Κίνδυνος επίθεσης της Αλ-Κάϊντα, σύμφωνα με το FBI

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 08:22
A- A A+

Τον κίνδυνο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, από την Αλ-Κάϊντα, αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς αξιωματούχοι του FBI εκτιμούν ότι μέλη του δικτύου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, εξακολουθούν να βρίσκονται στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Λάρι Μίφορντ, βοηθός διευθυντής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του FBI δήλωσε ότι το δίκτυο της Αλ Κάιντα αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από οποιονδήποτε μεμονωμένο τρομοκράτη.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ-Κάϊντα. Η Αλ-Κάϊντα παραμένει η Νο 1 ανησυχία μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λάρι Μίφορντ.

«Ο λόγος είναι ότι (οι τρομοκράτες της Αλ-Κάϊντα) έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν αναστολές, ούτε κανόνες. Ανησυχούμε ότι μπορεί να συνεχίσουν να θεωρούν στόχο τους Αμερικανούς και να εμπλακούν σε επιθέσεις», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του FBI.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του, ότι η Αλ-Κάϊντα «συνεχίζει τις προσπάθειες για επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό».

Ωστόσο, στη σχετική προειδοποίηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, που εκδόθηκε με βάση την εξέταση πληροφοριών της αντικατασκοπίας εν όψει της δεύτερης επετείου από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για άτομα που μπορεί να αποτελούν στόχους, ή για ημερομηνίες πιθανών επιθέσεων.

Ερωτηθείς ο Λάρι Μίφορντ για την παρουσία της Αλ-Κάϊντα στις ΗΠΑ απάντησε ότι «είναι πολύ μικρή, αλλά υπάρχει». «Εχουμε σαφή στοιχεία για αυτό», είπε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή