Εκλογές σήμερα στη Ρουάντα

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2003 09:02
A- A A+

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες της Ρουάντα, για πρώτη φορά μετά τη γενοκτονία του 1994, από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών, ο Πολ Καγκάμε, αναμένεται ότι θα κερδίσει τους δύο αντιπάλους του και θα παραμείνει πρόεδρος.

«Οι εκλογές σημαίνουν ότι έχουμε κερδίσει τα πολιτικά μας δικαιώματα. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε η Μάντα Ασούμπτα, που εργάζεται σε ορφανοτροφείο, καθώς στεκόταν σε μία ουρά πολιτών, έξω από ένα γυμνάσιο στο κέντρο της πρωτεύουσας Κιγκάλι, περιμένοντας να ψηφίσει.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00' (ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 16:00' το απόγευμα. Περίπου 1.900 παρατηρητές, μεταξύ των οποίων 350 ξένοι, θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα για να εξακριβώσουν εάν θα γίνουν παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 3,9 εκατομμύρια πολίτες.

Εκτός από τον Πολ Καγκάμε, που είναι μέλος της φυλής Τούτσι, την προεδρία διεκδικούν δύο πολιτικοί από τη φυλή Χούτου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ρουάντα, που την προεδρία της χώρες διεκδικούν περισσότεροι από ένας υποψήφιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή