Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην «17Ν» ο Δ. Γεωργιάδης

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2003 11:51
A- A A+

Αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στην «17Ν» ο Διονύσης Γεωργιάδης που απολογήθηκε επί περίπου μία ώρα χωρίς να συμβουλευτεί γραπτό κείμενο.

Ο Διονύσης Γεωργιάδης εξήγησε στην αρχή της απολογίας του στο δικαστήριο ότι γνωρίζει τους αδελφούς Ξηρού από τη Θεσσαλονίκη όπου έκανε παρέα κυρίως με το Βασίλη Ξηρό. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υπογράμμισε ότι δεν συμφωνεί με τη λογική της βίας που είχε η ''17 Ν'' όπως είπε χαρακτηριστικά: ''Αν ήθελα να αλλάξω τον κόσμο θα πήγαινα στην ΟΥΝΕΣΚΟ ή στη Γιούνισεφ και δεν θα πήγαινα ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στη ΝΔ, ούτε στη ''17Ν''.

Ο Διονύσης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση της ενοικίασης του διαμερίσματος της ''17Ν'' στην οδό Δαμάρεως οφείλεται αποκλειστικά σε εξυπηρέτηση που θέλησε να κάνει στον Σάββα Ξηρό.

Όπως υπογράμμισε ο Γεωργιάδης ήθελε να εξυπηρετήσει τον Σάββα Ξηρό, όταν του ζήτησε να συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη της Δαμάρεως, προκειμένου να ενοικιαστεί το διαμέρισμα, γιατί αισθανόταν υποχρεωμένος απέναντί του καθώς τον φιλοξενούσε στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο ποτέ δεν είχε καταλάβει ότι κάποιες εξυπηρετήσεις που έκανε τότε στον Σάββα Ξηρό αφορούσαν τη ''17Ν''.

Για την κατηγορία της συμμετοχής του σε βομβιστική ενέργεια κατά υποκαταστήματος της Τράπεζας Αlha Πίστεως τον Ιούνιο του 1998 ο Διονύσης Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το διάστημα εκείνο ήταν στη Θεσσαλονίκη ενώ για την κατηγορία της συμμετοχής του σε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Παγκρατίου το Δεκέμβριο του 1998 τόνισε ότι η μόνη σχέση του ήταν ότι δύο μέρες πριν του είχε ζητήσει ο Σάββας να πάρει το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο κοντά στην τράπεζα.

Τέλος ο Γεωργιάδης ανέφερε ότι ενδέχεται να είχε δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα μία φορά σε καφετέρια όπου ο ίδιος καθόταν με τον Βασίλη και τον Σάββα Ξηρό. Όπως είπε, νομίζει ότι τότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε περάσει από την καφετέρια για να πάρει τον Σάββα Ξηρό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Γεωργιάδη υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση η οποία συζητείται για ακύρωση της ομολογίας του κατηγορουμένου η οποία όπως τόνισαν ήταν αποτέλεσμα ψυχολογικής πίεσης που είχε ασκηθεί στον εντολέα τους.

Νωρίτερα εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του Διονύση Γεωργιάδη ο Βασίλης Τζωρτζάτος για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης είχε αλλάξει θέση και είχε καθίσει δίπλα στον Κώστα Τέλιο συνομιλώντας μαζί του. Η σκηνή αυτή θορύβησε τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας κ. Βασίλη Μαρκή ο οποίος ρώτησε τον Τζωρτζάτο γιατί κάθησε εκεί και του επεσήμανε ότι δεν έχουν δικαίωμα να συνομιλούν μεταξύ τους οι κατηγορούμενοι.

Αμέσως μετά ο εισαγγελέας ρώτησε τον Πάτροκλο Τσελέτη που καθόταν ακριβώς μπροστά από τους δύο συγκατηγορούμενούς του να του πει τι συζητούσαν. Ο Τσελέντης είπε στον εισαγγελέα ότι οι δύο συνομιλούντες δεν έλεγαν τίποτε ιδιαίτερο ''τον ρώτησε ο Τζωρτζάτος (σσ. τον Κώστα Τέλιο) αν είναι καλά και αν βλέπει ταινίες''.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή