Αμερικανοί εμπειρογνώμονες αναζητούν τους δράστες της επίθεσης

Στο κτίριο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2003 10:05
A- A A+

Ιχνη, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής αιματηρής επίθεσης στην έδρα του ΟΗΕ, στη Βαγδάτη, αναζητούν από το πρωΐ σήμερα στα ερείπια του κτιρίου Αμερικανοί εμπειρογνώμονες.

Από την έκρηξη που ήταν τρομακτική σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Ιράκ, Σέρτζιο Βιέιρα ντε Μέλλο. Αλλοι 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την χειρότερη επίθεση που δέχονται τα Ηνωμένα Εθνη στην 58χρονη ιστορία τους.

Αμερικανικές πηγές, αποδίδουν την επίθεση σε καμικάζι της οργάνωσης Ανσάλ αλ Ισλάμ, που έχει διασυνδέσεις με την Αλ-Κάϊντα, του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Δεν αποκλείουν πάντως να πρόκειται για πρώην οπαδούς του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανεξετάσουν πάντως τώρα τα μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη,όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του πολιτικού διοικητή του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ.

«Η ασφάλεια βελτιώνεται αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε τις διαδικασίες», τόνισε ο εκπρόσωπος,προσθέτοντας πάντως ότι δεν προβλέπεται αύξηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ που ήδη ανέρχονται σε 150.000.

«Εχουμε ήδη αρκετές δυνάμεις», τόνισε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις του Μπρέμερ με τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων, στρατηγό Ρικάρντο Σάντσεζ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή