Δ. Κουφοντίνας: Η «17Ν» δεν είχε αρχηγούς

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2003 15:25
UPD:16:51
A- A A+

Το λόγο ζήτησε και έλαβε λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της συνεδρίασης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος αναφέρθηκε συνολικά στη δίκη και τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του, ενώ για ακόμη μια φορά υπερασπίστηκε τη δράση της οργάνωσης.

Επανέλαβε με έμφαση στο τέλος της παρέμβασής του ότι η ''17 Νοέμβρη'' δεν είχε αρχηγούς ούτε καθοδηγητές ούτε "καπελώματα", όπως είπε. Ο Κουφοντίνας τόνισε ότι το δικαστήριο δικάζει μία πολιτική, επαναστατική οργάνωση της Αριστεράς. Χαριτολογώντας μάλιστα, όταν ο πρόεδρος του απάντησε ότι θα εκτιμηθούν τα πάντα από το δικαστήριο, είπε: ''Πιο πριν, είπα στον κ. Λυκουρέζο να με αναλάβει γιατί κατάφερε να βγάλει τον κ. Γκουσίνσκι, έναν μεγαλοαπατεώνα”.

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Κουφοντίνας είπε: ''Εχω εμπιστοσύνη στη σύνθεση (του δικαστηρίου) ότι μπορεί να εκτιμήσει τι συμβαίνει αλλά βρίσκεται κάτω από ένα κλίμα πιέσεων και πολλαπλών εξαρτήσεων και θα είναι αδύνατο να βγάλετε μία απόφαση διαφορετική απ' αυτά που λέει το κατηγορητήριο".

Σχολιάζοντας τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του ο Κουφοντίνας ανέφερε ότι είδε κάποιους κατηγορούμενους που ''πέρασαν'' από τη μεριά του κράτους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Σάββας Ξηρός προσκόμισε στο δικαστήριο πορίσματα ψυχιάτρου και νευρολόγου, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στον "Ευαγγελισμό", εμφάνιζε έντονη νοητική σύγχυση, διαταραχή της συνείδησής του και εικόνα υποβολιμαίου ατόμου. Ο κατηγορούμενος ζήτησε να εξεταστούν οι δύο γιατροί, ώστε να μη ληφθούν υπόψη του δικαστηρίου οι προανακριτικές ομολογίες του.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του με το σκεπτικό ότι οι δύο γνωματεύσεις των τεχνικών συμβούλων θα συνεκτιμηθούν με αυτές των γιατρών του "Ευαγγελισμού".

Ο Σάββας Ξηρός είπε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι τελεσίδικη γι' αυτόν και ότι δεν θα κάνει χρήση κανενός ενδίκου μέσου, ενώ προανήγγειλε ότι θα κατέβει σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόρριψη του αιτήματός του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί, οπότε και θα αγορεύσει επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου.

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή