Δίκη «17Ν» : Απολογείται ο Βασίλης Τζωρτζάτος

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 12:14
UPD:12:23
A- A A+

Παραίνεση προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, απηύθυνε ο εισαγγελέας της έδρας, Χρήστος Λάμπρου, να αποκαλύψει όλη την αλήθεια, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να δέχθηκε ο κατηγορούμενος απειλές ή υποσχέσεις προκειμένου να καλύψει ορισμένους από τους φερόμενους ως μέλη της «17 Νοέμβρη» και άλλους να αφήσει ακάλυπτους.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα,ο Χριστόδουλος Ξηρός επικεντρώνει την προσπάθειά του να βγάλει από τον «κύκλο της ενοχής», τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, τον Γιάννη Σερίφη και τον Θεολόγο Ψαραδέλη.

- Εισαγγελέας : Μήπως φοβάστε;

- Χριστόδουλος Ξηρός : Γιατί να φοβάμαι; Για ποιό λόγο; Αναφέρομαι σε όλους ανεξαιρέτως, δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς.

- Εισαγγελέας : Εμένα δεν με πείσατε και νομίζω ότι αφήνετε ακάλυπτους τους υπόλοιπους... Κύριε Χριστόδουλε, όταν περάσουν τα χρόνια και θα έχω φύγει από τη ζωή θα δείτε εσείς ότι ο εισαγγελέας δεν ήταν εναντίον σας. Σας σέβομαι με το μάτι του πατέρα. Και στον αδελφό σας τα ίδια υπέδειξα. Κοιτάξτε με στα μάτια.

- Χριστόδουλος Ξηρός : Σας κοιτάζω στα μάτια, δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής ερωτήσεων προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, το δικαστήριο κάλεσε στη συνέχεια να απολογηθεί το Βασίλη Τζωρτζάτο, ο οποίος άρχισε να διαβάζει χειρόγραφες σημειώσεις του, προκαλώντας την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Ο κ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των Αμερικανών θυμάτων της «17 Νοέμβρη» και την οικογένεια του Βρετανού ταξίαρχου Στήβεν Σώντερς, τόνισε ότι δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να διαβάζει «προκατασκευασμένα» κείμενα που γράφτηκαν από τον ίδιο ή άλλους.

Σύμφωνα με τον κ.Αναγνωστόπουλο παραβιάζεται η αρχή της προφορικότητας της απολογίας αφού οι κατηγορούμενοι μέχρι στιγμής διάβαζαν λέξη προς λέξη χειρόγραφα κείμενα κατά τη διάρκεια απολογιών τους.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή