Θα συνεχιστεί ο διάλογος για τα πυρηνικά της Β. Κορέας

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 09:14
A- A A+

Οι έξι χώρες, που μετέχουν στις συνομιλίες στο Πεκίνο για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, συμφώνησαν να συνεχίσουν το διάλογο για την διευθέτηση της κρίσης, δήλωσε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας.

«Οι έξι χώρς συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο», τόνισε ο Λι Σου- χιούκ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών. Ο τόπος και η ημερομηνία διεξαγωγής των συνομιλιών, θα καθοριστούν δια της διπλωματικής οδού», πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα είχε παρουσιάσει «πακέτο λύσεων», διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, εφ' όσον συναφθεί συμφωνία μη επίθεσης με τις ΗΠΑ.

«Το πακέτο λύσεων περιλαμβάνει την υπογραφή συμφωνίας μη επίθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Β. Κορέας, τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων (με τις ΗΠΑ), εγγυήσεις για την οικονομική συνεργασία μεταξύ Β. Κορέας και Ιαπωνίας και μεταξύ των κορεατικών κρατών», μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Σε αντάλλαγμα, η Β.Κορέα δεν θα προχωρήσει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, θα επιτρέψει την επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεών της και θα σταματήσει να εξάγει και να κάνει πειράματα για πυραύλους», τονίζεται στο τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή