Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (01/09/2003) Μέρος 6/7

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2003 19:05
A- A A+

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ έχω ένα απλό ερώτημα. Οργιάζει η Οργάνωση....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν οργιάζει. Να μην τα παρουσιάζετε όπως θέλετε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλετε να σας διαβάσω τις 28 ενέργειες να τις ακούσετε; Να μου πείτε εσείς λογικά πόσο χρόνο θέλουν να προετοιμαστούν αυτές οι ενέργειες. Να σας τις διαβάσω.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ να ρωτήσω ανάποδο. Πόσο χρόνο θέλει...; Πρώτον, δεν ξέρω.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ανδρουλιδάκης, Ταρασουλέας, Πέτσος, Μπακογιάννης, Πολεμικό Μουσείο, Εκάλη, PROCTER AND CAMPLE, Βαρδινογιάννης, Γραφεία ΕΟΚ, Τράπεζες, AMERICAN EXPRESS, BP, Τουριστικά, Στιούαρντ, Πεντελικό, Καραπιπέρης, ΔΕΗ, SIEMENS, ΧΑΛΥΨ, LOWENBRAU, Μπουλούκμπαση, Τσετίν, λεωφορεία της ΕΛΑΣ, Σεπόλια, Βιοχάλκο, ληστείες. Ακούσατε αυτές τις ενέργειες και μπορείτε να σκεφτείτε. Σε όλες αυτές ο κ. Κουφοντίνας φέρεται σύμφωνα με τις απολογίες συγκατηγορουμένων του.....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή φέρεται δεν σημαίνει ότι είναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό. Αν ισχυρίζεστε ότι δεν ήταν πείτε αυτό, δεν ήταν γι αυτό εσείς τον βλέπατε σπιτόγατο.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν λέω ούτε αυτό γιατί δεν το ξέρω εγώ. Λέω όμως ότι παίρνετε ένα δεδομένο, το είπαν άρα ήταν, άρα εσύ πες μου πού ήταν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αλλά και να ήταν......

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου.....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να την σταυρώσω την λέξη γιατί δεν έχω προλάβει.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν σας κόβει κανείς, μην στενοχωριέστε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς με κόβετε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αποφασίσετε να μιλήσετε δεν σας κόβει κανείς.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πρώτον, δεν είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω για λογαριασμό του. Δεύτερον, το να ήταν σε όποιες από αυτές δεν μπορώ να το ξέρω. Δεν σημαίνει από αυτά που έμαθα εδώ μέσα ότι ντε και καλά έλειπε 24ωρα, μήνες, μέρες. Εγώ ξέρω και το ξέρουν και οι γείτονες και το είπαν ότι ήταν ένας άνθρωπος πού τακτικός και στο σπίτι του.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, ο κ. Κονδύλης μας είπε εδώ....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να το πω ανάποδα. Αν χρειάζεται να πάει μία ώρα κάπου σημαίνει ότι λείπει 24.....

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μία ώρα θέλουν αυτές οι ενέργειες; Τί λέτε τώρα;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ δεν ξέρω πόσες θέλουν. Να μου πείτε εσείς.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ελάτε σας παρακαλώ. Ο κ. Κονδύλης απολογούμενος εδώ πρόσφατα είπε ότι με τα ταλέντα που είχε ο καθένας στην Οργάνωση γινόταν η κατανομή εργασίας και ο κ. Κουφοντίνας ήταν ειδικός στις παρακολουθήσεις που σημαίνει ότι την έστηνε επί βδομάδες, επί μήνες και παρακολουθούσε άτομα στην καθημερινή τους διαδρομή.

Να σας πω για τον Σόντερς για παράδειγμα. Ο Σόντερες ξεκινούσε από το σπίτι του νωρίς, πριν τις 07:00 το πρωί. Έβγαζε προηγουμένως βόλτα τον σκύλο του. Αυτοί που τον παρακολούθησαν τα είχαν όλα αυτά παρακολουθήσει. Ο Βασίλης Ξηρός απολογούμενος λέει ότι την ημέρα που ήταν να «φάνε› τον Εγγλέζο που είχε πολεμήσει την Περσία, «μου είπαν θα έρθει κάποιος Εγγλέζο που πολεμούσε στην Περσία›, έτσι λέει η Αστυνομία. Αν είναι αυτή η διατύπωση της Αστυνομίας θα κριθεί από το Δικαστήριο. «Συναντηθήκαμε γύρω στις 03:00-04:00 τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της Πάτμου, η ομάδα η επιχειρησιακή›. Για να είναι εκεί ο κ. Κουφοντίνας έπρεπε να φύγει από το σπίτι στις 02:00-02:30.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Και να μην έρθει καθόλου μπορούσε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ή και να μην έρθει καθόλου.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας είπα ένα παράδειγμα.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Στην απολογία δεν διαβάζετε κάτι άλλο και είναι και αλήθεια.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα την αφήσουμε τη γυναίκα να απολογηθεί; Αν θέλει να πει «εγώ δεν σας απαντώ. Ξέρω εγώ τί έκανε ο Κουφοντίνας; Ρωτάτε τον ίδιο›. ¶μα θέλει να το πει αυτό ας το πει. Εσείς όμως βλέπω ότι επιθυμείτε να απαντάει σε όλα. Εσείς σαν υπεράσπιση δεν την συμβουλεύετε το αντίθετο. Θα μπορούσατε δηλαδή σαν υπεράσπιση να την έχετε συμβουλεύσει να μην απαντάει. Εγώ έλεγα κάποτε στους πελάτες μου «αφήστε τους να ρωτάνε, μην απαντάτε τίποτα›. Δικηγόρος ήμουν κι εγώ. Εσείς δεν ξέρετε τί σκεπτόμαστε εδώ πάνω ενώ εμείς ξέρουμε τί σκέπτεστε κάτω. Μπορεί να μην μπορεί να απαντήσει σε ορισμένα.

(Διαλογικές συζητήσεις)

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η απάντηση είναι μέσα στην ίδια απολογία αλλά γιατί δεν την βλέπετε; Ο Δημήτρης Κουφοντίνας και το ξέρει όλη η περιοχή, να πάτε να κάνετε έρευνα έμενα συχνά πυκνά στην αποθήκη. Το είπα και πριν και το γράφει εκεί μέσα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Στα μελίσσια.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι. Όταν έχει να πάει από Βριλήσσια εκεί κάτω που κάνει μία ώρα και πρέπει να δουλεύει από τα χαράματα και τελειώνει το βράδυ δεν έρχεται για έναν ύπνο. Το έχουν πει και οι κάτοικοι εκεί στην Αστυνομία.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, πάντως έχοντας υπόψη σας το μετά ταύτα, τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων και τα στοιχεία και την δήλωση του ιδίου όπως μας είπατε ότι ήταν σε αυτή την Οργάνωση, δεν φαντάζομαι να υποστηρίζετε ακόμη ότι όταν έφευγε πήγαινε και έκανε ιδιαίτερα.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ επιμένω ότι κάποια τα έκανε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως δεν μας έχετε πει ούτε εσείς, ούτε εκείνος μία οικογένεια στη οποία να παρέδιδε μαθήματα. Δεν ακούσαμε κανένα ονοματεπώνυμο.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ δεν σας έχω πει και δεν είπα ούτε στην προανάκριση αν είδατε, ούτε έναν φίλο μου. Λέτε να μην είχα; Δεν ήθελα και δεν θα το κάνω να μπλέξω οποιονδήποτε άνθρωπο να τον κυνηγάνε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν δηλαδή λέγατε για κάποιον ότι έκανε ιδιαίτερα θα έμπλεκε αυτός με την Οργάνωση;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αν έλεγα ότι είχα εγώ έναν φίλο;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά, καλά. Να έρθουμε λίγο στην μελισσοκομική. Πόσο συχνά πήγαινε ο κ. Κουφοντίνας στα μελίσσια.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πολύ συχνά. Διαβάστε προανακριτικές άλλων κατοίκων.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε, τώρα εγώ θα σας διαβάσω κάτι άλλο. Είναι κ. Πρόεδρε η κατάθεση του κ. Σωτηράκ, την έχει προσκομίσει ο κ. Παπαδάκης και έχει θεωρηθεί αναγνωσθείσα 15 Ιουλίου 2002 από την δικογραφία. Μανζέλ Σωτηράκ, είναι ο άνθρωπος που βοηθούσε το ζεύγος σε δουλειές στην μελισσοκομική.

(Διαλογικές συζητήσεις)

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού ο κ. Παπαδάκης δεν θυμάμαι θα του το θυμίσω εγώ. Ο κ. Παπαδάκης έφερε αυτή την κατάθεση για να πει ότι ο Υπαστυνόμος κ. Γκρίζης έχει κάνει προανάκριση. Είναι ένας από αυτούς τον οποίο έχουν μηνύσει. Ξέρω τί λέω και μην αμφιβάλλετε γι αυτό. Την έφερε και θεωρήθηκε αναγνωσθείσα. Τελείωσε αυτό το θέμα.

Ο κ. Σωτηράκ λέει «μου παραχώρησε τον υπόγειο χώρο του οικήματος για να διαμένω. Ο Μήτσος ερχόταν αραιά και κυρίως πρωινά Τετάρτης γιατί όπως μου είχε πει μόνο Τετάρτη είχε ελεύθερο χρόνο. Τακτικότερα ερχόταν την καλοκαιρινή περίοδο λόγω του ότι την περίοδο αυτή παράγεται μέλι. Τον χειμώνα ερχόταν σπανίως›. Αυτά λέει ο άνθρωπος.

Δ. ΒΑΓΙΑΝΟΥ: Με τον κ. Κουφοντίνα να κάνατε ανταλλαγή απόψεων, όχι με την κα Σωτηροπούλου.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν απαντάτε εσείς. Δεν καταλαβαίνω κ. Πρόεδρε αυτή την ομαδική απολογία.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ρωτήστε όποιον μελισσοκόμο θέλετε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Βαγιανού δόξα τω Θεώ δεν είναι κατηγορουμένη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγώ παρακάλεσα πολλές φορές. Τις ερωτήσεις τις κάνω εγώ υποτίθεται, τις δέχομαι. Αν θέλει απαντάει. Να πει «εγώ δεν ξέρω και δεν απαντάω›. Ο Πρόεδρος όμως θέλει να ρωτιόνται. Παρακαλώ πρέπει να δίνουμε την ευχέρεια να διερευνάται σε βάθος ολόκληρη η υπόθεση να μην μένουν και παράπονα στο τέλος ούτε από σας, ούτε από τους άλλους. Δεν ξέρουμε τί απόφαση θα βγάλουμε. Δεν θέλω να έχετε παράπονα. Ξεχάσατε που «ξεσκονίζατε› τους μάρτυρες; Εγώ δεν μίλαγα καθόλου, σας κοίταγα. Ώρες-ώρες τα έβαζα μαζί σας, θα μου το καταλογίσετε αυτό αλλά όχι ότι δεν σας άφηνα να κάνετε και την δουλειά σας. Για όνομα του Θεού. Κάμποσο καιρό τσακωνόμουν 5-6 φορές την ημέρα με όλους σας. Τώρα αφήστε να ηρεμίσουμε, να σεβαστούμε την απολογία. Είναι κατηγορουμένη η γυναίκα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Συχνά ή αραιά πήγαινε;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πρώτον, έχω μεγάλη απορία πώς κατάφεραν και συνεννοήθηκαν με αυτόν τον άνθρωπο που λέει 5 λέξεις ελληνικά για να πει όλα αυτά. Δεύτερον, να πάτε να τον ξαναρωτήσετε και την γειτονιά πόσες φορές μας τηλεφωνούσε και έλεγε.....

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλώνει ότι .....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μην το συνεχίσετε άλλο αυτό.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να σας διαβάσω.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μην το συνεχίσετε άλλο.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Λέει ότι είναι 7 χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζει την ελληνική.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν θέλετε την απάντηση δεν πρέπει να την διακόπτετε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο άνθρωπος λέει «ζω στην Ελλάδα 7 χρόνια και ξέρω ελληνικά›. Αυτό λέει.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Προσπαθήστε να μιλήσετε μαζί του. Πάρτε τον τηλέφωνο, θα σας το δώσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιον;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτόν τον Αλβανό που μένει εκεί κάτω. Δεν είπα ότι δεν ξέρει τί λέει ο άνθρωπος. Είπα «πολύ δύσκολα να συνεννοηθείς μαζί του›. Τί έλεγα; Θα με σταματήσετε πολλές φορές ακόμη;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι ο άνθρωπος αυτός δεν ξέρει καλά ελληνικά, δεν συνεννοείστε καλά μαζί του.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεύτερον, ότι άπειρες φορές μας τηλεφωνούσε και μιλούσε με μένα γιατί έπαιρνε απόγευμα. Αυτός ο άνθρωπος δουλεύει από τις 06:00 το πρωί μέχρι στις 21:00-22:00 το βράδυ. Πηγαίναμε, φεύγαμε, κάναμε δουλειές και δεν μας είχε δει. Καταλάβαινε από κάτι που κινήσαμε και έπαιρνε τηλέφωνο και έλεγε «περάσατε, γιατί δεν με ειδοποιήσατε;›. Δεν δίναμε αναφορά πότε πάμε. Ο άνθρωπος σας είπα δεν δουλεύει σε μας. Τον φιλοξενούμε. Το καλοκαίρι που είναι ο τρύγος και τα πολλά βάρη τον παίρνει σε μερικά μεροκάματα. Πάρτε και την άλλη του άλλου γείτονα που λέει πόσο συχνά πηγαίνει και ρωτήστε όποιον μελισσοκόμο θέλετε ότι τον χειμώνα τα μελίσσια πας αραιά και πού.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ το ξέρω αυτό αλλά όταν το είχα πει φωνάζατε «όχι και το χειμώνα πας›. Εγώ το είχα πει αυτό στην διαδικασία και φωνάζατε τότε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είπαμε «δεν πατάς› αλλά δεν πας και τόσο συχνά όσο το καλοκαίρι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το μελίσσι το χειμώνα είναι σε νάρκη. Είναι γνωστά πράγματα αυτά.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι αλλά έχεις δουλειές στην αποθήκη, να καθαρίσεις, να ξύσεις, να κάψεις τις κυψέλες.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι μέλισσες το χειμώνα κ. Πρόεδρε είναι σε νάρκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αφού δεν έχουν λουλούδια πού να πάνε;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μαζεμένες.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μπορώ να πω μία λέξη χωρίς να μιλήσει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε συνήγορε, σας παρακαλώ να την αφήνουμε να τελειώνει.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα με συμπληρώνει συνέχεια;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θυμάστε με τον κ. Βένιο Αγγελόπουλο κάποια στιγμή που γυρίζει σε μένα και λέει «κύριε Πρόεδρε, όλοι μαζί μιλάνε›. Αφήστε να ολοκληρώνει την απάντήσή της.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τα μελίσσια το χειμώνα χρειάζονται λιγότερη δουλειά αλλά ούτε σε νάρκη είναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν βγαίνουν έξω πάντως.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τί είπατε; Καλύτερο μάθημα χρειάζεστε μελισσοκομίας. Όχι και δεν βγαίνουν έξω οι μέλισσες.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν βγαίνουν έξω για γύρη κυρία μου, αυτό λέω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είστε καθηγητής της μελισσοκομίας, είστε της Νομικής απ’ ότι ξέρω.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ξέρω κ. Πρόεδρε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ δεν σας λέω πώς γίνεται κάτι στον ¶ρειο Πάγο. Να τελειώσω καμιά φορά αυτή την πρόταση. Όμως έχει πάρα πολλές δουλειές μέσα στην αποθήκη. Εν συντομία, να βγάλεις το κερί, να χαλάσεις τις παλιές κερήθρες να φτιάξεις καινούριες. Να φτιάξεις το κερί υπάρχει ολόκληρη διαδικασία. Να καθαρίσεις και να κάψεις τις κυψέλες, να τις βάψεις, να βάλεις φάρμακα.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μακάρι να είχε αυτές τις δουλειές ο κ. Κουφοντίνας.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μα είπα πως δεν ήταν και αυτές. Δουλειές του ήταν αυτό το παιχνίδι το καλοκαιρινό ότι η μελισσοκομία ήταν για τα μάτια, για τα μάτια ήταν γι αυτούς που τα είπαν.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, γι αυτήν την μελισσοκομική επιχείρηση είχατε πάρει και μία επιδότηση με την οποία έγινε και το εργαστήριο που ήταν στην Κερατέα. Είχε ερωτηθεί και στην διαδικασία και μου έχει μείνει η απορία, τις πωλήσεις του μελιού το οποίο παράγατε πώς τις κάνατε και σε ποιον τις κάνατε; Έχετε παραστατικά που να πουλάτε το μέλι σας; Για να δούμε και τί βγάζατε από κει γιατί πλανάται μία απορία όσον αφορά τα οικονομικά θέματα μήπως σας βοηθήσει αυτό.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αν βγω ποτέ από δω πέρα ή όποτε βγω θα πάω θα μαζέψω όλους τους πελάτες που δεν τους ξέρω καν όσοι είναι και θα την δημοσιεύσω. Θα πω χωρίς να με σταματήσετε.

Πρώτον, μια μεγάλη ποσότητα την φέρναμε στο σπίτι μας διότι οι πελάτες ήταν Αθήνα. Τους τα φέρναμε μέχρι εκεί και ή πήγαινε ο Δημήτρης και τα άφηνε όπως είπα και πριν ή θα ερχόντουσαν στο σπίτι και τα έπαιρναν. Όταν λέω ποσότητες δεν έπαιρναν 1 κιλό. Τα συνηθισμένα μου ήταν να δίνω 30 και 50 κιλά και παραπάνω. Σας φαίνεται περίεργο; Παίρνατε εσείς και παίρνατε και για την πεθερά σας και για τον ξάδελφό σας. Αυτό είναι αλήθεια. Δεύτερον, κυρίως η αποθήκη και αυτό ρωτήστε τον Σωτηράκ που έπαιρνε κάθε δεύτερη μέρα να μου πει «έδωσα τόσα, έδωσα τόσα›.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ¶ρα ήταν εκεί ο Σωτηράκ.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Σωτηράκ μένει εκεί.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μένει.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Του τηλεφωνούν και περνάνε και αφήνει και στον μπακάλη. Πηγαίνετε να ρωτήσετε και τον μπακάλη που μας εξυπηρετεί συνέχεια. Λέει ο άλλος «θα περάσω, θέλω 20›. Του τα αφήναμε τα 20. Δηλαδή η αποθήκη λειτουργεί και σαν πρατήριο. Το τελευταίο και σπουδαίο, δεν είμαι υποχρεωμένη από το νόμο, από την Εφορία να έχω αποδείξεις γιατί είμαι παραγωγός. Μπορώ να πάω σε λαϊκή, στον δρόμο, εδώ μέσα να σας πουλήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε συνήγορε, θα σας παρακαλέσω να τελειώσουμε για το μέλι γιατί μας πείσατε όλους να μην βάζουμε μαρμελάδα το πρωί αλλά μέλι.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ήρθε εδώ μάρτυρας κατηγορίας, τώρα το θυμήθηκα.... Όλα τα Μεσόγεια έτρωγαν. Λέξη δεν μπορώ να τελειώσω αν δεν με σταματάει. Έχει πιαστεί το στομάχι μου. Παλεύω να πω μία πρόταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέστε την.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ήρθε εδώ μέσα μάρτυρας κατηγορίας που ακόμη δεν τον ξέρω και πήγε και έπιασε την συνήγορό μου και είπε «είμαι από αυτούς που τρώγαμε μέλι και δεν ξέρει, από τα Μεσόγεια›. Όλα τα Μεσόγεια. Θέλετε να πω και κάτι άλλο; Ήταν και εξαιρετικό και είναι φημισμένο στα Μεσόγεια. Όποιος δεν το αναγνωρίσει είναι ντροπή του.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως ο Σωτηράκ εφόσον έμενε εκεί όπως βεβαιώνετε....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πάρτε και την προανακριτική του γείτονα απέναντι που μας βοηθούσε πραγματικά.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε, ακούστε με. Την συχνότητα για την οποία βεβαιώνει ότι πήγαινε ο κ. Κουφοντίνας εκεί....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μπορούσε να την ξέρει.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού έμενε εκεί κυρία μου λέτε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πήγαινε το βράδυ για να κοιμηθεί. Δουλεύει από το πρωί μέχρι στις 22:00 το βράδυ.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει. Η μετακόμιση από το διαμέρισμα των Βριλησσίων όπου μένατε στο σπίτι του Βαρνάβα, για το διαμέρισμα των Βριλησσίων έχουμε εδώ ένα μισθωτήριο και κάποια στιγμή φύγατε, το 2001. Έτσι δεν είναι;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε προηγουμένως στην απολογία σας ότι η μετακόμιση έγινε με αυτοκίνητο. Πώς έγινε η μετακόμιση;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, είπα η μετακόμιση από την Πεντέλη στα Βριλήσσια έγινε με ένα LADA.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η δεύτερη;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η μετακόμιση από τα Βριλήσσια στο Βαρνάβα έγινε με ένα «τερααάστιο› κλειστό φορτηγάκι. Αυτά τα μικρά φορτηγάκια που έχουν οι εταιρείες. Με ένα μικρό φορτηγάκι. Ήρθε και ο Σωτηράκ και βοήθησε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Βοήθησε ο Σωτηράκ και ο Σάββας Ξηρός;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι, γιατί είχαμε τόσο πολλά που πήραμε μεγάλη μεταφορική.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς κάποια στιγμή μαθαίνετε από τον κ. Κουφοντίνα ότι το Δημήτρης Λαμπρόπουλος που χρησιμοποιεί ως όνομα δεν είναι το πραγματικό του όνομα. Επίσης έχει και ένα δίπλωμα το οποίο πρέπει να έχει είτε πλαστογραφηθεί, είτε να έχει υπαρπαστεί με κάποιο τρόπο. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να είναι νόμιμο αυτό το χαρτί. Επιπλέον το γεγονός ότι δεν έχει χαρτιά με το όνομά του ή δεν κυκλοφορεί με το όνομά του προκαλεί και μία σειρά άλλων προβλημάτων, θα έλεγα και οικογενειακών με πρώτο απ’ όλα το θέμα της οικογενείας σας. Το ερώτημά μου είναι, για όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούσε η κοινωνική του – δεν ξέρω πώς να το πω, δεν θέλω να το χαρακτηρίσω – ότι δεν κυκλοφορούσε με το όνομά του. Εσείς αποδεχόσασταν ότι είναι λογικό με όποιον χαρακτήρα και να έχει να είναι για να αποφύγει τον στρατό; Θυμάστε ασφαλώς ότι κατά καιρούς γίνονται ρυθμίσεις .....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Απάντησα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούστε με αν θέλετε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Απάντησα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για τους προχωρημένης ηλικίας ανυπόταχτους και πάνε και υπηρετούν 3 μήνες ή πληρώνουν λεφτά, ταυτοποιούνται και επιστρέφουν σπίτι τους.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τώρα. Τότε ήταν 5-6 χρόνια φυλακή αν θυμάστε καλά.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τώρα. Όποιος εμφανιζόταν δεν πήγαινε φυλακή κα Σωτηροπούλου.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τί είπατε; Δεν πέρναγε Στρατοδικείο;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το Στρατοδικείο τους αθώωνε όλους.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ανυπότακτος.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τώρα, τα ξέρουμε αυτά. Από το ΄74 και μετά το Στρατοδικείο όποιος ανυπόταχτος εμφανιζόταν και κατατασσόταν τον αθώωνε. Έχουμε παραστεί και σε τέτοιες δίκες, μην μας λέτε τώρα ότι θέλετε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ερώτηση ποια είναι;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ερώτηση είναι λοιπόν ότι στα σοβαρά για την αποφυγή του στρατού, ένα θέμα το οποίο μπορούσε να λυθεί με μικρό σχετικά κόστος, πάσης φύσεως δηλαδή κόστος εσείς δεχόσασταν να ζείτε με έναν άνθρωπο με ψεύτικο όνομα χωρίς χαρτιά, να μην μπορείτε να τακτοποιηθείτε οικονομικά και όλα αυτά για να μην πάει στρατό;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Απάντησα τί έκανα σχετικά.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τσακωθήκατε μία φορά και αυτό ήταν.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είπα μία φορά.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν εσείς πληροφορείστε, σήμερα μας λέτε ότι αυτό το πληροφορείστε τη νύχτα μετά την έκρηξη στον Πειραιά από τον κ. Κουφοντίνα ότι είναι μέλος της Οργάνωσης αυτής. Πρέπει να είστε από τους ανθρώπους που όπως έλεγε ο κ. Πρόεδρος έπεσαν από τα σύννεφα, έβρεξε κι εσάς ο ουρανός μαζί. Έτσι δεν είναι;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι είναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πάθατε οπωσδήποτε ένα σοκ, ήσασταν κατάπληκτοι. Από κει και πέρα θα με ενδιέφερε εάν θέλετε να απαντήσετε, ποια ήταν εάν υπήρξε η συνεννόηση την οποία κάνατε με τον άνθρωπό σας όσον αφορά την δική σας συμπεριφορά έναντι των Αρχών, όσον αφορά την δική του συμπεριφορά έναντι των Αρχών και εν γένει το πώς θα αντιμετωπίσετε τα επερχόμενα προβλήματα. Δεν άκουσα εκτός αν κάνω λάθος στην απολογία σας αυτό το θέμα.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Απολύτως καμία συνεννόηση.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αξιώσατε κάτι εκείνη την ώρα; Μαθαίνετε κάτι συνταρακτικό κα Σωτηροπούλου. Μαθαίνετε κάτι που πέφτετε από τα σύννεφα. Εκεί που νομίζετε ότι έχετε μία οικογένεια με έναν άνθρωπο κανονικό αποκαλύπτετε ότι είναι – δεν θέλω να το χαρακτηρίσω – αλλά ότι κατηγορείτε για μία σειρά φόνων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νομίζω μας το είπε, ότι εκείνο το βράδυ της αποκάλυψε ότι είναι στη 17Ν

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ερωτώ.....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ξεκίνησα να απαντήσω και συνεχίζετε να μιλάτε. Είναι αδύνατο αυτό να το συνεχίσω, δεν μπορώ.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ακούω.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν με ακούτε. Ξεκίνησα να μιλήσω και συνεχίσατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν κλιμακωτές οι ερωτήσεις. Μπορείτε αν θέλετε και σε όσες θέλετε να απαντήσετε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Είπα, μάλλον θα έλεγα, καμία απολύτως συνεννόηση εκτός από αυτά τα ελάχιστα που μου είπε και τα είπα. Η μία κουβέντα ήταν «φεύγω, δεν ξέρω αν θα σε ξαναδώ›. Τί συνεννόηση να κάνουμε; Για ποια συμπεριφορά; Εγώ δεν πίστευα ότι θα τον ξαναδώ.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τον αναζητήσατε τις επόμενες ημέρες;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πού;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οπουδήποτε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, μόνο στην αποθήκη πήρα γιατί θα πέρναγε λίγο από κει και ήταν λογικό τις πρώτες ημέρες, δεν τον έψαχνε κανείς. Τις 2-3 μέρες εννοώ μέχρι να πάω εγώ να καταθέσω πρώτη φορά. Μετά από κει εννοείται δεν θα περίμενε .....

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η συμπεριφορά δηλαδή η δική σας απέναντι στις Αρχές όταν καταθέτετε για πρώτη φορά....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ότι μου ερχόταν έκανα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εν συνεχεία ήταν δική σας απόφαση.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν νοιώσατε την ανάγκη να του ζητήσετε κάποια συμβουλή ή συζήτηση για το πώς πρέπει εσείς να φερθείτε έφ’ εξής τώρα που είχε πέσει ο κεραυνός και μάθατε ότι ο μεν πρώην φίλος σας ήταν ο Σάββας Ξηρός στον Πειραιά και ο νυν σύντροφός σας είναι ο κ. Κουφοντίνας.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σε κείνη την θέση που βρισκόμουν μόνο αυτό δεν μπορούσα να σκεφτώ ή να κάνω. Κι αν μου έλεγε νομίζετε εγώ θα τηρούσα.... Τί θα μου έδινε; Οδηγίες; Τί είναι αυτό το πράγμα;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω, ρωτάω κα Σωτηροπούλου.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ ήξερα ότι ο ένας εκεί πέρα ο άνθρωπος μπορούσε να είναι νεκρός την επόμενη στιγμή και τον άλλον δεν θα τον ξαναδώ. Με ενδιέφερε αυτό. Εγώ ήμουν στον κόσμο μου.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, θυμάστε την ημέρα της δολοφονίας Σόντερς, την νύχτα δηλαδή την προηγούμενη εάν ο κ. Κουφοντίνας κοιμήθηκε σπίτι ή πού ήταν;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς είναι δυνατόν να θυμάμαι; Αδύνατον.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτάω.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αδύνατον.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το θυμάστε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς να θυμάμαι την συγκεκριμένη ημέρα;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν κάποιος σας περιέγραφε ως πρόσωπο το οποίο έχει ύψος περίπου 1,58 και είναι λεπτή με μακριά μαλλιά, δεν είναι αυτή η περιγραφή που ταιριάζει σε σας;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιος με περιγράφει με μακριά μαλλιά;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η κα Σαγρή. Αυτό που σας διάβασα είναι από την κατάθεση της κας Σαγρή γιατί είπατε ότι η κα Σαγρή – είπατε στον κ. Εισαγγελέα – ότι αυτό που είναι το χαρακτηριστικό μου ότι είμαι δηλαδή μινιόν στην κορμοστασιά, εκείνης είπατε της ξέφυγε. Σας διαβάζω λοιπόν ότι η κα Σαγρή λέει ότι «είχε ύψος περίπου σαν το δικό μου› την θυμάστε, είναι κι εκείνη βραχύσωμη.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν είναι 1,58 η κυρία.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αν είναι 1,58 ή 1,54....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, έχει σημασία.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή λέτε ότι είναι η διαφορά;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει σημασία. Ψηλώνει και τον εαυτό της για να φτάσουμε κοντά. Αλλά εγώ δεν είπα αυτό με τον κ. Εισαγγελέα. Ο ίδιος το είπε ότι δεν έχει σημασία πώς θα χαρακτηρίσει κάποιος εμένα. Σημασία έχει όταν μας βλέπει μαζί με τον Σάββα. Εκεί είναι τεράστια η διαφορά και δεν μπορεί να μην το προσέξει ο άλλος.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μα λέει 1,58.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όχι, λέει «τους είδα να πηγαίνουν να μπουν στο αμάξι› και δεν λέει μία «αλατιέρα›, ένας ψηλός, μία κοντή. Δεν λέει τίποτε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, για σας λέει ότι το ύψος περίπου 1,58. Είναι ανακριβές αυτό;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Τέλος πάντων. Δεν θα την συνεχίσω αυτή την ιστορία.

Ι. ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ: (Εκτός μικροφώνου) Είναι 1,50.....

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τακούνια φοράει, δεν περπατάει ξυπόλητη. Μην μας λέτε ότι θέλετε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα συνεχίσω την ιστορία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτή η κατάθεση δόθηκε αφού την είχαμε δει στην τηλεόραση την κυρία;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως, όλο το καλοκαίρι και ήρθε αφού βρέθηκα στην φυλακή.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι 3 Οκτωβρίου.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εγώ ήμουν μέσα στην φυλακή και μετά πήγε και τα είπε. Πολύ αξιόπιστη. Γι αυτό ειλικρινά σας λέω μην κάνετε τον κόπο, δεν ξαναλέω γι αυτές τις δήθεν μάρτυρες διότι δεν θα πείσετε κι εμένα ότι ήμουν εκεί που δεν ήμουν. Το είπα. Τελεία και παύλα. Δεν ήμουν.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Να έρθουμε στην κα Μανιά.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν θα σας πω τίποτε. Δεν ήμουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η απάντησή της ήταν αυτή και έδωσε σε μας αυτές τις εξηγήσεις και θα δούμε.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Για την κα Μανιά θέλω να την ρωτήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λέει ούτε σε αυτήν.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αφού δεν ήμουν δεν μπορώ. Δεν πάει να λέει ότι θέλει; Με είδε έγκυο, με είδε ψηλή, με είδε κοντή. Δεν ήμουν.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Περιγράψατε το περιστατικό της επίσκεψής σας τον διαμέρισμα της Δαμάρεως. Σας θέτω υπόψη σας, θα το έχετε άλλωστε φαντάζομαι υπόψη σας ότι ο κ. Κουφοντίνας απολογούμενος και από τα λίγα τα οποία έχει πει απολογούμενος επί της ουσίας της υποθέσεως στον Ανακριτή, έχει πει ότι το αποτύπωμα... Τον ρωτάει ο κ. Ανακριτής για το αποτύπωμά σας, λέει «το αμφισβητώ διότι δεν έχει έρθει ποτέ η Αγγελική Σωτηροπούλου στο διαμέρισμα της Δαμάρεως›.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι μου λέει κι εμένα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το ξέχασε δηλαδή ότι πήγατε εκεί μαζί; Το είχε ξεχάσει;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κι εγώ δεν το πιστεύω ότι πήγα.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ελάτε τώρα. Βρέθηκε αποτύπωμά σας στο παραστάτη της πόρτας.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Όταν λέει ένας άνθρωπος έχει περάσει μια φορά από ένα χώρο, υποθέτει ότι έχει περάσει αφού του λένε «σίγουρα είναι δικό σου› έσπασα κι εγώ το κεφάλι μου να βρω μία απάντηση. Πώς, σε ποια περίπτωση ήταν δυνατόν να έχω περάσει από ένα διαμέρισμα; Όλα αυτά στον αέρα τα λέω πάλι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμφωνοι. Να δεχθώ ότι για σας το συμβάν αυτό....

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Να σας πω και κάτι άλλο. Είναι αλήθεια ότι δεν θυμάται πάρα πολύ καλά ο Δημήτρης. Δεν το λέω για δικαιολογία, έτσι είναι.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Σωτηροπούλου, να δεχθώ ότι για σας το να περάσετε από αυτό το διαμέρισμα αν δεν έχετε γνώση οποιουδήποτε άλλου γεγονότος δεν ήταν κάτι που υποχρεωτικά θα είχατε συγκρατήσει στην μνήμη σας. Για τον κ. Κουφοντίνα όμως ο οποίος όπως κι εσείς είπατε έκανε το παν για να σας κρατήσει έξω από την Οργάνωση, για να σας προφυλάξει, για να μην μάθετε και για να μην μπλέξετε, το να έχετε μπει εσείς στο διαμέρισμα της Δαμάρεως είναι ένα συμβάν το οποίο θα είχε ξεχάσει; Προσέξτε τί σας ρωτάω.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα απαντήσω εγώ για λογαριασμό του;

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θα έπρεπε να το βλέπει σαν ατύχημα. Κάνω λάθος;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα απαντήσω εγώ λέει για λογαριασμό του;

(Διαλογικές συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πέστε μου την εξήγηση. Είπατε –λέει- στον κ. ανακριτή ότι ποτέ δεν έχει πάει η κα Αγγελική Σωτηροπούλου.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Γενικά δεν θέλω να μιλήσω γι αυτή την υπόθεση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τελικά είχε πάει ή δεν είχε πάει;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Είναι φανερό τι συμβαίνει εδώ πέρα. Η ουσία είναι αυτή. Το πόσο είναι σχετική ή άσχετη με την Οργάνωση είναι φανερό. Δεν θέλω να μπω τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι μόνο αυτό.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Αν πήγε σε αυτό το σπίτι, μπορώ να πω μερικά λογικά πράγματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δηλαδή; Πέστε μας δυο κουβέντες γιατί μένει κάπως εκτεθειμένη η γυναίκα. Δεν θα πείτε για άλλους, εγώ δεν σας ρωτάω για άλλους.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Μπαίνω στη λογική σας άμα μιλήσω γι’ αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπαίνετε στη λογική μου;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Στη λογική της συνεργασίας τέλος πάντων, να δώσω δηλαδή πράγματα. Υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία αν τα δείτε, είναι ολοφάνερα. Αν συγκρίνετε για παράδειγμα το σπίτι της Πάτμου με της Δαμάρεως βγάζετε ένα συμπέρασμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ότι;

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Η Πάτμου είναι πιασμένο με στοιχεία τα οποία ανταποκρίνονται σε κάτι «τσιμενταρισμένα› όπως λέμε και το άλλο είναι με κλεμμένη ταυτότητα. Είναι φανερό δηλαδή ότι όταν πιάστηκε το σπίτι ήταν ένα σπίτι προσωρινό και για κάποιο λόγο άλλο πιασμένο. Όπως πολλά που πιάναμε και τα αφήναμε μετά από δυο τρεις μήνες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ήταν δηλαδή το κρησφύγετο – κρησφύγετο με όπλα και με τέτοια πράγματα.

Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ: Στη συνέχεια έγιναν κάποιες αλλαγές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας είπα πάλι ότι εδώ έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ κοινωνίας και Οργάνωσης, έχουν γίνει ορισμένα σοβαρά εγκλήματα. Αν θέλετε αυτό το χάσμα να κλείσει, πρέπει κι εσείς να πείτε ορισμένα πράγματα όχι για να την οικοδομήσετε αλλά για να την αποδομήσετε τουλάχιστον την κατηγορία σε όσα τέλος πάντων σε όσες υποψίες που θεωρείτε ότι βγαίνουν από όσα είπε ο ένας, ο άλλος κλπ. Αν θέλετε να βοηθήσετε. Εγώ δεν σας λέω να καθίσετε να πάρετε ένα καρφί και να αρχίσετε να πεταλώνετε τον κόσμο. Αυτό δεν θα το έκανα κι εγώ.

Δ. ΒΑΓΙΑΝΟΥ: Κύριε Πρόεδρε δεν καταλαβαίνετε ότι είναι η σύντροφός του;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Επειδή είναι η σύντροφός του.

Δ. ΒΑΓΙΑΝΟΥ: Έχει ένα ιδεολογικό υπόβαθρο αυτή η θέση, αλλά και ιδιαίτερα με τη σύντροφό του αυτό δεν είναι δυνατό. Δεν το καταλαβαίνετε;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αν δεν μιλάει για τους άλλους δεν μπορεί να μου κάνει χάρη εμένα.

Δ. ΒΑΓΙΑΝΟΥ: Είναι ζήτημα αρχής.

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι άλλοι είναι μέλη της Οργάνωσης ενώ εσείς δεν είστε.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μην τα διαστρεβλώνετε όλα!

Η. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί;

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Είπε ότι κάποιοι δεν έχουν σχέση. Αλλά αν δείξω αυτόν που δεν έχει, δείχνω αυτόν που έχει. Δηλαδή πόσο λιανά να γίνει;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν θέλετε μπορείτε να πείτε δυο κουβέντες.

Α. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν μπορώ να λέω για τους άλλους παρά να λέω για τη δική μου να τη σώσω. Ας πάω μέσα. Τελείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή