Δίκη «17Ν» : Συζητείται η ένσταση του Χριστόδουλου Ξηρού

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2003 10:13
A- A A+

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», επί της ένστασης του Χριστόδουλου Ξηρού, να μην ληφθούν υπ' όψιν οι προανακριτικές καταθέσεις, καθώς και η απολογία του στην 4η τακτική ανακρίτρια, συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Την ακύρωσή τους ζήτησε χθες, διά του συνηγόρου του Γιώργου Αγιοστρατίτη, ο Χριστόδουλος Ξηρός, όταν κλήθηκε να απολογηθεί υποστηρίζοντας οτι είναι προϊόν ψυχολογικής βίας, πιέσεων, εκβιασμών, αλλά και απειλών από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής που παρίσταντο, κατά παράβαση του νόμου, στην ανάκριση.

Με την έναρξη της διαδικασίας, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Βασίλη Τζωρτζάτου ανέφεραν οτι η παρουσία αστυνομικών συνιστά ακυρότητα της απολογίας του κατηγορουμένου, ενώ επεσήμαναν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είχε δικηγόρο ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παπαναστασίου, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, υποστήριξε ότι όσα διαδραματίστηκαν θίγουν τις αξίες του νομικού μας πολιτισμού.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή