Φόρο τιμής στη μνήμη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου απέτισε η Βουλή

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2003 14:31

A- A A+

Φόρο τιμής στη μνήμη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου απέτισε η Βουλή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σώματος Απόστολος Κακλαμάνης, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος ήταν υπόδειγμα πολιτικού. Δεν απουσίασε ποτέ από καμία δύσκολη περίοδο του τόπου, ενώ συμμετείχε σε όλους τους εθνικούς και πολιτικούς αγώνες έχοντας μάλιστα επιπτώσεις στην υγεία του, ως τραυματίας στον πόλεμο του ’40 ή ως δεσμώτης στην περίοδο της επταετίας είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Στάθηκε ιδιαιτέρως στον πολιτικό που προσέφερε κυρίως από τις θέσεις του υπουργού Εργασίας και Δικαιοσύνης αλλά και που τιμήθηκε από τι λαό στις πρώτες θέσεις της Β’ Αθηνών από το 1977. Τον αγωνιστή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης τίμησαν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Υπήρξε μαχητικός υπερασπιστής των ιδεών του και των συμφερόντων του λαού είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Βλαχόπουλος και πρόσθεσε: «Η έως τώρα απουσία του, έδειχνε καθημερινά ότι κάτι έλειπε από την αίθουσα: Η ζωντάνια του, ο αυθορμητισμός του και η τόλμη του να υπερασπίζεται τις απόψεις του».

Είχε πάθος που έφθανε στην οξύτητα αλλά και ειλικρινή πρόθεση να υπηρετήσει τις ιδέες του και τη δημοκρατία τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και σημείωσε: Έφυγε σχεδόν ανήμερα που το ΠΑΣΟΚ κλείνει 30 έτη από την ίδρυσή του αλλά και «εν ενεργεία, όπως το ήθελε, όχι απόμαχος».

Στη μνήμη του Ευάγγελου Γιαννόπουλου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή