Κακλαμάνης: Ο Σαμαράκης κέρδισε την αγάπη όλων των ελεύθερων ανθρώπων

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2003 18:52
A- A A+

Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης πληροφορούμενος την είδηση του θανάτου του λογοτέχνη Αντώνη Σαμαράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπήρξε για μένα ξεχωριστός φίλος και ανεκτίμητος συνεργάτης για την επιτυχία του θεσμού της Βουλής των Εφήβων. Ο Αντώνης Σαμαράκης, ο αιώνιος έφηβος, πρότυπο ανθρώπου, πολίτη και διανοούμενου κέρδισε, με το έργο του και με την αγωνιστική παρουσία του στη ζωή, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων και όλων των ελεύθερων ανθρώπων, που τον γνώρισαν παντού στον κόσμο.

Υπήρξε φλογερός μαχητής της ελευθερίας, υπερασπιστής των ανθρώπινων δικαιωμάτων απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας, άνθρωπος γεμάτος συναισθήματα αγάπης και προσφοράς.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του σφράγισαν και το λογοτεχνικό του έργο, που αποτελεί την παντοτινή παρακαταθήκη του στην ανθρωπότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράκης δεν θα είναι πια ανάμεσά μας, ανάμεσα στα παιδιά που τον αγάπησαν και αγάπησε. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα μας παρακολουθεί, μαζί με τους άλλους γίγαντες του λόγου και της σκέψης και θα χαμογελά με αισιοδοξία ακούγοντας κάθε φορά τους νέους ανθρώπους να ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό που ο ίδιος αναζήτησε με το έργο του και για το οποίο αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή: την ελπίδα για έναν κόσμο ελευθερίας, δικαιοσύνης και ειρήνης».

Προτεινόμενα για εσάς