Ικανοποιημένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις εξαγγελίες

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2003 08:03
A- A A+

Ικανοποιημένοι, από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στις εργασίες του δεύτερου θερινού τμήματος της Βουλής και ήταν προσκεκλημένοι του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, πιστός στη συνήθειά του, παρέθεσε δείπνο με την ευκαιρία της λήξης των εργασιών του Τμήματος.

Στο δείπνο παρερεύθη και ο Θόδωρος Πάγκαλος, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου είχε εγκάρδια συνομιλία ενώ αναφέρθηκε πολλές φορές στον προκάτοχό του.

Οι απουσίες που σημειώθηκαν ήταν αυτές του πρώτου αντιπροέδρου της Βουλής Κώστα Γείτονα και του Χρήστου Παπουτσή.

Στο σύνολό τους, οι βουλευτές που παρευρέθησαν στο δείπνο του υπουργού Εξωτερικών, εκτίμησαν ως θετικές τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Παρατήρησαν, πάντως, ότι όλα αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται σταδιακά αρκετά νωρίτερα.

Επίσης σημείωσαν ότι το βάρος τώρα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε χρειάζεται χρόνος για την εφαρμογή τους. Και γι αυτό εκτιμούσαν ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν νωρίτερα από τον προσεχή Μάρτιο.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, πάντως, φυσικό, περιστράφηκε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, για τα οποία, παραδοσιακά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τρέφουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση στο Ιράκ, αλλά και στα Βαλκάνια, για τα οποία οι βουλευτές έδειξαν κάποια ανησυχία, ήταν τα θέματα που τέθηκαν και για τα οποία ζήτησαν ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε αναλυτικά στην εξωτερική πολιτική της χώρας, καθώς και στο τι πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ασκώντας τη συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των συνδαιτημόνων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι συνεχίζονται οι διμερείς επαφές, στις οποίες η Ελλάδα προσέρχεται με βάση τις πάγιες θέσεις της.

Για το θέμα της υφαλοκρηπίδας ανέφερε ότι δεν υπάρχει, μέχρι τώρα, κανένα αποτέλεσμα, αλλά οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα κινείται στα θέματα αυτά με βάση την απόφαση του Ελσίνκι, η οποία, όπως είναι γνωστό, προβλέπει επίλυση των διμερών προβλημάτων μέχρι το τέλος του 2004, πριν αχθούν για λύση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Βουλευτές από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και από νησιά ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να κάνει περιοδεία στις περιοχές τους (ανάλογη της περιοδείας που έκανε στα Χανιά και την οποία θεώρησαν πολύ επιτυχημένη) για την καλύτερη προβολή του κυβερνητικού έργου, αλλά και τη στενότερη επαφή με τον κόσμο, κάτι στο οποίο, όπως εκτίμησαν, ο υπουργός Εξωτερικών έχει πολύ καλές επιδόσεις.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή