Τσελέντης: Εστιατόριο συζητούσε να ανοίξει η «17Ν»

Τρίτη, 05 Αυγούστου 2003 15:58
UPD:15:59
A- A A+

Εστιατόριο στο Σύνταγμα ή κατάστημα με πρόχειρο φαγητό συζητούσε να ανοίξει η «17Ν», προκειμένου να αποφύγει να κάνει ληστείες για να χρηματοδοτείται, σύμφωνα με τον Πάτροκλο Τσελέντη.

Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής επανέλαβε ότι το διάστημα που ο ίδιος ήταν μέλος υπήρχε μια συζήτηση στην οργάνωση ώστε να μήν συνεχιστούν οι ληστείες αλλά να αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα.

Απαντώντας ο Πάτροκλος Τσελέντης για το λεγόμενο ιστορικό 45άρι της Οργάνωσης είπε ότι απ' όσα γνωρίζει δεν το φύλαγαν ποτέ σε κρησφύγετο της οργάνωσης αλλά το έθαβαν στο βουνό.

Σε ερώτηση αν στο διάστημα που κρατείται στις φυλακές δέχθηκε πιέσεις για να αλλάξει τις ομολογίες του, ο Τσελέντης υποστήριξε ότι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος του εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι συγκατηγορούμενοί του θα πουν οτι αυτός (σσ ο Τσελέντης) σκότωσε τον αστυνομικό φρουρό της Εθνικής Τράπεζας Πετραλώνων, Χρήστο Μάτη.

Τέλος, ο Τσελέντης είπε ότι την πρόταση για την επίθεση σε βάρος του γιατρού Ζαχαρία Καψαλάκη την είχε κάνει ο Βασίλης Τζωρτζάτος. Η εξέταση του Πάτροκλου Τσελέντη θα συνεχιστεί αύριο το πρωϊ.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή