Θέλουν Μπέκαμ και στα χαρτονομίσματα

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2003 15:28
UPD:15:30

A- A A+

Το παραλήρημα για τον 28χρονο σούπερ σταρ της μπάλας καλά κρατεί. Πέρυσι όλη η Αγγλία «προσκυνούσε» το «ιερό μετατάρσιο» του Μπέκαμ, όταν είχε σπάσει το οστάριο του ποδιού του. Φέτος, έγινε ντόρος για το διαζύγιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οσοι δεν εντυπωσιάζονται από τις ρεκλάμες του στάρ σίστεμ θεωρούν ότι ο Μπέκαμ είναι περισσότερο εικόνα μόδας με στάτους διασημότητας, και εξαιτίας της συντρόφου του «Πος Σπάις». Χαρακτηριστική είναι η συμβουλή του ανελέητου BBC προς τη Βικτόρια Μπέκαμ: «Προσοχή τώρα που φεύγετε για Μαδρίτη, το μουσείο Prado δεν πουλάει παπούτσια. Αλλο Prado, άλλο Prada».

Η μορφή του πλέον προβεβλημένου εν ενεργεία ποδοσφαιριστή στον κόσμο θα μπορούσε να κοσμεί τα βρετανικά χαρτονομίσματα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αρχηγός της Eθνικής Αγγλίας ποδοσφαίρου ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, με ποσοστό 37%, σε σφυγμομέτρηση της Taylor Nelson Sofres που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Virgin Money, σε δείγμα 1.002 ατόμων.

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 29%, ενώ ακολουθούν η πριγκίπισσα Νταϊάνα με 21%, ο Ουίλιαμ Σέξπιρ με 13%, η ηθοποιός Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και ο τραγουστιστής Ρόμπι Ουίλιαμς με το 8% των προτιμήσεων ο καθένας τους.

Ενδεικτικό της «μπεκαμάνιας» είναι και το γεγονός ότι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ θα μελετήσουν στο προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο το αστέρι της «Βασίλισσας» στο πλαίσιο μαθήματος Κοινωνιολογίας.

«Ο Μπέκαμ σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης με τα καλύτερα τεχνικά προσόντα στον κόσμο, αλλά έχει αναχθεί στην πιο σημαντική προσωπικότητα του ποδοσφαίρου. Θα συζητήσουμε πως κατασκευάστηκε ένας σούπερ σταρ, εντός και εκτός γηπέδων», εξηγεί ο καθηγητής Λούι Τακ-λοκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή