Υψηλά επίπεδα ρύπανσης λόγω καύσωνα στη Βρετανία

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2003 17:00
A- A A+

Η Πορτογαλία θα στείλει περίπου 800 στρατιώτες που επέστρεψαν πρόσφατα από ειρηνευτικές αποστολές για να βοηθήσουν στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει το θάνατο 15 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ηδη, χιλιάδες πυροσβέστες και στρατιώτες προσπαθούν να περιορίσουν εννέα νέες πυρκαγιές στην κεντρική ορεινή περιοχή της χώρας.

Η Επίτροπος της Ε.Ε. για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις, Αννα Διαμαντοπούλου, πρόκειται να περιοδεύσει τις πληγείσες περιοχές και να συζητήσει με τον πορτογάλο πρωθυπουργό τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες.

Στη βορειοδυτική Ιταλία, ο αυτοκινητόδρομος Γένοβας-Βιντιμίλε έκλεισε επί τέσσερις ώρες σήμερα το πρωί, στο τμήμα του ανάμεσα στο Αλμπίσολα και το Σαβόνε, εξαιτίας πυρκαγιάς, που μαίνεται εδώ και ένα 24ωρο κοντά στο Σαβόνε και έχει καταστρέψει μερικές εκατοντάδες εκτάρια, καθώς και μια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχή της πόλης, το Κολίνε Βέρντε.

Στη Βρετανία, η θερμοκρασία έπεσε λίγο σήμερα, αλλά τα επίπεδα της ρύπανσης αυξήθηκαν στο Λονδίνο και άλλες μεγάλες πόλεις και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο.

Το Λουξεμβούργο αποφάσισε να περιορίσει την ταχύτητα στους αυτοκινητοδρόμους στα 90 χλμ/ώρα, λόγω των επιπέδων ρεκόρ στα οποία έχει φτάσει το όζον στην ατμόσφαιρα λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή