ΚΚΕ, ΣΥΝ: Προνομιακή πριμοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2003 19:40
A- A A+

«Τη διαδικασία συσσώρευσης κεφαλαίων και διασφάλισης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, επιδιώκει να ενισχύσει αποφασιστικά η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έδωσε στη δημοσιότητα», υποστηρίζει με ανακοίνωση του το Τμήμα Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με το σχέδιο νόμου, όπως επισημαίνεται, προσφέρονται νέα προκλητικά κίνητρα μέσα από την δημιουργία αφορολόγητου αποθεματικού, την άρση του περιορισμού για το ανώτατο όριο επιχορήγησης και την αποσύνδεση της επιδότησης από την υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Η κυβέρνηση επιμένει στην προνομιακή πριμοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «η επίμονα υψηλή ανεργία στη χώρα μας παρά τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ εκφράζει την αποτυχία των ασκούμενων πολιτικών. Σηματοδοτεί την ανάγκη ριζικού επανασχεδιασμού από μηδενική βάση όλου του συστήματος αναπτυξιακών κινήτρων, με κεντρικό στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διασφάλιση της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή