Το ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Ευάγγελου Γιαννόπουλου

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2003 12:44
A- A A+

Από τον Πρόεδρο και το Εκτελεστικό Γραφείο της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Γιαννόπουλου:

«Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος υπήρξε πάντα ένας μαχητικός, εκρηκτικός και ανυποχώρητος αγωνιστής.

Από την αντίσταση και τον ΕΛΑΣ, τον αντιδικτατορικό αγώνα και το ΠΑΚ, τους κοινωνικούς αγώνες και το Δικηγορικό Σύλλογο, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και την 29χρονη διαδρομή του, ως μέλος της Κ.Ε., Βουλευτής και Υπουργός, στάθηκε πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων, πάντα στην πρώτη γραμμή του λαϊκού κινήματος.

Ακούραστος μαχητής δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει τις μάχες του για τα μεγάλα θέματα του τόπου, για τα προβλήματα των ελλήνων πολιτών, με πίστη και όραμα, με θέσεις και προτάσεις, με επιμονή και αποφασιστικότητα, δίνοντας σε όλες τις δύσκολες στιγμές το παρών για το ΠΑΣΟΚ, την ενότητά του και τη νικηφόρα προοπτική του.

Στη δύσκολη περίοδο του 1989 ήταν κυματοθραύστης στις επιθέσεις εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ ενώ μέχρι το τέλος, και στην περίοδο της ασθένειάς του δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται, να συμμετέχει, να παρεμβαίνει, να προτείνει και να αντιπαρατίθεται για τις θέσεις και τις απόψεις του, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Μας αφήνει παρακαταθήκη τους πλούσιους εθνικούς, κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και πολιτικούς του αγώνες, το πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό του έργο και πάνω απ΄ όλα την ακαταπόνητη θέλησή του για αγώνα κάθε ώρα και κάθε στιγμή για μια καλύτερη Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος αγαπήθηκε από τον Ελληνικό Λαό όσο λίγοι πολιτικοί. Δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύει το Βαγγέλη Γιαννόπουλο ο σεβασμός των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν είναι τυχαίο και σχήμα λόγου ότι ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος θα είναι πάντα στη μνήμη του ΠΑΣΟΚ και στη μνήμη του λαού, που υπηρέτησε με αφοσίωση και πίστη.

Στην οικογένειά του, στη σύζυγό του, συντρόφισσά του στη ζωή και στους αγώνες, στο γιο του και στους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή