Επωφελές το αλκοόλ στην καριέρα

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2003 14:50

A- A A+

Οι εργαζόμενοι που πίνουν ένα ποτό με τους συναδέλφους τους μετά τη δουλειά, κερδίζουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους συναδέλφους τους που απέχουν από το αλκοόλ, υποστηρίζει νέα πανεπιστημιακή μελέτη.

Ομάδα οικονομολόγων του πανεπιστημίου Στίρλινγκ στη Σκοτία διενήργησε την έρευνα σε δείγμα 17.000 ατόμων, που σήμερα είναι 45 ετών, και συνέκρινε την επαγγελματική επιτυχία τους σε σχέση με τις προτιμήσεις τους στο αλκοόλ.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι ένα ποτό παρέα με συναδέλφους «χτίζει» τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη και συντροφικότητα και συμβάλλει στην επαγγελματική τους ανέλιξη, γεγονός που τους αποφέρει περισσότερα χρήματα.

Τα οφέλη μειώνονται όταν η κατανάλωση αλκοόλ ξεπερνά το μέτρο, εξηγεί ο καθηγητής Ντέιβιντ Μπελ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι πίνουν λελογισμένα κερδίζουν κατά μέσο όρο 17% περισσότερα σε σχέση με τους συναδέλφους που δεν πίνουν καθόλου. Ακόμη και οι λάτρεις του αλκοόλ, όπως χαρακτηρίζονται στη μελέτη οι άνδρες που πίνουν τουλάχιστον 25 μπύρες την εβδομάδα και οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερες από 18 μπύρες, κερδίζουν 6% λιγότερα σε σχέση με όσους πίνουν με μέτρο και 5% περισσότερα σε σχέση με όσους δεν πίνουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή