Διακόσιοι τριάντα Ελληνες παθαίνουν τροφικές δηλητηριάσεις κάθε μέρα, επισημαίνει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, και προσθέτει πως αν ληφθεί υπόψιν ότι, σύμφωνα με τις διεθνείς στατιστικές, για κάθε καταγραφόμενη τροφοδηλητηρίαση αντιστοιχούν άλλες 25 (κατ' ελάχιστο) μέχρι 350 (κατά μέγιστο), οι οποίες, για κάποιο λόγο, δεν καταγράφονται ή δεν αναφέρονται, τότε βλέπουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο και σοβαρό.
«Η ολιγωρία των αρχών και ιδιαίτερα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων σε ζητήματα εποπτείας της αγοράς στον επισιτιστικό τομέα αλλά και η μη τήρηση της αλυσίδας ψύχους από την παραγωγή μέχρι τον καταναλωτή, μεγιστοποιούν το πρόβλημα.
Το ενδιαφέρον το οποίο επιδεικνύεται εξαιτίας του πρόσφατου συμβάντος σε ξένους αθλητές θα πρέπει να επιδειχθεί και για τους Ελληνες πολίτες, οι οποίοι, χρόνια τώρα είναι θύματα της ανεπάρκειας των υγειονομικών αρχών.
Οι καταγγελίες για ακατάλληλα τρόφιμα κατέχουν την πρώτη θέση στον πίνακα παραπόνων του ΙΝΚΑ για την περίοδο 1970-2002, με 140.918 καταγγελίες που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 11,82% του συνόλου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.