«Τέχνασμα» η απειλή της Βορείου Κορέας, λέει η Νότιος

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 07:30
A- A A+

Διαπραγματευτικό τέχνασμα, είναι η απειλή της Βορείου Κορέας, να επιταχύνει το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη του πυρηνικού της προγράμματος, θεωρεί σήμερα η Νότιος Κορέα.

«Είναι η πρώτη τους απάντηση. Είναι πολύ πιθανό να το έκαναν ως μία στρατηγική κίνηση», τόνισε ο Μπαν Κι Μουν, σύμβουλος επί εξωτερικής πολιτικής του Νοτιοκορεάτη προέδρου Ρο Μου Χιούν, αναφορικά με τη σχετική ανακοίνωση την Πιονγκγιάνγκ, που τόνισε πως δεν έχει άλλη επιλογή έπειτα από την σκληρή στάση που τήρησαν οι ΗΠΑ στις πρόσφατες εξαμερείς διαπραγματεύσεις στο Πεκίνο.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Ρα Τζονγκ Ιλ, δήλωσε πως όλες οι πλευρές που μετείχαν στις συνομιλίες του Πεκίνου, θα πρέπει να επενδύσουν ενεργά στη διπλωματία, προκειμένου να υπάρξει και επόμενος γύρος συνομιλιών.

«Φαίνεται πως θα πρέπει να αναμένουν μία έντονη διπλωματική δραστηριότητρα, καθώς υπήρξαν διαφορές και σημεία τα οποία δεν έγιναν πλήρως κατανοητά από τις διαφορετικές χώρες», τόνισε ο Ρα, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά να χειρισθούμε τα πράγματα με διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διαφορετικές χώρες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή