Χρονοδιάγραμμα για την παραμονή των συμμαχικών στρατευμάτων στο Ιράκ

Ζητά από τον ΟΗΕ το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2003 10:41
A- A A+

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, εξέφρασε την ελπίδα, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την παραμονή των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, όπως μεταδίδουν τα σαουδαραβικά Μέσα Ενημέρωσης.

«Αναμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να υιοθετήσει μία απόφαση με την οποία θα ορίζεται χρονοδιάγραμμα για την περίοδο παραμονής των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεϊχης Χαμάντ μπιν Τζάσεμ αλ-Θάνι, ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, που έγινε στη Τζέντα.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο συμμετέχουν η Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, επανέλαβε την έκκληση για διεύρυνση του ρόλου των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, ώστε να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

Ο σεΐχης Χαμάντ, του οποίου η χώρα προεδρεύει του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, χαιρέτισε τη συγκρότηση του μεταβατικού Κυβερνητικού Συμβουλίου στο Ιράκ και χαρακτήρισε τον σχηματισμό της πρώτης μεταπολεμικής κυβέρνησης ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή