Συλληπητήρια Μπους για τον θάνατο του ντε Μέλο

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 07:22
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, εξέφρασε χθες «τη βαθιά θλίψη» του για τον θάνατο του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σέρζιο Βιέιρα ντε Μέλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη χθεσινή βομβιστική επίθεση εναντίον των γραφείων του Οργανισμού στη Βαγδάτη.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στον λαό της Βραζιλίας, που έχασε έναν από τους καλύτερους υπηρέτες του», τόνισε ο Μπους από το ράντσο του στο Τέξας, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου.

Οπως υπενθύμισε ο Μπους, ο ντε Μέλο «είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσφατα ως Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ», στον τομέα αυτό. «Οταν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, του ζήτησε να εγκαταλείψει ορισμένα από τα καθήκοντά του για να εργασθεί στο Ιράκ, εκείνος δέχθηκε χωρίς ενδοιασμούς», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, καταδικάζοντας την επίθεση με παγιδευμένο φορτηγό, ο Μπους είχε δηλωσει πως «ο πολιτισμένος κόσμος δεν πρόκειται να φοβηθεί και οι δολοφόνοι δεν θα καθορίσουν το μέλλον του Ιράκ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή