Στο rallycross ο Σόλμπεργκ

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 00:15
EPA/MARIO CASTILLO
A- A A+

Ο Πέτερ Σόλμπεργκ επιστρέφει στην ενεργό δράση και στους αγώνες αυτοκινήτου. Ο 38χρονος Νορβηγός οδηγός θα επικεντρωθεί στο rallycross (αγώνες σε πίστες με χώμα αλλά και άσφαλτο) και θα τρέξει στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Με το Citroen DS3 θα συμμετεάσχει στο αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RX υπό την αιγίδα της FIA, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ.

«Πού αλλού θα μπορούσα να τρέξω με ένα τετρακίνητο, πανίσχυρο τούρμπο, το οποίο είναι είναι λίγο-πολύ ένα αυτοκίνητο; Και να έχω δίπλα μου πέντε με οκτώ άλλα αυτοκίνητα που θα βγάζουν φωτιές; Αυτό για εμένα είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αφήσω. Θέλω πολύ να γίνω πρωταθλητής τουλάχιστον μία ακόμη φορά στην καριέρα μου. Είμαι ένας σόουμαν και θέλω να κάνω εντύπωση. Το rallycross μου ταιριάζει απόλυτα», δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 στο WRC.

Ο Σόλμπεργκ έμεινε εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά την αποχώρηση της εργοστασιακής ομάδας της Ford στο τέλος της περυσινής χρονιάς. Το όνομά του ακούστηκε για την M-Sport του Μάλκολμ Γουίλσον, αλλά η προοπτική να καταβάλει χρήματα για να τρέξει δεν του άρεσε καθόλου. Ετσι, αποφάσισε να απέχει από το WRC για φέτος, τουλάχιστον και να στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλα πρωταθλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις