Επαφές ΗΠΑ-Ουγγαρίας για την εκπαίδευση Ιρακινών αστυνομικών

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2003 07:32
A- A A+

Σε επαφές με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας βρίσκονται οι ΗΠΑ, σχετικά με την πιθανότητα να μεταβούν στη χώρα αυτή για να εκπαιδευθούν Ιρακινοί αστυνομικοί, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Φίλιπ Ρίκερ, δήλωσε πως δεν έχει επιτευχθεί κάποια «συγκεκριμένη συμφωνία», όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με Ούγγρους για την πιθανότητα να ξεκινήσουν εκπαίδευση Ιρακινοί αστυνομικοί, σε μία βάση κοντά στην πόλη Τάζαρ, στα νότια της χώρας.

«Είναι κάτι το οποίο θα θέλαμε να συνεχίσουμε να συζητούμε με την ουγγρική κυβέρνηση», είπε ο Ρίκερ, τονίζοντας πως παρόμοιες συνομιλίες διεξάγονται και με άλλες χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε.

Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη και νυν επικεφαλής του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, Μπέρναρντ Κέρικ, δήλωσε στην εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης, πως η εκπαίδευση έως και 28,000 αστυνομικών στην Ουγγαρία είναι απαραίτητη, διότι οι αστυνομικές ακαδημίες στο Ιράκ δεν είναι αρκετά μεγάλες για να εκπαιδευθούν σε γοργούς ρυθμούς τόσοι πολλοί αστυνομικοί.

Ο Κέρικ τόνισε πως ελπίζει αρχικώς να έχει 1.500 στο πρόγραμμα εκπαίδευσης μέσα σε τέσσερις μήνες και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εκπαίδευσης των άλλων 28.000 εντός 18 μηνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή