Διεθνής κατακραυγή για τη βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2003 19:16
A- A A+

Οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν πρόκειται να αποθαρρυνθούν από τη φονική επίθεση στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο.

''Η σκέψη μου πηγαίνει στους συγγενείς των θυμάτων και γενικά στους φίλους μας στη Βαγδάτη'', πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. Η επίθεση αυτή προσβάλλει τον ΟΗΕ, το προσωπικό του και τον ιρακινό λαό'' επισήμανε επίσης.

Στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του επισήμανε ότι η φονική επίθεση ''είναι βάρβαρη ενέργεια'' με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση μεταπολεμικά στο Ιράκ.

''Μας εξεγείρει ότι στόχος ήταν ο ΟΗΕ, που το προσωπικό του αγωνίζεται να ανακουφίσει τον ιρακινό λαό από τα πολεμικά δεινά και να επαναφέρει τη ζωή''.

Στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη απασχολούνται συνολικά 300 εργαζόμενοι, ενώ ακόμη δεν είναι σαφές πόσοι ήταν πράγματι εκεί όταν σημειώθηκε η φονική επίθεση.

''Τη βαθιά λύπη του'' για τις εξελίξεις εξέφρασε και ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιουνιχίρο Κοϊζούμι.

''Εκφράζω με την ευκαιρία αυτή τον σεβασμό και την εκτίμησή μου για όσους εργάζονται κάτω από τόσο δυσχερείς συνθήκες'' στην ιρακινή πρωτεύουσα, πρόσθεσε ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του εξέφρασε ''αποτροπιασμό'' για τη φονική επίθεση και επισήμανε ότι μετά την επίθεση ''δυσχεραίνονται ακόμα περισσότερο'' οι διεθνείς προσπάθειες να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Πολωνοί έχουν αποσταλεί στο Ιράκ στο τέλος του πολέμου και εργάζονται για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή