Δίκη «17Ν» : Απολογείται ο Σωτήρης Κονδύλης

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2003 10:39
A- A A+

Με την υποβολή ερωτήσεων στο Σωτήρη Κονδύλη συνεχίζεται, από το πρωΐ, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Ο Κονδύλης, ο οποίος έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του σε τρεις ενέργειες της «17 Νοέμβρη», αρνήθηκε οτι πυροβόλησε αλλά και το ότι έριξε χειροβομβίδα στη συμπλοκή με τους αστυνομικους στα Σεπόλια.

Επίσης, υποστήριξε πως ουδέποτε είχε επισκεφθεί τις γιάφκες της οργάνωσης, ενώ, αναφερόμενος στην ιεραρχική δομή της «17 Νοέμβρη», είπε τα εξής: «Υπήρχαν κάποιοι πυρήνες ανεξάρτητοι. Δεν γνώρισα αρχηγό. Εγώ ήμουν στον πυρήνα με τον Κουφοντίνα, το Σάββα και λίγο με το Χριστόδουλο Ξηρό. Ο Κουφοντίνας νομίζω ότι ήταν ο πιο έμπειρος. Με τον Τζωρτζάτο δεν συζητήσαμε ποτέ για κάποια ενέργεια, γιατί δεν ήταν στον δικό μου πυρήνα».

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας σχετικά με τη γνώμη που σχημάτισε για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, μετά τις συναντήσεις που είχαν σε ρεμπετάδικα, ο Σωτήρης Κονδύλης ανέφερε :

«Συμπέρανα ότι ήταν κάποιο μέλος της οργάνωσης. Υπερείχε όλων. Ηταν ο πιο μορφωμένος, ο πιο καταρτισμένος πολιτικά. Διάβαζε τη Liberation και σχολίαζε τα δημοσιεύματα. Μαζί του δε συνεργάστηκα επιχειρησιακά».

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κονδύλης υποστήριξε, πως όλα τα μέλη της οργάνωσης είχαν γνώμη και λόγο για τα χτυπήματα της «17 Νοέμβρη», λέγοντας ότι δε θα μπορούσε να γίνει κάποια «σοβαρή» ενέργεια και να υπάρχουν διαφωνίες.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι η «17 Νοέμβρη», με τις προκηρύξεις της ήθελε να περάσει πολιτικό μήνυμα, προκειμένου να αντιδράσουν οι μάζες. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι πολιτικά και επιχειρησιακά η οργάνωση έχει πλέον ηττηθεί.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή