Κριτική Σήφη Βαλυράκη κατά Κώστα Σημίτη

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 13:10
A- A A+

Την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για να συζητηθεί η «υποχώρηση της δημοκρατικής λειτουργίας και η αδυναμία συμμετοχής των βουλευτών σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις», ζητά ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Σήφης Βαλυράκης.

«Ενώ η συζήτηση που προβάλλεται αφορά στην εντιμότητα των πολιτικών, υποβαθμίζεται το πρόβλημα, που είναι η απώλεια της αυτονομίας της πολιτικής και η υποταγή της στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», σημειώνει ο βουλευτής Χανίων σε ανοικτή επιστολή του προς τους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρει επίσης ότι «ο κ. Σημίτης ανακηρύχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ως θιασώτης της συλλογικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων για τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων».

Παρ' όλα αυτά, προσθέτει ο κ. Βαλυράκης, παρακολουθούμε φαινόμενα που παραπέμπουν στην «ενός ανδρός αρχή», με την έννοια της προσωπικής διαχείρισης των εξουσιών.

Τέλος, αφού παρατηρεί, ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «αισθάνονται χωρίς δυνατότητα συμμετοχής, χωρίς ενημέρωση και αποκομμένοι από τους σχεδιασμούς και τις επιλογές του κόμματος», τονίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει στρατηγική νίκης με την υποβάθμιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με το κόμμα διχασμένο και με μια σειρά στελέχη στο περιθώριο, χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις σε πολιτικές για τις οποίες οι δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αποκαλύπτουν τη σταθερή απαίτηση της ευρύτερης λαϊκής νομιμοποιητικής βάσης, για αλλαγές».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή