Απειλές Β. Κορέας στην Ουάσινγκτον

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 10:08
A- A A+

Η Βόρειος Κορέα, απείλησε σήμερα να ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, εάν η Ουάσινγκτον αρνηθεί να αποδεχτεί τους όρους της για τη διευθέτηση της κρίσης.

Σε επίσημη ανακοίνωση που μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τονίζεται ότι «εάν οι συνετές προτάσεις που καταθέσαμε απορριφθούν ,θα βγάλουμε το συμπέρασμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τις προσπάθειες να πνίξουν την Βόρεια Κορέα, αξιώνοντας από την Πιονγιάνγκ να καταργήσει κατ`αρχήν το πυρηνικό της πρόγραμμα».

«Σε αυτήν την περίπτωση, η Βόρειος Κορέα δεν μπορεί να διαλύσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη και δεν θα έχει άλλη επιλογή από την ενίχυσή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά το τέλος των εξαμερών συνομιλιών στο Πεκίνο.

Η επόμενη φάση των συνομιλιών, απειλείται από την άρνηση της Ουάσινγκτον να αλλάξει την πολιτική της έναντι της Πιονγιάνγκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι οι ελπίδες για επιτυχή κατάληψη των διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο «προδόθηκαν» από την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή