Δίκη «17Ν» - Εξέταση Π. Τσελέντη

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 10:09
A- A A+

Με την εξέταση του Πάτροκλου Τσελέντη από τον πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Μιχάλη Μαργαρίτη συνεχίζεται η διαδικασία για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου υποστήριξε ότι από το καλοκαίρι του 1988 είχε αρχίσει να προβληματίζεται για την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της οργάνωσης. Όπως είπε είχε αρχίσει να σκέφτεται ότι τόσο οι ενέργειες όσο και οι προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη δεν είχαν απήχηση στον κόσμο.

Ο Τσελέντης είπε επίσης ότι άρχισε τότε να διαπιστώνει μια εμμονή της 17 Νοέμβρη στο να έχει συνεχή δράση χωρίς λόγο. Κάτι, που όπως τόνισε, στη γλώσσα της Αριστεράς ονομάζεται μιλιταρισμός.

Ο Πάτροκλος Τσελέντης ανέφερε επίσης ότι το 1988 είπε στον Δημήτρη Κουφοντίνα ότι επιθυμεί να φύγει από την οργάνωση, κάτι που ο συγκατηγορούμενός του το δέχθηκε χωρίς ιδιαίτερη αντίδραση.

Ο Τσελέντης χαρακτήρισε τραγική περίπτωση τον Σάββα Ξηρό και το Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς, όπως ανέφερε, δεν είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι η οργάνωση είχε αρχίσει να αποκόβεται από την κοινωνία.

«Εκτός από τα θύματα που είναι πρόσωπα τραγικά , τραγικά πρόσωπα είναι και οι θύτες», είπε χαρακτηριστικά ο Πάτροκλος Τσελέντης ο οποίος υποστήριξε ότι η πρακτική μιας κλειστής οργάνωσης οδηγεί πάντα σε τραγικά αποτελέσματα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εξέταση του κατηγορουμένου από την έδρα αλλά και από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή