταφατική περίπτωση να περιγράψετε τις συνθήκες αυτές.

Απάντηση: Αυτή την στιγμή δεν θέλω να μιλήσω για λεπτομέρειες. Γενικά όμως μπορώ να σας πω και γι αυτή και για τις προηγούμενες μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες οι οποίες αθωώνουν τους ανθρώπους στους οποίους η Ασφάλεια ανέθεσε το ρόλο του εκτελεστή.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ποιοι είναι αυτοί;

Απάντηση: Ο χρόνος ήταν περιορισμένος για να λάβω γνώση των καλούμενων προανακριτικών απολογιών.

Ερώτηση: Γνωρίζετε τον Καψαλάκη; Σε καταφατική περίπτωση τί γνωρίζετε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ αυτού στις 4 Φεβρουαρίου 1987;

Απάντηση: Δεν απαντώ.

Ερώτηση: Αμέσως μετά την έκρηξη του λεωφορείου των Αστυνομικών Δυνάμεων που έγινε στην Καισαριανή στις 29 Νοεμβρίου ΄85 επισκεφτήκατε το νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ; Αν ναι, για ποιο λόγο και με ποιον ή ποιους συναντηθήκατε στο νοσοκομείο;

Απάντηση: Δεν επισκέφθηκα τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ.

Ερώτηση: Ένα μήνα περίπου πριν από την έκρηξη στον Πειραιά στις 29 Ιουνίου 2002 ήσασταν μαζί με έτερο πρόσωπο, με έτερο άτομο και πήρατε ένα αυτοκίνητο μάρκας YUGO ZASTAVA από τον χώρο του λιμανιού του Πειραιά; Σε καταφατική περίπτωση ποιο ήταν το έτερο άτομο;

Απάντηση: Ας το ερευνήσει η Αστυνομία.

Ερώτηση: Ποιες ή ποια γυναίκα τηλεφώνησε μερικές φορές σχετικά με τις προκηρύξεις που εξέδιδε η εγκληματική Οργάνωση 17Ν αμέσως μετά την διάπραξη μερικών εγκληματικών πράξεων;

Απάντηση: Καταρχήν αρνούμαι τον όρο «εγκληματική Οργάνωση›, κατά δεύτερον δεν θα αποκαλύψω τίποτα που να αφορά άλλους ανθρώπους. Συμπληρώνω ότι δεν τηλεφώνησε ποτέ γυναίκα για ενέργειες της Οργάνωσης από το 1982 μέχρι σήμερα.

Ερώτηση: Πώς δικαιολογούσατε την μακροχρόνια απουσία σας στην σύντροφό σας Αλίσια όταν λείπατε μέρες από το σπίτι, όπως λόγου χάρη στην ληστεία της Θεσσαλονίκης στις 19 Ιουλίου του 2002.

Απάντηση: Καταρχήν όλες οι ενέργειες γινόντουσαν εντός Αθηνών. Η γυναίκα μου εργαζόταν σε μια διαφημιστική εταιρεία όπου απουσίαζε η ιδία τρεις, τέσσερις μέρες, πηγαίνοντας σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας για γυρίσματα. Επίσης εγώ απουσίαζα πολλές φορές λέγοντας ότι πάω να δω κάποια εκκλησία, επίσης για δουλειές, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος.

Ερώτηση: Μπορείτε να μου πείτε πού ήσασταν την νύχτα της 27 προς 28 Ιουνίου 2002;

Απάντηση: Ήμουν στο σπίτι μου στην Παλλήνη και κοιμόμουνα.

Ερώτηση: Δεν ήσαστε στον Πειραιά μαζί με την Σωτηροπούλου;

Απάντηση: Ε, όχι βέβαια.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ποιοι από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης 17Ν τοποθέτησαν τις αυτοσχέδιες βόμβες, α) στα δύο αυτοκίνητα των εφοριακών διευθυντών της Δ.Ο.Υ. στο Παγκράτι και στα Ιλίσια στις 26.3.1993 β) στα δυο αυτοκίνητα των εφοριακών διευθυντών Δ.Ο.Υ. στα Πατήσια στις 2.4.1993, γ) στην Δ.Ο.Υ. Αμαρουσίου στις 3.12.1992, δ) στην Β΄ Δ.Ο.Υ. Περιστερίου στις 3.3.1993, ε) στην Ι.Β.Μ. στην Δ.Ο.Υ. Κηφισίας 284, στις 28.5.96, στ) σε Εφοριακό στην Αγία Παρασκευή στο αυτοκίνητό του στις 27.11.1993, και στο Γαλάτσι σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομικών, ζ) στην Δ.Ο.Υ. Χαϊδαρίου 23.2.1993 και η) στο αυτοκίνητο Τούρκων Διπλωματών στο Παγκράτι στις 23.5.1998.

Σε καταφατική περίπτωση πώς το γνωρίζετε και να περιγράψετε τις συνθήκες τελέσεως των εκρήξεων.

Απάντηση: Δεν απαντώ.

Ερώτηση: Την ημέρα της ανθρωποκτονίας του Κώστα Περατικού, φέρεται ότι μέσα στο φορτηγάκι MITSUBISHI τις πρωινές ώρες και μέρες της ανθρωποκτονίας, ότι ήταν μαζί σου μέσα στο φορτηγάκι και μια γυναίκα τι έχετε να πείτε επ’ αυτού;

Απάντηση: Δεν υπήρχε γυναίκα στην οργάνωση και δεν καταλαβαίνω γιατί οι διωκτικές αρχές θέλουν οπωσδήποτε να παρουσιάσουν γυναίκα. Αυτό το λέω, γιατί είμαι σίγουρος εκατό τοις εκατό ότι δεν υπήρχε γυναίκα στην οργάνωση.

Ερώτηση: Γνωρίζετε ποιο ήταν το νεαρό ζευγάρι; ¶νδρας – γυναίκα ξανθιά με κοντό μαλλί που επισκέφθηκε το Τζάνειο Νοσοκομείο λίγο μετά την έκρηξη και ρώτησε για την κατάσταση της υγείας σας;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω κανένα ζευγάρι. Πιστεύω ότι ήταν αυτόπτες τυχαίοι περαστικοί που είδαν την έκρηξη και πήγαν στο νοσοκομείο ενδιαφερόμενοι για την υγεία μου, επειδή ήμαστε στην Ελλάδα και όχι στην Ευρώπη.

Ερώτηση: Μπορείτε να μου αναφέρετε τις συνθήκες διαπράξεως της ληστείας σε βάρος του Μαρινόπουλου;

Απάντηση: Δεν απαντώ στην ερώτησή σας.

Ερώτηση: Μέσα στο διαμέρισμα της οδού Πάτμου, στο οποίο βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά βρέθηκε ένα βιβλίο με τίτλο «το ελληνικό αντάρτικο των πόλεων› 1974-1975. Γνωρίζετε ποιος το αγόρασε, ποιος το εισήγαγε στο διαμέρισμα και πότε;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω ποιος το είχε αγοράσει, αλλά αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω πάρει σπίτι μου για να το μελετήσω. Το βρήκα και το πήρα μέσα από την γιάφκα, όπου και το επέστρεψα μετά την μελέτη, όπως έχει γίνει και με όλα τα υπόλοιπα βιβλία που υπήρχαν στην γιάφκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή