Τη συμμετοχή του σε δύο ενέργειες της «17Ν» παραδέχθηκε ο Σ. Κονδύλης

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2003 15:58
A- A A+

Τη συμμετοχή του σε δυο ενέργειες της «17Ν» αλλά και στη συμπλοκή στα Σεπόλια αποδέχθηκε απολογούμενος ο Σωτήρης Κονδύλης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι το 1990 γνώρισε το Χριστόδουλο Ξηρό τον οποίο έβλεπε σε διάφορες διαδηλώσεις που γίνονταν τότε και ήρθε σε επαφή με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως είπε ο Κονδύλης, είχε συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο ένοπλης δράσης και είχε συμφωνήσει να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες. Ο Κονδύλης υποστήριξε ότι στη συμπλοκή των Σεπολίων δεν είχε αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι με τους οποίους ερχόταν σε επαφή ήταν μέλη της «17Ν».

Οπως είπε, λίγο καιρό μετά τη συμπλοκή ο Δημήτρης Κουφοντίνας του είπε ότι έχουν σχέση με τη «17Ν» και του εξήγησε ότι δεν του το είχαν αποκαλύψει από την αρχή για λόγους ασφαλείας.

Ο Σωτήρης Κονδύλης είπε ότι στις αρχές του '93 είχε συχνές συναντήσεις και επαφές με μέλη της οργάνωσης σε διάφορα καφενεία αλλά και σε ρεμπετάδικα. Σ' αυτές τις συναντήσεις, όπως είπε, είχε δει έξι με εφτά φορές τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο που του είχε συστηθεί σαν «Λάμπρος» και το Βασίλη Τζωρτζάτο.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι συνειδητά δέχθηκε να λάβει μέρος στην επίθεση της οργάνωσης κατά του Τούρκου αξιωματούχου Ομέρ Σιπαχίογλου το 1994 καθώς και στο χτύπημα κατά της αμερικανικής πρεσβείας.

Οπως είπε ο Κονδύλης, στα τέλη του 1996 συζήτησε με το Δημήτρη Κουφοντίνα και του γνωστοποίησε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει να είναι μέλος της «17Ν».

Όπως είπε ο Κονδύλης, από τότε σταδιακά άρχισε να μην έχει επαφές με τα μέλη της οργάνωσης που γνώριζε, ενώ ανέφερε ότι η τελευταία φορά που συνάντησε τον Κουφοντίνα, το Σάββα Ξηρό και κάποιον άγνωστο σ' αυτόν νεαρό με μακριά μαλλιά, ήταν λίγους μήνες πριν από την έκρηξη στον Πειραιά.

Σε εκείνη τη συνάντηση, όπως είπε ο Κονδύλης, είχαν συζητήσει γενικά για το τι κάνει και είχε αναφερθεί ο ίδιος σε κάποιο δικαστήριο που είχε με αφορμή ένα όπλο που είχε χάσει.

Ο Κονδύλης τόνισε στο δικαστήριο ότι μετά την έκρηξη στον Πειραιά και παρόλο που είχε δημοσιοποιηθεί το όνομά του δεν θέλησε να πάει μόνος του στην αστυνομία γιατί είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η «17Ν» ήταν μια πολιτική οργάνωση με ακραία δράση και δεν ήθελε να θεωρηθεί «ρουφιάνος».

Έτσι, όπως είπε, αποφάσισε να περιμένει τη σύλληψή του με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη για τις ενέργειες στις οποίες συμμετείχε.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε και αναμένεται να εξεταστεί ο Σωτήρης Κονδύλης από την έδρα και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή