Δίκη «17Ν» : «Προϊόν κακοποίησης η ομολογία μου», λέει ο Βασίλης Τζωρτζάτος

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2003 09:52
A- A A+

Με την υποβολή ερωτήσεων, στον κατηγορούμενο Βασίλη Τζωρτζάτο, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση «17 Νοέμβρη», ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας επανέλαβε τις καταγγελίες του ότι κακοποιήθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, προκειμένου να υπογράψει τις κατασκευασμένες, όπως τις χαρακτήρισε, ομολογίες του.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να απαντήσει εάν τα δύο μέλη της «17 Νοέμβρη», που ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι γνώρισε, είναι ανάμεσα στους κατηγορουμένους, καθώς και εάν τους ήξερε με τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν ή με το πραγματικό τους όνομα.

Υποστήριξε ότι δεν έχει καμμία συμμετοχή στις ενέργειες για τις οποίες κατηγορείται, αναφέροντας ότι ως περιφερειακό μέλος ήταν «απομονωμένος» από την υπόλοιπη δράση της οργάνωσης.

Ερωτηθείς σχετικά με το θάνατο του Θάνου Αξαρλιάν, ο Βασίλης Τζωρτζάτος εξέφρασε τη θλίψη του, λέγοντας : «Για τον θάνατο του Αξαρλιάν έχει συγκλονιστεί όλος ο λαός. Θλίβομαι και εγώ όπως και για όλα τα θύματα, για την απώλεια ανθρώπινης ζωής».

Ο Βασίλης Τζωρτζάτος αρχίζοντας χθες την απολογία του υποστήριξε ότι άρχισε να αποστασιοποιείται από τη «17 Νοέμβρη» το 1991 και αποχώρησε οριστικά το 1992 επειδή διαφώνησε για πολιτικούς λόγους.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή