ΝΔ: Προικοδοτούν με «τροπολογία-ντροπή» την ΕΡΤ ΑΕ

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 16:26
A- A A+

«Με μία θεσμικώς απαράδεκτη και πολιτικώς αήθη τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη, 5/8/2003, και ενώ το δεύτερο Τμήμα Διακοπής των Εργασιών της Βουλής δεν λειτουργεί λόγω διακοπών, οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Τύπου και ΜΜΕ επιχειρούν, ν' αυξήσουν το ύψος του ανταποδοτικού τέλους, που εισπράττεται υπέρ της ΕΡΤ ΑΕ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, από 2,93 ευρώ μηνιαίως και ανά μετρητή κατανάλωσης, σε 3,08 ευρώ από 1/7/2003 και σε 3,24 ευρώ από 1/1/2004», καταγγέλλουν ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Δ. Σιούφας, και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Πρ. Παυλόπουλος.

«Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Εκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία συνοδεύει την τροπολογία αυτή, η ως άνω αύξηση θα επιφέρει σε βάρος των καταναλωτών της ΔΕΗ, ετήσια αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού της ΕΡΤ ΑΕ ύψους 19.200.000 ευρώ.

Χωρίς να υπολογίζουν ούτε τις επιπτώσεις στο κόστος ζωής – η κυβέρνηση, που δήθεν κόπτεται για την ακρίβεια, σέρνει, κυριολεκτικώς, τον χορό των ανατιμήσεων στις ευρωβόρες ΔΕΚΟ– ούτε το γεγονός ότι το βάρος των λογαριασμών της ΔΕΗ πλήττει πρωτίστως τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους, οι υπουργοί προσπαθούν, να προικοδοτήσουν, με αυτή την τροπολογία-ντροπή, την ΕΡΤ ΑΕ, την ίδια μάλιστα στιγμή κατά την οποία:

- Το από 1999 πρόγραμμα εξυγίανσης της ΕΡΤ ΑΕ έχει αποτύχει πλήρως και λόγω κακής διαχείρισης και υπό το βάρος αδίστακτων κομματικών προσλήψεων και αντίστοιχων πρακτικών.

- Μία, μόλις, ημέρα πριν την κατάθεση της τροπολογίας, ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ προχωρούσε στην έναρξη διαδικασίας πρόσληψης, για το χρονικό διάστημα από 1/7/2003 ως τις 30/6/2004, 3.105 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων. Προσλήψεις που θα στοιχίσουν, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, περίπου 23 εκατομμ. ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς