Βολές Ιλίρ Μέτα κατά της μυστικής υπηρεσίας της Αλβανίας

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2003 13:49
A- A A+

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος παραιτήθηκε ένα μήνα πριν, λόγω των διαφορών του με τον πρωθυπουργό Φατός Νάνο, κατηγόρησε την Εθνική Μυστική Υπηρεσία ότι κυνηγάει και παρακολουθεί τους δικούς του ανθρώπους και ότι υπηρετεί τα προσωπικά συμφέροντα του πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωσή του, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΜΜΕ, ο δεύτερος ισχυρός άνδρας των σοσιαλιστών δηλώνει ότι «συγκεκριμένα στοιχεία της μυστικής υπηρεσίας που χρησιμοποιούνται από την πολιτική εξουσία προσπάθησαν να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή μιας συνάντησης με μέλη και οπαδούς του σοσιαλιστικού κόμματος στην επαρχία κοντά στα Τίρανα».

«Το γεγονός ότι στελέχοι της μυστικής υπηρεσίας χρησιμοποιούνται για τέτοιες ενέργειες αποδεικνύει ότι οι εντολοδότες των συνταγματικών και νομικών αυτών παραβιάσεων δεν σκοπεύουν να απομακρυνθούν από τις παλιές μεθόδους του Σιγκουρίνι του Χότζα και του ΣΙΚ του Γκαζιντέτε».

Από τις αρχές του μήνα ο Μέτα έχει αρχίσει μια περιοδεία σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου έχει ασκήσει σκληρή κριτική εναντίον του πρωθυπουργού Φατός Νάνο για τους τρόπους διακυβέρνησής του και έχει ζητήσει από αυτόν να δώσει τέρμα σε αυτό που ο Μέτα κατονομάζει προσωποποίηση της εξουσίας από τον κ.Νάνο.

Ο κυριότερος αντίπαλος του Φατός Νάνο στο σοσιαλιστικό κόμμα, ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό, να σταματήσει αμέσως από τις διακοπές του στις μεσογειακές χώρες και να επιστρέψει καθώς στη χώρα δολοφονούνται αστυνομικοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή