Λιβερία : Πυρπολήθηκαν χωριά από αντάρτες, νεκροί άμαχοι χωρικοί

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2003 07:24
A- A A+

Μεγάλος αριθμός αμάχων, βρήκε τον θάνατο και πολλά χωριά πυρπολήθηκαν στην περιοχή Μπάν, στη λιβεριανή επαρχία Νίμπα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μονρόβια, τόνισε ο στρατηγός Μπένζαμιν Γίτεν, υπαρχηγός του κυβερνητικού επιτελείου δυνάμεων.

«Οι αξιωματικοί μου επεσήμαναν πως πολλά χωριά στην περιοχή έχουν πυρποληθεί πως υπήρξαν πολλοί φόνοι. Πιστεύω πως υπήρξε μία σφαγή, όμως δεν γνωρίζουμε επακριβώς πόσα άτομα σκοτώθηκαν. Μπορεί να είναι από 100 έως 1.000», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, οι αντάρτες του κινήματος Ενωμένοι Λιβεριανοί για τη Συμφιλίωση και τη Δημοκρατία (LURD) και του Κινήματος για τη Δημοκρατία στη Λιβερία (MODEL) εξαπέλυσαν επιθέσεις από την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Νίμπα.

Αναφέροντας τη μαρτυρία ενός φυγά από τη Μπαν, η κρατική ραδιοφωνία στη Μονρόβια μετέδωσε πως οι αντάρτες του MODEL ξεπρόβαλλαν από τα φυλλώματα κι επετέθηκαν στην πόλη, ανοίγοντας πύρ κατά του πληθυσμού προτού εξαφανισθούν και πάλη στα δάση. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα από την επίθεση θα έχουν χάσει τη ζωή τους περί τα χίλια άτομα.

«Οι πληροφορίες μας είναι συγκεχυμένες. Γνωρίζουμε πως γίνονται μάχες στην περιοχή, που εμπλέκουν ταυτόχρονα το LURD και το MODEL. Το πρώτο μάχεται στην επαρχία Μπονγκ και το δεύτερο στη Νίμπα, επομένως μας είναι δύσκολο να πούμε περί τίνος από τα δύο πρόκειται», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Πληροφόρησης Ρέτζιναλντ Γκούντριτζ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή