Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (22/08/2003) Μέρος 5/8

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2003 21:05
A- A A+

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Και στο ζωολογικό πάρκο, αλλά υπάρχει και ένας γάμος που θα σας τα δώσω μετά. Θέλω να τα βάλω εγώ με την σειρά που τα έχω πει, για να τα καταλάβετε.

Υπήρχε και ένας γάμος που είχα πάει και επ’ ευκαιρία του γάμου, επειδή ήταν Πρωτομαγιά κάθισα παραπάνω. Επόμενο στοιχείο που βρήκα ήταν ότι θυμήθηκα μαζί με την σύζυγό μου, την δολοφονία του Μπακογιάννη. Ήταν κάτι που είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Η σύζυγός μου επειδή τότε την είχα γνωρίσει, ήταν γύρω στις 15-20 ημέρες, μπορεί και λίγο παραπάνω, την είχα γνωρίσει αρχές Σεπτεμβρίου του ’89, είχε έρθει εδώ και σπούδαζε και εγώ πήγαινα στην δουλειά μου και με έπαιρνε τηλέφωνο το πρωί στη δουλειά, εάν θα συναντηθούμε το μεσημέρι, εάν θα πήγαινα από το σπίτι της να φάω, πριν φύγει για να πάει στη σχολή. Και μου λέει, ρε συ Ηρακλή, αυτό το είχαμε συζητήσει, θυμάσαι ένα γεγονός που είχε γίνει τότε; Αφού το είχαμε συζητήσει, εσύ ήσουν στο γραφείο. Το θυμάμαι της λέω, αλλά τι να κάνω;

Τότε αμέσως είπα στους δικηγόρους μου, επειδή ήταν και άλλες κατηγορίες που πέφτανε, συμπίπτανε οι ώρες με τις ώρες εργασίας μου στην Εταιρεία Αφοί Βεργέτη που δούλευα, έβαλα τους δικηγόρους μου να πάνε στην εταιρεία να βρούνε κάρτες, οτιδήποτε, τους εξήγησα.

Πήγανε στην εταιρεία, προς απογοήτευσή μου, είχε γίνει έλεγχος στην εταιρεία και υπήρχαν στοιχεία μόνο από το ’94 και ’95, τα οποία και βρήκα. Για δυο κατηγορίες που έχω για το ’97, έχω πολλά στοιχεία που βρήκα από την ίδια την εταιρεία.

Τότε σκέφθηκα ότι εγώ συνεργαζόμουνα με διάφορες τράπεζες, για συγκεκριμένες ημερομηνίες που ήταν πρωί και απευθύνθηκα, έκανα διάφορες αιτήσεις σε τράπεζες. Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση από πολλές. Έχω κάνει σε 4-5 τράπεζες.

Έχω πάρει κάποια στοιχεία, βρήκα τελικά κάποια στοιχεία. Τελικά ολοκλήρωσα την έρευνα, μετά από πολύ προσπάθεια και βρήκα πολλά στοιχεία. Αυτά θέλω να σας πω τώρα ένα – ένα, σιγά – σιγά. Όμως θα ξεκινήσω απ’ αυτό. Θεωρώ όμως από την ίδια μου την ζωή και τον τρόπο που ζούσα, ότι δεν θα μπορούσα να ήμουν μέλος της 17Ν, και προέκυψε αυτό απ’ όλη τη διαδικασία εδώ πέρα. Γιατί για να είσαι μέλος της 17Ν, πάει να πει ότι πρέπει να έχεις πολύ χρόνο για να ασχολείσαι με τις πράξεις, τις ενέργειες, δεν μπορείς να έχεις οικογένεια. Το είπε και ο κ. Τσελέντης μια μέρα, που ούτε οικογένεια είχε, ούτε προσωπική ζωή είχε, ούτε συγκεκριμένη σταθερή δουλειά.

Εγώ είχα την τύχη να έχω σταθερή δουλειά και αυτό με βοήθησε να έχω πολλά στοιχεία αυτή τη στιγμή. Και θεωρώ, αυτό το υιοθέτησε μάλλον και η πολιτική αγωγή όταν έκανε ερωτήσεις, πώς δεν καταλαβαίνανε πού πηγαίνανε διάφοροι, όταν λείπανε ώρες από το σπίτι, όταν τρέχανε καθημερινώς να κάνουν διάφορες πράξεις; Έτσι είναι ακριβώς, το είπατε.

Το κατηγορητήριο που μου έβαλε η Αντιτρομοκρατική βασίζεται σε δυο κωδικούς. Το «Χάρης› και το «Τάκης›. Εγώ πιστεύω ότι τους δυο κωδικούς τους βάλανε για δυο λόγους. Πρώτον, για να έχω πολύ περισσότερες κατηγορίες, αφού δε δέχθηκα να συνεργαστώ μαζί τους, να με βάλουν με όσες περισσότερες κατηγορίες μπορούσαν, από εκδικητικότητα από κάποιο μένος και για να με έχουν σαν μέλος μέχρι τέλους.

Να μην μπορώ δηλαδή να ισχυριστώ ότι ήμουν μέλος και έφυγα και έκανα. Ο κωδικός «Χάρης› απ’ ότι μελέτησα εγώ, τα έχω βάλει εδώ πέρα, προέκυψε από μια ομολογία του Σάββα Ξηρού, ο οποίος σ’ όλες τις απολογίες του μέχρι σήμερα, δεν έχει αναφέρει ότι ο Χάρης είναι ο Ηρακλής ο Κωστάρης. Γιατί; Γιατί δεν με γνώριζε, δεν με ήξερε.

Τώρα γιατί η Αντιτρομοκρατική έβαλε με βάση την ομολογία του Ξηρού, σε κάποιους άλλους συγκατηγορούμενους να επιβεβαιώσουν ότι Χάρης είμαι εγώ, εγώ τους ρώτησα και τα ίδια πράγματα που σας απάντησαν εδώ, μου είπαν οι κατηγορούμενοι που λένε για μένα, τα ίδια πράγματα μου είπαν και εμένα κάτω. Ότι τους τα έβαλε η Αντιτρομοκρατική, ότι δεν με γνωρίζανε και όλα αυτά.

Θέλω τώρα να σας πω για την απολογία του Βασίλη Ξηρού, προκύπτει όλο το κατηγορητήριό μου. Το «Τάκης› βγαίνει μόνο από μια ομολογία του Βασίλη Ξηρού, μόνο από την ομολογία του Βασίλη Ξηρού. Και χωρίς ο Βασίλης Ξηρός να έχει αναφέρει πουθενά μέχρι τώρα, ενώ ήμασταν μαζί και στην Αντιτρομοκρατική και φωτογραφίες είχανε, δεν έχει αναγνωρίσει πουθενά το όνομά μου. Δεν έχει πει για μένα.

Και ξεκινάω να σας πω ορισμένα στοιχεία που μετά από πολύ προσπάθεια έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και θέλω να σας τα πω. Ο Βασίλης Ξηρός αφού αναφέρει, ότι αναφέρει δεν ξέρω εάν είναι δικά του, εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει εγώ ξεκινάω από εδώ. Ο Βασίλης Ξηρός ξεκινάει και αναφέρει για κάποιο Τάκη, στα ΕΛΤΑ του Βύρωνα, που τον γνώρισε εκεί, μαζί με τον Λουκά, μαζί με άλλους και λέει, «τα πραγματικά ονόματα του Τάκη, του Λάμπρου, δεν τα γνωρίζω. Μπορώ όμως να σας αναγνωρίσω φωτογραφίες για τον Λουκά?› και πάω στον Τάκη. « Τα χαρακτηριστικά του Τάκη τα θυμάμαι καλύτερα, γιατί τον συνάντησα και άλλες φορές. Αυτός ήταν ηλικίας περίπου 35 έως 40 χρονών. Εγώ ήμουν τότε 30 και έμοιαζα για 25, για πιο μικρός. Μελαχρινός, με κοντά μαλλιά, σκληρά, καρφάκια, λίγο σπαστά, μεγάλο κεφάλι, γεροδεμένος?›. Εν πάση περιπτώσει δεν ξέρω εάν ταιριάζει αυτή η περιγραφή σε μένα. «Και η προφορά του έμοιαζε λίγο επαρχιώτικη.› Εάν εσείς την θεωρείτε επαρχιώτικη, εντάξει. Και θα ήταν τιμή μου να ήταν επαρχιώτικη γιατί επαρχιώτης είμαι.

Συνεχίζει ο Βασίλης Ξηρός και λέει: «τον ίδιο τον Τάκη, που σας έχω προαναφέρει?› και εδώ θέλω να σας πω ότι στα ΕΛΤΑ Βύρωνα, εγώ έχω βρει και στοιχεία που εκείνη την ημέρα εργαζόμουν στην δουλειά μου, αλλά θα σας τα πω με τις ενέργειες ξεχωριστά αυτά, εκτός από το ότι δεν είμαι αυτό που λέει εδώ.

Μετά ο Βασίλης Ξηρός λέει ότι: «εγώ ο Λουκάς και ο Τάκης που σας έχω προαναφέρει, συναντηθήκαμε σε ένα φορτηγάκι Van κλπ. κλπ..› μιλάει πάλι για τον ίδιο το Τάκη. Και πάλι εδώ έχω παραστατικά από την εταιρεία που δούλευα γιατί ήταν το ’97 και με την τράπεζα που έχω αυτά τα στοιχεία, θα σας τα πω μετά αυτά.

Μετά ο Βασίλης Ξηρός αναφέρει ξανά τον ίδιο τον Τάκη, αφού τον αναφέρει για κάποιες ληστείες, πάντα μιλάμε για τον ίδιο τον Τάκη, φθάνεις την ληστεία του ΟΤΕ Πειραιά, για την οποία το Συμβούλιο με απάλλαξε και θα σας πω γιατί κατά την γνώμη μου.

Εκεί πάλι, αφού πήγε λέει στον Πειραιά, συνάντησε τον Λουκά και τον Σάββα και τον Τάκη, «εκεί συναντήθηκα στον Πειραιά, ο Λουκάς μας μοίρασε τα όπλα, αλλά ο Τάκης δεν πρόλαβε να πάρει γιατί ήταν στο απέναντι πεζοδρόμιο και δυο αστυνομικοί του ζητήσανε τα στοιχεία, περνώντας τον προφανώς για αλβανό. Γιατί είχε και περίεργο κεφάλι.›

Το Συμβούλιο με απάλλαξε απ’ ότι κατάλαβα, γιατί δεν πρόλαβε ο Τάκης να πάρει τα όπλα να συμμετάσχει στην ληστεία και έφυγε. Αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό. Γιατί άλλα στοιχεία δεν υπήρχαν.

Στην συγκεκριμένη ημερομηνία όμως εγώ, 2-5-2001 βρισκόμουν στην Ήπειρο. Και είχα πάει στην Ήπειρο γιατί στις 28 του μηνός παντρευότανε μια ξαδέρφη της γυναίκας μου. Είχα πάει με την οικογένειά μου. Εδώ είναι ο γάμος που έγινε της ξαδέρφης της συζύγου μου. Εδώ είναι φωτογραφίες με την κόρη μου στο γάμο. Εδώ είναι η κόρη μου πάλι, είναι ο ίδιος ο γάμος και εδώ πάλι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πότε έγινε είπαμε ο γάμος;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Ο γάμος έγινε 28 του μηνός Απριλίου. Επειδή έπεφτε Πρωτομαγιά το έτος 2001 και επειδή γίνονταν και κάποια εγκαίνια?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν σας απαγγέλλεται όμως κατηγορία γι’ αυτό.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Όχι αλλά θα σας πω κάτι, πρέπει να καταλάβετε το σκεπτικό μου. Πώς μπορεί να είμαι ο Τάκης του Πειραιά, που το πρωί συνάντησε τον Βασίλη Ξηρό και τον Κουφοντίνα και εγώ να είμαι στο χωριό; Και μιλάμε για τον ίδιο τον Τάκη. Γι’ αυτό θέλω να σας πω, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το σημείο και πρέπει να το κατανοήσετε.

Έπεσε Πρωτομαγιά, ήταν και κάποια εγκαίνια πάρκου εκεί που γινότανε και παρέτεινε τις διακοπές μου, ήθελα να κάτσω διακοπές παραπάνω, είχα και γενέθλια τότε εκεί πέρα και λέγαμε να κάτσουμε στο χωριό στους γονείς μου.

Εδώ φαίνεται από το βιβλίο των εντολών ότι η τελευταία μου πράξη που έκανα στο γραφείο ήταν 26/4 και η αμέσως επόμενη είναι 3/5. Που σημαίνει ότι εγώ γύρισα στις 3/5 το πρωί, γιατί έφευγα πάντα το πρωί. Και πάλι και την περασμένη ημέρα να γύρισα βράδυ. Αλλά εγώ είχα τη συνήθεια, επειδή τα παιδιά μου ήταν μικρά και ήθελα να κοιμούνται στο δρόμο και να μην γκρινιάζουν έφευγα πάντα ξημερώματα, έφευγα γύρω στις 3, 4 η ώρα από το χωριό και ήμουν γύρω στις 8 με 9 το πρωί. Ήταν μικρά τα παιδιά και θέλαμε να κοιμούνται να μην γκρινιάζουν, ήταν τότε 2 – 3 χρονών.

Και γύρισα εδώ, που σημαίνει ότι ο Τάκης που ήταν το πρωί στο Πειραιά, κάποιος Τάκης είναι, αλλά δεν είμαι εγώ. Συνεχίζω, αναφέρει πάλι ο Ξηρός, ότι με τον συγκεκριμένο Τάκη συνεργάστηκε και σε μια ληστεία στον ΟΤΕ στα Πατήσια μαζί με τον Λουκά, τον Σάββα και τον Τάκη κάνανε την ληστεία στα Πατήσια. Και εκεί έχω στοιχεία, αλλά εκεί το βούλευμα με απάλλαξε γιατί κατηγόρησαν τον Καρατσώλη το Συμβούλιο.

Και καταλήγω στο τελευταίο για την απολογία του Ξηρού. «Επίσης στην Οργάνωση συνεργάστηκα με τον Τάκη, το οποίο πρέπει να αποτελεί μέρος του κανονικού ονόματος του ατόμου, μέλος της Οργάνωσης με τον κωδικό «Τάκης›, αν το «Τάκης› μπορεί να βγαίνει από το Ηρακλής, εντάξει μπορεί να είμαι και αστροναύτης, τι να πω;

Συμπέρασμα, ότι ήταν κάποιος Τάκης. Και για τα ΕΛΤΑ Βύρωνα και για τον Περατικό και για τον ΟΤΕ Πατησίων. Αλλά δεν ήμουν εγώ. Και μπορείτε πολύ εύκολα να το καταλάβετε, αν θέλετε να βρείτε την αλήθεια. Αυτά έχω να πω για το «Τάκης›.

Και συνεχίζω στις επιμέρους κατηγορίες. Αστυνομικό Τμήμα του Βύρωνα. Εγώ δεν ήμουν στην Αθήνα. Όπως σας είπα τότε δούλευα σε ένα σούπερ μάρκετ, είχα πιάσει δουλειά τον Οκτώβριο και δεν δικαιούμουν άδεια το καλοκαίρι. Ευκαιρία τριημέρου είχα πάει μαζί με τον ξάδερφό μου που ήρθε εδώ και σας κατέθεσε μάρτυρας, στο χωριό.

Την ληστεία την είδαμε στο χωριό, μάλλον την ακούσαμε στο χωριό και μάλιστα και την σχολιάζανε εκεί διάφοροι και μάλιστα και αστυνομικοί φίλοι μας εκεί πέρα, γελάγανε. Και όταν γύρισα με τον ξάδερφό μου το σχολιάσαμε και εδώ. Και γύρισα στην Αθήνα στις 15 του μηνός, γιατί την επόμενη ημέρα εργαζόμουνα. Δεν δικαιούμουν άδεια τότε εκείνη την εποχή γιατί ήμουν νέος ακόμα στη δουλειά.

Τώρα γιατί κατηγορούμαι; Κατηγορούμαι από δυο ομολογίες υποτίθεται, που τις έχουν ανακαλέσει, από τίποτα άλλο δεν προκύπτει κάποια συμμετοχή μου εκεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, από πουθενά. Απλώς επιμένω ότι η Αντιτρομοκρατική για κάποιο λόγο έβαζε ανθρώπους παραπάνω.

Την επόμενη είναι η δολοφονία του Μπακογιάννη. Εγώ την συγκεκριμένη ημέρα ήμουν στο γραφείο, σας το είπε και η σύζυγός μου. Εγώ πήγαινα το πρωί στις 7.30 στη δουλειά μου. Μάλιστα βρήκα, δεν έχω τελειώσει όμως την έρευνά μου, από μια τράπεζα, γιατί όπως σας είπα, πριν το ’94 στην εταιρεία δεν μπορώ να βρω στοιχεία. Ζήτησα μήπως υπήρχε κάποια δισκέτα από το κομπιούτερ για να μπορέσουμε να τυπώσουμε και να ζητήσουμε από συγκεκριμένες τράπεζες τις δουλειές που είχα κάνει, γιατί ήμουν ο μόνος εξωτερικός υπάλληλος και έκανα τις δουλειές. Και λέω μόνο από εκεί θα βρω, αν είχα την τύχη.

Δεν υπάρχει τίποτα. Βρήκα όμως αυτό που σας κατέθεσε και ο κ. Σταμούλης, που φαίνεται ότι έχουν γίνει κάποιες εξωτερικές εργασίες για την δουλειά και τις έκανα εγώ.

Και έρχομαι στον μάρτυρα που ήρθε εδώ, τι να πω γι’ αυτόν τώρα; Μάρτυρα να τον πω, ψευδομάρτυρα να τον πω, δεν ξέρω πώς να τον πω. Ήρθε εδώ πέρα να αναγνωρίσει. Τον Μπερετάνο λέω. Δεν είχε την ευθιξία να πάει όταν έγινε η δολοφονία του Μπακογιάννη, να καταθέσει, να βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας. Δεν κατέθεσε τίποτα στο κ. Ζερβομπεάκο τον ανακριτή, τίποτα, γιατί δεν θυμότανε λέει, μόνο μια φωνή είχε ακούσει. Είπε πολλά.

Ήρθε εδώ και σας λέει εσάς κ. Πρόεδρε, ότι σύμφωνα με το βούλευμα που διάβασα, και εσείς τότε για να μην τον αφήσετε να συνεχίσει, δεν ξέρω για ποιο λόγο, τον διακόψατε, υπάρχουν τα πρακτικά με την συνομιλία σας, που του λέτε, τι δουλειά έχετε εσείς να διαβάσετε; Αμέσως μαζεύτηκε. Και αμέσως μαζεύτηκε και σας λέει, συγνώμη κύριε Πρόεδρε, από τα δημοσιεύματα ήθελα να πω. Γιατί τα δημοσιεύματα είχαν φτιάξει τους κατηγορούμενους και τους ενόχους. Και αναγνώρισε, όπως αναγνώρισε. Αναγνώρισε τον Καρατσώλη. Και χορωδία εδώ μέσα, ακούστηκε, «τον δίπλα, τον δίπλα›, από τον αστυνομικό ο οποίος λείπει σε άδεια, πιστεύω ότι το έκανε αυθόρμητα. Κατάλαβε το λάθος του ψευδομάρτυρα και ήρθε και είπε, «ο δίπλα, ο δίπλα›. Δεν μπόρεσα όμως να καταλάβω την αντίδραση του κ. Γιαννίδη και του κ. Βασιλακόπουλου. Δεν ξέρω εάν ο ρόλος των δικηγόρων είναι να βοηθάνε μάρτυρες, να στέλνουν άδικα ανθρώπους στην φυλακή. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ι. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Θέλω να κάνω μια δήλωση σ’ αυτό. Γιατί επανέρχεστε και επανέρχεστε άνευ αιτίας.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Σας είδα, ήσασταν μπροστά μου και ήταν λάθος σας.

Ι. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Δεν ήταν λάθος δικό μου. Επανέρχεστε και είναι εντελώς λανθασμένο, θα κάνω μια δήλωση επ’ αυτού.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Μαζί με τον κ. Βασιλακόπουλο, καθόσασταν εκεί μπροστά και οι δυο, μπροστά ήσασταν και είπα, κρίμα αυτές οι κάμερες που δεν καταγράφουν, γιατί να μην υπάρχει δίκη να δουν και άλλα.

Ι. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Κάνετε λάθος.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Δεν κάνω λάθος. Απλώς δεν το είδε κανένας από την Έδρα, έτσι λένε. Ό,τι δεν θέλουν να δουν, δεν τα βλέπουν, εν πάση περιπτώσει, τι να πω. Και από την μαρτυρία του κ. Μπερετάνου, εγώ δεν μπορώ να βγάλω άλλα συμπεράσματα. Τι να πω; Με βάση όλες και τις άλλες καταθέσεις που έκανε, δεν ξέρω καν αν ήταν εκεί. Ήρθε με αναγνώρισε λέει εμένα και έδειξε τον Καρατσώλη. Με αναγνώρισε εμένα από το ’89; Όταν φαίνεται εδώ πέρα και προέκυψε από εδώ ότι όλοι πήγαιναν μεταμφιεσμένοι, με μουστάκια, περούκες. Εγώ το ’89 έδειχνα σαν παιδάκι 17 χρονών, μπορεί να ήμουν 21 αλλά έδειχνα για 17 και έχω και φωτογραφίες αν θέλετε να σας δείξω. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω για τον Μπερετάνο. Κρίμα που επικαλέστηκε τα παιδιά του και δεν σεβάστηκε τα παιδιά μου.

Πάω στην υπόθεση Βαρδινογιάννη. Στην υπόθεση Βαρδινογιάννη, πάλι δεν έχω πολλά στοιχεία από την εταιρεία γιατί ήταν το ’89 και έτσι απευθύνθηκα σε τράπεζες. Εγώ την συγκεκριμένη ημέρα φαίνεται ότι εργαζόμουν. Εργαζόμουν στην εταιρεία Αφοί Βεργέτη.

Βρήκα αυτή την επιταγή που καλέσατε εδώ πέρα για να βρείτε την αλήθεια, δυο και τρεις και μάλιστα ήρθαν δυο από την τράπεζα και ήρθε και η λογίστρια. Καταλήξατε στο συμπέρασμα, ότι μπορεί η πράξη αυτή, δεν αμφισβητείτε τελικά ότι έγινε, παρότι ο Εισαγγελέας προσπάθησε μόνο να την αμφισβητήσει γιατί μόνο αυτή τη δουλειά έκανε από την αρχή, να αμφισβητεί. Να αμφισβητεί τα δικά μου και να υιοθετεί μόνο της Αντιτρομοκρατικής. Τα θεωρεί θέσφατο, έτσι λέει.

Η συγκεκριμένη πράξη λένε -με βάση ό,τι προσπάθεια κάνατε εδώ πέρα- δεν μπορεί να έγινε αργότερο από τις 11 παρά, το αργότερο 11:00 να σας βάλω εγώ. Εγώ μπορώ να σας πω ότι έγινε και στις 10:30, μπορώ να το ισχυριστώ, δεν μπορείτε να μου πείτε όχι. Μπορεί να έγινε και στις 10:00, δεν έχετε κάποιο στοιχείο να μου αποδείξετε εσείς ότι δεν έγινε στις 10:00. Εγώ θα σας πω ότι η πράξη το Βαρδινογιάννη σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει, φαίνεται να έχει γίνει στις 9:30.

Πώς βρέθηκαν οι κατηγορούμενοι για τον Βαρδινογιάννη μόνο με ένα «ίσως› του Χριστόδουλου Ξηρού που λέει στην απολογία του ότι «ίσως εκεί ήταν κι ο Χάρης›. Το «Χάρης› μου το δίνουν εμένα κι με ένα «ίσως›?. Εν πάση περιπτώσει, λέω το άλλο: Έγινε στις 9:30 εγώ πώς μπορούσα να ήμουν εκεί; Ή δεν έπρεπε να είχα πάει στη δουλειά μου, ή πρέπει να είχα πάει στη δουλειά μου και να είχα φύγει. Τί ώρα έπρεπε να είχα πάει εκεί; Από τη διαδικασία εδώ προέκυψε ότι οι δράστες πήγαιναν από τις 5:30 το πρωί και μάλιστα πρέπει να πήγαιναν και συνεχόμενες μέρες, γιατί όπως είπαν και οι μάρτυρες, έβλεπαν το αυτοκίνητο παρκαρισμένο για πολλές μέρες, έτσι προέκυψε στη διαδικασία.

Όπως είπαν και οι συνοδοί του κ. Βαρδινογιάννη, δεν είχαν σταθερή διαδρομή, σταθερό ωράριο. ¶ρα εγώ τί ώρα πήγα; Πώς πήγα αφού ήμουν και στη δουλειά μου; Εν πάση περιπτώσει ας θεωρήσουμε ότι εγώ ήμουν, αφού θέλετε εσείς, αφού θέλει το βούλευμα, αν 9:30 ήμουν εκεί, πόση ώρα θα έκανα να φύγω από κει; Δεν πρέπει κάπου να πήγα να αφήσω τη μεταμφίεση, να αφήσω τα όπλα, κάπου να πάω; Τουλάχιστον θα είχα φάει και μισή ώρα από κει. Δεν έπρεπε να πάω στην εταιρεία; Ή είχα μαζί μου και το σάκο της εταιρείας με τα πράγματα, με το bipper μου επάνω, γιατί πάντα είχα ένα bipper για να επικοινωνώ συνέχεια και η επικοινωνία μου με το γραφείο γινόταν κάθε μισή ώρα, γιατί πάντα κάτι τύχαινε...

Από την εταιρεία μετά πότε έφυγα; Πότε πρόλαβα να πάω στην τράπεζα; Δεν είχε ουρά αυτή η ρημάδα η τράπεζα; Ή πάντα σε μένα τυχαίνουν να γίνονται όλα στην εντέλεια; Ή εγώ ήμουν ο ειδικός που η 17Ν με είχε να πηγαίνω τη συγκεκριμένη ώρα να πατάω τα κουμπιά και να φεύγω και όλα τα ετοίμαζαν άλλοι; Πάντως εγώ δεν μπορούσα να ήμουν εκεί πέρα με κανέναν τρόπο. Γιατί αν ήμουν, θα έπρεπε να πηγαίνω και κάθε μέρα και όλες τις μέρες για προετοιμασίες και όλα αυτά που λένε εδώ πέρα, να λείπω απ΄ τη δουλειά μου...

Το να λείπω απ’ τη δουλειά μου θα σήμαινε ότι θα είχα φύγει από τη δουλειά μου από τις πρώτες μέρες, θα με είχαν καταλάβει τί αλήτης είμαι, τί κακό παιδί είμαι, ότι δεν είμαι συνεπής στη δουλειά μου, δε θα μου έδιναν να διαχειρίζομαι 50 και 100 εκατομμύρια ημερησίως. Θα με είχαν διώξει και δεν θα ξαναπροσλάμβαναν το ’92 πάλι και να δουλεύω μέχρι το ’97, δέκα χρόνια δούλευα στην εταιρεία και σας μίλησαν για μένα.

Επόμενη ενέργεια που κατηγορούμαι είναι ο Περατικός. Σας είπα ότι κατηγορούμαι από το «Τάκης› και μόνο του Βασίλη Ξηρού, χωρίς ο Βασίλης Ξηρός ακόμη μέχρι σήμερα να με έχει γνωρίσει ποτέ του, χωρίς να έχει αναφέρει ότι ο Τάκης είναι ο Ηρακλής Κωστάρης. Δίπλα του ήμουν στην αντιτρομοκρατική. Γιατί δεν τον έφεραν; Γιατί δε με γνώριζε.

Τώρα γιατί δεν τους είπε ποιος ήταν ο Τάκης; Ίσως δεν το γνώριζε. Εγώ πάντως ήμουν μπροστά του και φωτογραφίες είχαν. Σας είπα ότι εγώ εκείνη την ημέρα δούλευα, σας έφερα εδώ και κάποια στοιχεία. ¶λλωστε και από τη διαδικασία δεν προέκυψε τίποτα ότι υπήρχε τέταρτο άτομο εκεί πέρα και ένας που ήταν εκεί πέρα που λένε ότι τους πήγε, τους πήγε το πρωί.

Η μισθοδοτική κατάσταση Μαΐου , αυτά υπάρχουν μετά το ’94, 25 ημερομίσθια, σας τα έχω ξαναδώσει. Εδώ είναι το γενικό ημερολόγιο με τις εργασίες που έκανα εγώ ως εξωτερικός υπάλληλος, είναι σημειωμένες πόσες δουλειές έκανα. Αν έκανα αυτές τις δουλειές πότε πρόλαβα και πήγα στον Πειραιά;

Υπάρχει ταμειακή κατάσταση της ημέρας που φαίνεται ότι έχουν γίνει αυτές οι πράξεις. Υπάρχει αυτό που σας ανέλυσα, προσπαθήσατε να το αμφισβητήσετε, ότι μπορεί να το άφησα, ο κ. Εισαγγελέας αυτό έκανε, μόνο να αμφισβητεί. Εδώ είναι η πράξη που έγινε μεσημέρι, φαίνεται ότι έχει γίνει μεσημέρι, μετά τις 14:00. Εδώ είναι και μια άλλη κατάθεση που έχει γίνει σε μια άλλη τράπεζα, στην τράπεζα ΠΙΣΤΕΩΣ. ¶λλα στοιχεία δεν έχω.

Όταν η πράξη αυτή έγινε στις 14:00, εκτός από αυτό που σας είπα ότι δεν είμαι ο Τάκης και σας ανέλυσα πως δεν είμαι, σας λέω ότι όταν οι πράξεις αυτές έγιναν στις 14:00 και στις 14:30, εγώ έπρεπε να παραδώσω και τα χρήματα και ό,τι είχα, και τις τσάντες μου και τα bipper μου και ό,τι είχα, γιατί πάντα με ένα μηχανάκι ήμουν, δε μπορούσα να τα αφήσω στο μηχανάκι να έρθουν να μου τα κλέψουν ούτε να τα κουβαλάω πάνω μου και να πάω να κάνω αυτές τις πράξεις που λένε. Έπρεπε να πάω στη δουλειά μου, σχόλαγα στις 16:00, πότε βρέθηκα εγώ στον Πειραιά, πότε πήγα και άφησα το αυτοκίνητο εκεί πέρα, αν ήμουν ο οδηγός που λένε ότι πήγα και άφησα το αυτοκίνητο;

Δεν έχω τίποτε άλλο να πω για τον Περατικό. Έχω όμως κι άλλες κατηγορίες. Είναι η υπόθεση Στιούαρτ και η Τράπεζα ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Περιστέρι. Γι αυτές δυστυχώς δεν έχω βρει τίποτα. Η υπόθεση Στιούαρτ απ’ ότι βλέπω είναι βράδυ. Είναι δύσκολο να θυμηθώ πού ήμουν το βράδυ, ούτε κάτι συγκλονιστικό ήταν για μένα, μπορεί να το άκουσα, δεν μπορώ να θυμηθώ τί έκανα και πού ήμουν το βράδυ, θα ήταν τρελό. Όπως δεν έχω βρει και στοιχεία, παρότι ψάχνω ακόμη σε τράπεζες, μήπως βρω κάποιο στοιχείο για την τράπεζα ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Περιστέρι που έγινε το ’90.

Γι αυτές τις δύο δεν έχω κάποιο στοιχείο. Η τελευταία κατηγορία που έχω είναι τα ΕΛΤΑ Βύρωνα, τα έχω εδώ, γιατί είχα κι άλλες, θα σας πω γι αυτές αργότερα. Στα ΕΛΤΑ Βύρωνα σας εξήγησα ότι δεν ήμουν ο Τάκης. Εδώ τη συγκεκριμένη ημέρα έχω πάλι τα συγκεκριμένα στοιχεία από την εταιρεία πάλι όπως είναι η μισθοδοτική κατάσταση που έχω 25 ημερομίσθια και εκεί, όπως είναι και το γενικό ημερολόγιο, έχω και μια σειρά από πράξεις που σας έχω καταθέσει κι εσάς, την 105 που λέγαμε, την 106, την 107 που είναι καταθέσεις αναλήψεις στη συγκεκριμένη τράπεζα, είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι ταμειακή κατάσταση που φαίνονται οι εργασίες που έχω κάνει εκείνη την ημέρα και από τη στιγμή που είμαι εγώ υπάλληλος δεν πάει άλλος.

Εδώ φέρατε τον υπάλληλο της τράπεζας να σας πει για τις συγκεκριμένες πράξεις που έκανα εκεί, ανάληψη, κατάθεση και όλα αυτά. Με βάση τον υπάλληλο της τράπεζας και με βάση την κατάσταση που έφερε, λέει ότι η πράξη 114 έγινε στις 11:07. Εγώ εκείνη την ημέρα έκανα την πράξη 105, 106 και 107. Που σημαίνει ότι τις έκανα πριν τη διακοπή. Που σημαίνει ότι η διακοπή μπορεί να ήταν ένα τέταρτο, μπορεί να ήταν και μισή ώρα. Δεν ξέρω πόση ήταν η διακοπή. Που σημαίνει ότι πριν τη διακοπή είχαν γίνει κι άλλες 7-8 πράξεις. Που σημαίνει ότι εγώ δεν έκανα μία πράξη, έκανα τρεις. Τί ώρα μπορεί να τις έκανα εγώ αυτές τις πράξεις;

Εγώ λέω ότι τις έκανα 9:00, τις έκανα 9:30, εσείς πείτε ό,τι ώρα θέλετε, πείτε και 10:00, πείτε και 10:30, εμένα με κατηγορούν ότι ήμουν στις 8:00 στο Βύρωνα. Εγώ εκείνη την ημέρα ήμουν στη δουλειά και φαίνεται ότι ήμουν στη δουλειά. Δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε ότι ήμουν στη δουλειά. Εγώ στη δουλειά πήγαινα στις 8:00. Αν συμμετείχα στην ενέργεια της ληστείας που λένε εδώ πέρα, έπρεπε να είχα φύγει από εκεί. Κάποια ώρα πρέπει να έφυγα να πήγα κάπου, να παραδώσω τους οπλισμούς, να φύγω, έτσι θα έφευγα;

Από το Παγκράτι μέχρι τη Μεταμόρφωση είναι 30 χλμ. Εγώ δούλευα στο 11ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας της Μεταμόρφωσης, είναι μεγάλη απόσταση. Από εκεί χρειαζόμουν τουλάχιστον 45’ το υπολογίζω τώρα εγώ, δε μπορώ να υπολογίσω λιγότερο ούτε περισσότερο, χονδρικά, που σημαίνει ότι εγώ θα ήμουν στο γραφείο μου μετά τις 9:30. Για να κάνω εγώ όλη την προετοιμασία στο γραφείο για να ετοιμάσω με τον εργοδότη μου όλα αυτά, όλες τις εργασίες που έκανα, χρειάζεται κάποιος χρόνος.

Για να κάνω τα πινάκια που σας είπα, που τα έφτιαχνα όλα εγώ, για να περάσουν στο Η/Υ, πρέπει να ήταν τουλάχιστον 40-50 επιταγές να τις σφραγίσω, να τις βάλω με χρονολογική σειρά και όλα αυτά, χρειάζεται κάποια διαδικασία. Που σημαίνει ότι εγώ όταν έγιναν αυτές οι πράξεις πρέπει ακόμη να ήμουν στο γραφείο γιατί δεν μπορούσα εγώ να είχα κουβαλήσει εγώ τον σάκο από την προηγούμενη ημέρα, να κουβαλάω 10 εκατομμύρια επιταγές, να κουβαλάω όλα αυτά τα πράγματα. Που σημαίνει ότι δεν ήμουν εκεί. Τώρα ποιος ήταν στην τράπεζα, ας μας το πουν αυτοί που ήταν.

Όμως είχα και κάποιες άλλες κατηγορίες. Μετά από όσα σας είπα θεωρώ ότι το κατηγορητήριο είναι καθαρά στημένο και είναι στημένο από την αντιτρομοκρατική, δεν ξέρω για ποιο λόγο, υπολογίζω. Πιστεύω ότι είναι μια σκευωρία της αστυνομίας και μη μου πείτε ότι δεν γίνονται σκευωρίες γιατί ήρθαν εδώ πέρα πάρα πολλοί μάρτυρες, παθόντες μάλλον και σας είπαν εδώ τις περιπέτειές τους.

Η αντιτρομοκρατική από εκδικητικότητα που δεν δέχθηκα να συνεργαστώ μαζί της, δεν δέχθηκα να συνεργαστώ σε αυτά που μου πρότειναν, μου το είπαν από την πρώτη στιγμή, ότι «αφού δεν δέχτηκες να πεις τουλάχιστον για τον Γιάννη Σερίφη και για τον Παύλο Σερίφη, δεν ξέρεις τί σε περιμένει› και τήρησαν την υπόσχεσή τους, μου έβαλαν ένα κατηγορητήριο πολύ μεγάλο. Μου έβαλαν και τον Σόντερς, μου έβαλαν και την απόπειρα κατά του κ. Πέτσου, μου έβαλαν τη WACKENHUT στον Πειραιά, μου έβαλαν και τον ΟΤΕ Πατησίων.

Το Συμβούλιο με απάλλαξε, τόσο εξόφθαλμα στημένες ήταν. Το κατάλαβαν χωρίς καν να απολογηθώ, δεν απολογήθηκα εγώ, φαινόταν από μόνο του, έκανε μπαμ. Ακόμη εδώ σας έφερα στοιχεία, προσπάθησα να σας πείσω, αν θέλετε να πειστείτε, αν έχετε τη διάθεση να πειστείτε. Αμφισβητώ άλλες πέντε κατηγορίες με στοιχεία. Μέχρι τώρα εμένα δεν μου έχετε φέρει κανένα στοιχείο άλλο. Πιστεύω ότι η αντιτρομοκρατική, στην προσπάθεια να δείξει ότι εκτός από την εξάρθρωση της 17Ν εξιχνίασε και μία-μία τις πράξεις της, χρειαζόταν κόσμο, χρειαζόταν ανθρώπους για να τους δώσει συγκεκριμένους ρόλους.

Δεν τους ενδιέφερε αν στους ενόχους ήταν και κάποιος αθώος μέσα, μικρό το κακό, αυτό συμβαίνει πάντα. Θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη δίκη, εκτός από τη 17Ν δικάζονται και πολιτικές ιδέες, δικάζεται η φιλία, η συγγένεια. Το λέω αυτό γιατί κύριος στόχος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Γιάννης Σερίφης και αυτό που εκφράζει. Είχε υποστεί πάλι την ίδια περιπέτεια κάποια άλλη φορά.

Για να μπλέξουν όμως τον Σερίφη σαν στρατολόγο, σαν ιδρυτή, ήθελαν και κάποιους ανθρώπους δίπλα του. Τα παλιά σενάρια με τους συνήθεις υπόπτους δεν τους έβγαιναν. Ποιους θα βάλουμε δίπλα του; Θα βάλουμε συγγενείς, φίλους, να δένονται με στενούς δεσμούς, με φιλίες, με συγγένεια, χωριανοί, έτσι μπορεί να δέσει καλύτερα και το σενάριο της συνωμοτικότητας που λένε.

Έτσι, σ’ αυτό το σενάριο κολλάω κι εγώ, γιατί με τον Γιάννη ήμουν φίλος, έχω μιλήσει, έχω βρεθεί και σε πολλές πορείες μαζί του, τον ξέρω. Ο Γιάννης ποτέ δε μου μίλησε για τη 17Ν ούτε με στρατολόγησε στη 17Ν, ίσα-ίσα που ήταν πάντα αντίθετος με αυτές τις πράξεις και το δήλωνε και το φώναζε. Μου το έλεγε κι εμένα, αν κι εγώ δεν ασχολούμαι πάρα πολύ όπως σας είπα, γιατί είχα ψιλο-απογοητευθεί γενικώς με την αντίδραση του κόσμου και είχα κλειστεί μόνο στην οικογένειά μου και στη δουλειά μου, τίποτε άλλο.

Αρνούμαι κάθε κατηγορία και πιστεύω μετά από αυτά που σας είπα, να τα κοιτάξετε με μεγάλη προσοχή αν θέλετε να βρείτε την αλήθεια. Θέλω με μεγάλη προσοχή να κοιτάξετε και χωρίς προκατάληψη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Διαφωνώ με το «αν θέλετε› και με το «προκατάληψη›.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Από εσάς δεν το βλέπω αλλά από τον κ. Εισαγγελέα, από την πρώτη στιγμή δε νομίζω ότι ψάχνει την αλήθεια, πάντα αμφισβητεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν το πιστεύω, τον γνωρίζω πολλά χρόνια...

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Όχι ότι το κάνει από κακία, απλώς θεωρεί σαν δεδομένο αυτά που έχει πει η αντιτρομοκρατική. Δεν πιστεύω ότι το κάνει γιατί έχει κάτι εναντίον μου, απλώς θεωρεί ότι αυτό που λέει είναι και το σωστό...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πριν αρχίσουμε να κάνουμε ερωτήσεις, να διακόψουμε για μισή ώρα.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση που έχει διακοπεί. Θέλω να μου απαντήσετε σε μια ερώτηση. Εκεί στην Υπηρεσία που σας πήραν λέτε τις καταθέσεις και έγραψαν ό,τι ήθελαν κλπ. κλπ., επιχειρήθηκε κάποια βία σε βάρος σας;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Βία σωματική όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γκουαντανάμο κλπ.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Αυτά όλα ναι. Γενικώς μια ψυχολογική βία για την οικογένεια μου και για το άτομο μου. προσπάθησαν να με μειώσουν όσο μπορούσαν περισσότερο. Είναι μια κατάσταση που λίγο - πολύ όλοι γνωρίζουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να σε ψαρώσουν λίγο που λέμε.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Μέχρι βλάκα με είπαν και πολλά πράγματα. Ότι σε κορόιδεψαν, ότι σε έκαναν, με απείλησαν λίγο με τα παιδιά μου, με την οικογένεια μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ότι το συμφέρον σου είναι να τα πεις και κάτι τέτοια.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Γενικώς ναι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ξέρω κι εγώ πως έγιναν.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Δεν είναι και όλα άγια, αλλά εν πάση περιπτώσει ξύλο δεν έφαγα. Ότι απειλήθηκα έμμεσα με χτυπήματα στο τραπέζι και έντονο ύφος, αυτά εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάποιος όμως κάθισε και είπε πράγματα κι εσείς δεν είπατε τίποτα.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Κι εγώ την επόμενη μέρα όταν είδα το κατηγορητήριο λέω μήπως έκανα λάθος; Όταν είδα τόσες κατηγορίες, τόσες δολοφονίες, λέω μήπως έκανα λάθος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο κ. Καρατσώλης όμως κάθισε λέει και του έγραψαν πράγματα. Εσάς γιατί δεν σας έγραφαν πράγματα;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Γιατί εγώ δεν δέχτηκα να υπογράψω κάτι που ήθελαν αυτοί. Εγώ δυο υπογραφές που έβαλα, έβαλα αυτό από πάνω. Έγραψα τις δυο προτάσεις αυτές που σας είπα ότι ζητάω δικηγόρο και δεν θέλω να πω τίποτα χωρίς παρουσία δικηγόρου.

Και στις δύο σελίδες που υπέγραψα η μία σελίδα ήταν που μου ζήτησαν τον γραφικό μου χαρακτήρα, που μου έλεγαν ότι είχαν αποδεικτικά στοιχεία και λέω να τον δώσω, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και έγραψα αυτή την πρόταση και μου έλεγαν για αποτυπώματα, μου έλεγαν για πάρα πολλά πράγματα. Το τι στοιχεία μου είπαν, εντάξει είναι πολλά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είστε άνθρωπος πολύ;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ή λεπτός άνθρωπος;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Γενικά είμαι πολύ ευαίσθητος, αλλά είμαι και πολύ ψύχραιμος. Τι να πω; Εντάξει, ότι φοβάμαι φοβάμαι, γενικώς φοβάμαι, αλλά όχι ?

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο φόβος είναι και από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Δεν υπάρχει θέμα. Φοβάμαι το σκοτάδι, άρα τρέχω. Φοβάμαι την αρκούδα, άρα δεν μπαίνω στο δάσος.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που προκαλούσα φασαρίες. Ήμουν ήπιων τόνων από πολύ μικρός. Πρέπει να σας το είπαν και πάρα πολλοί που ήρθαν εδώ πέρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και στη ζωή είσαστε λιτός;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Πολύ. Και ήρεμος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ δεν έχω τίποτα άλλο.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Μέχρι στιγμής πραγματικά δεν έχω τσακωθεί έστω με έναν στην ζωή μου τόσα χρόνια, ούτε έχω ανταλλάξει κουβέντες. Δηλαδή να έχω πει ένα «άντε παράτα μας›, αλλά ποτέ δεν έχω τσακωθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμένα εδώ μέσα με βλέπετε να τσακώνομαι;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Εντάξει, εσείς είσαστε λίγο πιο ευέξαπτος από μένα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είμαι πιο ευέξαπτος. Αδρεναλίνη πολύ υπάρχει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κύριε κατηγορούμενε, εδώ πέρα σας έχουν κατηγορήσει για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Πολλές, δεν είναι μόνο του Μπακογιάννη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Και για άλλα κακουργήματα.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Πολλά κακουργήματα. Γι’ αυτό σας είπα ότι σκέφτηκα την άλλη μέρα μήπως έπρεπε να ?

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όταν απολογηθήκατε γνωρίζατε τις κατηγορίες;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Όταν απολογήθηκα που;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Όταν απολογηθήκατε στην Ανακρίτρια, γνωρίζατε τι είχαν πει για σας;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Όχι. Εκεί στην Ανακρίτρια μου είπαν ότι «κατηγορείσαι για μια σειρά πράγματα› και άρχισαν να μου λένε διάφορα πράγματα και είπα στον δικηγόρο ότι «τι είναι αυτά τα πράγματα, από που προκύπτουν;› και μου λέει «άσε, θα τα πούμε με ηρεμία› κι όλα αυτά. Εγώ ήμουν λίγο πιο τότε γιατί ήταν δύσκολες οι στιγμές εκείνες, αλλά σας λέω ότι είμαι πολύ ψύχραιμος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Δεν ξέρατε ότι ο Σάββας και ο Χριστόδουλος σας κατηγορούν;

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Ο Σάββας όχι. Ο Σάββας Ξηρός εμένα δεν με κατηγορεί και γι’ αυτό έχω μια απορία γιατί ο Σάββας Ξηρός ?

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Ο Καρατσώλης, ο κουμπάρος σας έλεγε ότι εσείς τον μυήσατε στην 17Ν.

Η. ΚΩΣΤΑΡΗΣ: Τα διάβασα αυτά αργότερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή